sista maj

 
Dom senaste dagarna har jag haft fullt upp. Går upp mitt i natten för att åka till praktiken i åtta timmar. På eftermiddagarna har jag bland annat ätit lunch med Frida, bakat och gått på stan i flera timmar utan att köpa en enda sak. Har aldrig hänt förut! Imorgon är det första juni och sommaren börjar på riktigt. Det känns väldigt konstigt. Är rädd för att sommaren kommer gå för fort igen, som den gör varje sommar. Men en sak jag ser fram emot är Håkan konserten om 10 dagar ♥



Måndag och ny vecka

 
En glass-bild igen och en prommis genom skogen. Slutade praktiken klockan 12 och resten av dagen har jag vikt tvätt, bakat, ätit glass i solen och gått prommis. Nu ska jag kolla på tv och sen sova. 



Claras bal

Bilder från Claras bal i torsdags. 



Mammas 50 års fest

 
I onsdags hade mamma sin 50 års fest. God mat och fint väder. Bra kväll! Idag är det lördag och jag och Leo kom tillbaka till Karlstad för några timmar sedan. Vi har bara hunnit handla mat, laga middag och kolla på serier. 



Mina basilikaplantor

 
För tre veckor sedan köpte jag en basilikaplanta på Ica och sen tog jag ut små skott och satte i vatten. På så sätt får jag massa basilika! Tur att det är min favorit krydda/ört. Nu tre veckor senare ser plantorna ut såhär ↓ och om några veckor är det dags att sätta dom i jorden så att dom kan växa mer och ge mig ännu mer basilika. 
 
 



Hem till Köping

 

- Praktiken har börjat och det går bra.

- Min rädisa har börjat att växa, redan! Efter typ fem dagar!

- Det fortsätter att vara sommarväder, förutom igårkväll när det regnade i någon timme.
- Imorgon ska jag till Köping och fira mamma! Längtar!



Söndag

 
Söndag. Vi har tvättat, spelat basket, ätit glass i solen, gått prommis och gjort hemmagjord pizza. Det har varit så fint väder idag, love it! Nu ska jag sova, praktiken börjar imorgon... 



En fredag med Vickan

 
Igår kom Vickan hit! Vi åkte in till stan och shoppade, fikade och drack drinkar på Brasseriet. Det var verkligen som en varm sommardag/kväll, så mysigt! Idag gick vi upp tidigt för Vickan skulle åka till Göteborg, annars har vi inte gjort så mycket annat än att handla, plugga och kolla på film. Har också hunnit med inte en utan två powernaps idag. Sov ju bara fyra timmar inatt. Nu är det dags att sova igen, jag vet att det är lördag men jag ska upp väldigt tidigt imorgon. 



Sommarvärme

 

Igår var jag ledig för att skolan var stängd men spenderade ändå större tiden av dagen med att baka bröd. Bakade så mycket frallor att det knappt fick plats i frysen, det är tur att dom ska vidare hem till mamma nästa vecka. Vi var också på stan och köpte en ny stekpanna (vuxenpoäng!)

 
Idag var jag i skolan och gissa vad... jag bakade bröd. Igen! Känns som jag inte göra annat. Efter skolan har vi storstädat lägenheten, gått prommis och lagat god vegomat, halloumiburgare! Nu har jag iallafall helg för imorgon ska jag vara hemma och plugga på förmiddagen och sedan kommer Vickan till Karlstad. Och vad hände med vädret?? Från ingenstans så blev det 28 grader och sol idag, niiiiice. Nu ska jag sova. 



mina sommarplaner 2017

- Jönköping, juli 2016
 
Har egentligen inga stora planer inför sommaren utan mest små äventyr: 
 
24-27 maj: Till Köping för att fira mamma som fyller 50 år!
3-6 juni: Åker till Oslo och firar in sommaren
10 juni: Håkan konsert i Stockholm ♥
15 juni: Åker till Köping igen för att syrran tar studenten 
8 juli: Håkan konsert i Karlstad ♥
17-23 juli: Familjen och släkten kommer hit och spenderar en vecka med oss i Karlstad
29 juli: Robbie Williams konsert i Stockholm ♥
18 augusti: Jag fyller 21!!!
 
Jag skulle gärna vilja hinna med en weekend i Göteborg också men vi får se när vi kan åka dit. Som sagt några små äventyr kommer jag ha denna sommar. Ska ju samtidigt plugga 100% hela sommaren så det blir nog fullt upp ändå. Kommer verkligen uppskatta att bara grilla vid Vänern och se solnedgången. 
 
- Göteborg, juni 2016
 



Jag vet ett berg dit jag brukade gå

 

"Jag vet ett berg dit jag brukade gå
det är så vackert där,
nästan som en tavla
nästan som en tavla över rätt och fel
för man ser gårdakvarnar men
man ser skiten med"  
 -  Gårdakvarnar och skit / Håkan Hellström 

 
Jag brukar gå hit när jag behöver andas. Och det behövde jag idag. I skogen. Jag har alltid haft sådan hatkärlek till skogen. Och så även idag när jag gick där helt själv för att sedan komma till det där berget, där man ser gårdakvarnar men man ser skiten med. 



Brunch och drinkar

 
Ja, man kan tro att det enda vi gjorde igår var att äta. Så var det nästan men vi hoppade faktiskt över frukosten och åkte till Ica för att handla istället. Sen vidare till Clarion hotell för att äta brunch (därav ingen frukost, måste ju spara plats för brunchen) som var väldigt god men blev mätt lite för tidigt. Efter brunchen var vi på en lägenhetsvisning, bara för att det är kul. Det var en stor och fin lägenhet vid hamnen men vi har tyvärr inga två miljoner i bakfickan så lägenhetsköp får vänta några år. Väl hemma så pluggade jag lite, lagade mat och åt maten framför senaste avsnittet av Skam innan vi åkte in till stan och drack drinkar på Brasseriet. Fick äntligen min Strawberry daiqiri, årets första, och då är det nästan sommar. Även om det inte kändes som det igår. Och nattkäk blev i vanlig ordning pommes och bea, vad är bättre än det liksom? 
 
Idag har vi bara tvättat och pluggat. Har suttit med en uppgift hela dagen. Det går framåt men jag är inte riktigt klar än. Har även hunnit titta på två filmer, kanske därför jag inte är klar med uppgiften än. Vem försöker jag lura när jag säger att jag pluggar bättre med film i bakgrunden? Det är väl snarare så att filmen blir bättre med lite plugg i bakgrunden.. Men det stämmer inte heller. Ska väl återgå till plugget och försöka göra klart det någon gång. Den här helgen gick lika fort som alla andra och imorgon är det måndag och skola igen. 



En eftermiddag vid vänern

 
Bilder från i eftermiddags när vi cyklade till Skutberget. Det var så himla fint väder så vi satt i solen och drack öl och cider. Tycker om att bo vid vattnet och att det bara tar en halv timme att cykla till detta paradis. På kvällen åt vi standard fredagsmiddag: tacos och kollade på Gossip girl. 
 



Kakor med dulce de leche

 
Dom här kakorna fick jag recept på från min moster för över ett år sedan och för några veckor sedan bakade jag dom. Äntligen! Har inte haft dulce de leche hemma (jo jag vet att man kan göra egen men det blir inte samma sak) så när Leo var i Spanien i april så köpte han dulce de leche till mig ♥ Här kommer receptet på dessa chokladkakor med dulce de leche: 
 
Ingredienser:
 
100 g mjukt smör
1 dl socker 
2 msk ljus sirap
2,5 msk kakao
2 dl mjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
 
ca 1/4 burk dulce de leche (eller karamelliserad mjölk)
 
Gör såhär:
 
Vispa smör, socker och sirap krämigt. Rör ner kakao, mjöl, bikarbonat och vaniljsocker. Tryck ihop degen med handen. Dela i 12 bitar. Rulla 12 bollar och placera på en plåt med bakplåtspapper, tryck till dem en aning och forma små "skålar" i mitten av varje kaka. Lägg en klick dulce de leche i varje hål. Grädda i ca 15 minuter i 175 grader. Har kakorna flytit in i varandra skär då försiktigt med en kniv när de är varma. Låt svalna. Ät!
 
 



Min onsdag

 

- Var i skolan till klockan 13.00. Bakade en massa bröd idag. 

 

- Mötte Leo i stan och åt glass på favvostället. Det kanske inte var det perfekta glass-vädret men det gjorde inget.
 
- Var hos frisören och klippte mig. Så skönt!
 
- Hämtade ut ett paket med sommarklänningar.
 
- Resten av dagen/kvällen går åt till att plugga, laga mat och kolla på serie. 
 
Är ledig både imorgon och på fredag så egentligen har jag helg redan nu men jag vet ju att jag måste plugga en massa dom här dagarna. Förhoppningsvis hinner vi hitta på lite roligare saker också. OCH det är bara en liten månad kvar tills jag får se Håkan igen. Målet. Får tänka på det när jag sitter och pluggar. 



Throwback: Mumford & sons

 
Idag är det redan ett år sedan vi var på Mumford & sons konserten i Oslo. Saknar den kvällen och den konserten så mycket. Står fortfarande fast vid att det var en av de bästa konserterna jag varit på och den är självklart med på min topp tre lista över bästa konserter. Vill verkligen få uppleva detta live igen. Någon dag. 



Dom senaste dagarna i mitt liv

 
Vad vi bakat igår och idag. ↑  Gör inte så mycket annat än att gå i skolan just nu. Igår tog jag en powernap i två timmar efter skolan (det tar ju på krafterna att baka hela dagen), idag har jag gått en prommis med Leo och nu ska vi äta och sen plugga efter maten. Vädret har varit kaos idag också. Tänk att det kan både snöa, regna och vara strålande sol på en och samma dag. Konstigt! Det är ju ändå maj nu... 



Picknick och tapas

 
Idag har det också varit en så bra dag. Vi började med att storhandla direkt efter frukosten, sen på eftermiddagen cyklade vi till Mariebergsskogen och hade picknick + kollade på alla djuren (dom hade fått lammungar som var så himla söta). Nu på kvällen har vi ätit tapas (mini kycklingpajer, vitlöksbröd, räkor, jordgubbar, rostbiff osv) här hemma och kollat på Gossip girl som vanligt. Bra lördag alltså!
 



Vi dansar tills vi glömmer dom vi är

 
Idag har både jag och Leo varit lediga och det var så skönt. Och att det var 20 grader och sol gjorde det bara ännu bättre. Vi började dagen med sovmorgon och frukost framför tvn. Sen pluggade jag faktiskt, det trodde jag inte att jag skulle göra men så blev det och det var bra. Efter pluggandet åkte vi in till stan och åt lunch på Ankdammen vid hamnen. Det var varmt men så mysigt, och väldigt god mat. Efter lunchen shoppade vi lite i stan och sedan satte vi oss vid vattnet och åt glass. Kändes verkligen som sommar då. Sen åkte vi till Ica och handlade lite, åt sedan tacos till middag och nu tänkte vi kolla på Gossip girl resten av kvällen. Vi är redan på säsong fem, så sorgligt att det bara är en säsong kvar sen. Men då får vi hitta en ny serie att se. 



Torsdag och sommarväder

 
Idag var det 17 grader och sol ute och jag är så glad. Tänk att vädret kan påverka en så mycket ändå. Jag var i skolan på förmiddagen och pluggade på några uppgifter. Sen åkte jag hem och städare, diskade, plockade bort alla kläder som låg utsprida i lägenheten och vid fyra kom mamma och Maggan hit och fikade. När dom hade åkt så gick jag ut och gick i det fina vädret. Jag gick i skogen också, övar på att lära mig hitta där, hehe. På kvällen har jag bara kollat youtube, lagat mat och väntat på att Leo skulle sluta jobba. Men nu är det dags att sova, imorgon är jag ledig. SÅ SKÖNT men måste ändå plugga, såklart. 



Shopping och bakning

 
Det är fortfarande så himla fint väder, en vill ju bara vara ute. Men en vill också stå och baka hela dagen. Idag efter skolan tyckte jag att jag kunde unna mig lite shopping, och så blev det. Var ute efter klänningar till alla äventyr i sommar. Hittade dock bara en men jag ska leta mer en annan dag. Nu måste jag sova, har varit trött i flera timmar. 



körsbärsträden på hemvägen

 
Ja, vi har faktiskt också såna här fina och fotogeniska träd. Bara några meter från mig. 



Durumbröd

 
Här kommer ett recept på ett bröd som vi gjorde i skolan för några veckor sedan. I helgen provade jag att baka det här hemma och det blev nästan lika bra som i skolan. Det här receptet räckte bara till en limpa för mig (en stor limpa dock, degen vägde 800 g, men man kan också göra två mindre limpor eller varför inte baguetter eller frallor istället). Här kommer receptet:
 
Ingredienser: 
 
250 g vatten
350 g durumvetemjöl
125 g vetemjöl
20 g jäst
13 g olivolja
8 g socker
8 g salt
 
Gör så här:
 
Blanda alla ingredienser utom saltet i en bunke. Blanda 5 minuter på låg hastighet i en degmaskin (jag använde min elvisp med degkrokar, det gick bra men jag blandade några minuter extra) och sedan 5 minuter på hög hastighet. Efter totalt 10 minuter så ska saltet tillsättas i degen och blandas ytterligare 2 minuter. Gör glutenprov (se film här) för att se om degen är klar. Låt degen jäsa 30 minuter. Sedan är det dags att dela upp degen i så många limpor/baguetter/frallor man vill ha. Jag har fått lära mig att limpor ska väga 500 g, baguetter 300 g och frallor 70 g. Så efter man har delat upp och vägt degen så ska man rundriva den (se film här och här) och lägga på plåt med bakplåtspapper eller i en brödform. Sedan ska degen jäsa i 30 minuter till. Sätt ugnen på 200 grader så länge. Jag hade bara på mjöl på min limpa men man kan också ha på olika frön istället. Grädda limpan i ca 30 min. Låt limpan svalna något efter avbakning och sedan är det bara att äta. 
 



Första maj

Kan inte fatta att det redan är maj och att jag har varit ute på en prommis utan jacka. Det var nyss januari. Även idag är det så himla fint väder, och varmt. Jättevarmt. Inte ens ett moln på himlen, så jag är glad. Idag har vi bakat kakor, ätit glass i solen, spelat basket och kollat på Gossip girl. Det har varit så skönt att vara ledig idag men imorgon ska jag till skolan igen och det ska också bli kul. 



Valborg

 
Igår var det äntligen bra väder här, sol och typ 14 grader varmt. Vi tvättade som vanligt hela förmiddagen men mellan tvättarna hann vi även gå en promenad i skogen. På eftermiddagen åkte vi till Rusta och handlade tvål/schampoo/balsam och sånt som höll på att ta slut här hemma. Vi gjorde risotto och kyckling till middag och sedan cyklade vi till Mariebergsskogen för att kolla på majbrasan och årets sista aprilhimmel. SAD. När vi kom hem åt vi fruktsallad och kollade på Gossip girl halva natten.