The past few days

Nu har det gått ett par dagar igen och jag har hunnit gjort en hel del. Vi har suttit på café och druckit milkshake, haft Leos pappa och hans tjej på besök, ätit på restaurang, bjudit på söndagsbrunch, besökt Lars Lerins konsthall och så avslutade vi helgen med hemmagjord pizza, cider och Johan Falk - perfekt kväll! Idag har jag varit på ytterligare en rekryteringsdag med en del intervjuer och nu ska jag börja med dagens middag - kycklingpaj. 



Vita tulpaner och fynd från bokrean

I måndags minns jag knappt vad jag gjorde, förmodligen ingenting vettigt. Igår var jag på ytterligare en rekryteringsdag + intervju, som också gick jättebra. Idag däremot har jag varit själv i princip hela dagen och det var helt okej, till och med kul. Vill vara själv mer. Och det har varit så fint väder idag! På eftermiddagen åkte jag iallafall till Bergvik och köpte nya blommor (vi som annars bara har plastblommor, men nu slog jag på stort och köpte vita tulpaner.) Sen kollade jag in årets bokrea och fyndade två kokböcker, perfa eftersom jag älskar att laga mat. Under eftermiddagen hann jag även med att sitta på Wayne´s coffee och dricka vaniljlatte, läsa bok och lyssna på poddar i över en timme. En annan rolig sak som hände idag var att jag fick en till intervju på ett jobb som jag verkligen vill ha, så nu håller jag tummarna för det. Intervjun är dock 17 mars, men jag är glad ändå och hoppas att jag får jobbet. Så jag har alltså haft en väldigt bra dag idag. Nu ska jag sova 👋💤



Markus Krunegård // 20 februari 2016

Nu har äntligen konsert-året 2016 börjat för min del och först ut var Markus Krunegård som jag och Clara såg på Scalateatern i Karlstad i lördags. Det var alltså sittande konsert den här gången och som med allt annat finns det för- och nackdelar med även detta. Jag slapp till exempel få ont i fötterna redan innan konserten började = fördel med sittande konsert. För övrigt så var konserten och hela kvällen väldigt bra och min favoritlåt fanns med i setlisten (Korallreven & vintergatan) så jag var mer än nöjd. Höjdpunkten var helt klart efter konserten när Markus signerade min biljett och jag tog kort med honom ♥
 



Video: Whisper challenge




Konsert, besök och pizza

Jag har haft en jättebra helg. Den började med tre timmars Knatteskutt och sen kom Clara hit vid ett. På kvällen åt vi på Spicy hot och sen såg vi äntligen Krunegård på Scalateatern. Det var så himla bra men mer om det senare. Efter konserten köpte vi godis på Hemmakväll och åkte hem och tittade på film. Idag har vi tvättat och sen kom pappa, farmor och farfar hit på besök (och för att hämta hem Clara). Vi fikade, storhandlade och åt pizza men nu har de åkt hem och vi ska snart kolla på film. Som sagt, väldigt bra helg!
 
 



söka jobb, söka jobb och söka jobb

Igår var jag inne i stan för att söka fler jobb (känns som hela bloggen handlar om att jag söker jobb, life of a arbetslös). Idag har jag varit på Karlstad kommuns rekryteringsdag för vård och omsorg som innehöll information och en intervju. Det kändes jättebra men vi får se hur det blir med det jobbet. Senare storstädade vi lägenheten, bakade kakor, åt jättegod middag och imorgon kommer världens bästa syster hit och vi ska se Krunis ♥



Video: Vi spelar "med andra ord"

 
Igår var jag på sommarjobbsmässan här i Karlstad och träffade massa olika företag och sökte jobb hos några av dom. Sen mötte jag upp Leo på stan för lunch och på kvällen var det dags för Knatteskutt igen. Idag tog vi det lugnt på förrmiddagen och när Leo åkte till skolan gick jag till biblioteket för att fixa med mitt personliga brev och andra papper jag behöver för att söka jobb. Sen åkte jag in till stan för att söka några jobb innan jag åkte till universitetet och väntade på att Leo skulle sluta så vi kunde åka och handla lite. Nu på kvällen har jag gjort våfflor och kollat på tv men nu ska vi se några avsnitt av One tree hill och sen sova. 



This weekend

Har tydligen aldrig tid att blogga på helgerna.. Men den här helgen har jag bland annat shoppat lite, jobbat som barnledare, firat alla hjärtans dag med min Leo, ätit god mat och tvättat. Snön har även kommit tillbaka till Karlstad. Idag har jag varit en sväng i skolan för att få mitt kursintyg och efter en sväng på stan ägnade jag några timmar åt att söka jobb. Börjar få panik angående det. 



Semlor och Överraskning

I tisdags fick jag ett sms vid elva på förrmiddagen och senare på kvällen var jag helt plötsligt assisterande barnledare och lekte lekar med massa barn. Livet och dess vändningar. På kvällen åt vi också semla som man måste göra om det är semmeldagen! Igår på morgonen kom Elin hit och överraskade mig så vi var en sväng i Bergvik och på stan. Sen sov hon över hos oss och åkte hem idag. När Elin åkt hem så åkte jag och Leo till Välsviken och jag köpte äntligen en yogamatta (EN ROSA!!!). Nu har vi ätit middag och kollat på tv och det är snart dags att sova. 
 
 



video: boyfriend tag




Storstädning och nybakat bröd

Nu är helgen över igen och jag har varit arbetslös i två veckor. Känns som en evighet. Hoppas på jobb snart! Denna helgen hade vi inte planerat att göra något speciellt så i lördags storstädade vi lägenheten vilket tog i princip hela dagen. Skönt att få det gjort ändå. Igår tvättade vi och handlade som vanligt och avslutade dagen med pizza och nya Beck filmen. Idag började vi dagen med att baka bröd, nybakat bröd till frukost är väl typ det bästa som finns. Efter det skulle vi egentligen träna, jag skulle ut och gå men det regnade så mycket så vi åkte till Bergvik en stund istället. Nu har vi ätit middag och ska kolla på tv en stund till innan vi ska sova. Idag bokade vi förresten en resa till Oslo i maj där vi bland annat ska se Mumford and sons live!!!



Fredag ♥

Freeeedag! Började dagen med en timmes långpromenad i solen med podd i lurarna. Har också handlat lite och hämtat ut ett paket från H&M med den här snygga ryggsäcken (↑↑), en svart klänning och världens skönaste och mysigaste polotjöja (↑↑). När Leo kom hem från jobbet åt vi tacopaj och kollade på tv. Fick även reda på att min sista tenta blev godkänd!!! Så glad!
 
Vi har egentligen inga planer alls den här helgen. Jag vill iallafall hinna med att träna och baka bröd så vi får se när vi gör det. 



Video: Helgvlogg - Projekt: måla fönsterbräda




"Exercise? I thought you said extra fries"

Igår var jag på mitt första möte på arbetsförmedlingen, som tyvärr inte gav mig så mycket. Idag har jag istället varit ute och sökt jobb i olika butiker och mataffärer. Hoppas hoppas! Jag behöver pengar. 



Projekt: Måla fönsterbräda

I helgen målade vi äntligen om våran fönsterbräda i vardagsrummet. Har velat gjort det enda sedan vi flyttade in men vi tröttnade väl på att måla efter att ha målat om hela lägenheten. Nu är det gjort iallafall och jag tycker det blev mycket bättre. 



Mitt liv i en låt

 
 



Första februari

Helgerna går så himla fort ibland, och nu är det februari. I helgen har vi hunnit gjort en hel del, bland annat målat fönsterbrädan i vardagsrummet, tvättat, storhandlat, skickat iväg paket med saker vi har sålt, bakat och spelat in videos. Idag hade jag egentligen planerat att gå en promenad men istället för sol och plusgrader blev det snöstorm bara sådär?! Det som nästan var påväg att bli vår här och så kommer det ännu mer snö.. Så min promenad blev inställd och jag hoppas att snön försvinner väldigt fort. Nu ska vi gå och sova!