Lunch i Värmskog


Igår kom mamma, Clara och Casper hit, det var så mysigt med besök! Vi åkte till Värmskog och åt räkmacka-lunch, så gott! Sen var vi in till stan en sväng innan vi åkte hem till oss och åt min kladdkaka jag hade bakat dagen innan. Vid sex åkte dom hem igen och jag åkte in till stan och åt middag med några nyfunna vänner. Vi åt tapas på Cava42, en så mysig restaurang i Herrhagen. 

Idag är jag också ledig för i eftermiddag åker vi till GÖTEBORG över helgen. Ska bli så kul!! Men innan dess har jag en del att göra. Duscha, packa (jag är alltid den som packar långt i förväg men inte den här gången. Jag har inte haft tid så nu måste jag panikpacka några timmar innan), diska och äta lunch. Så det är bäst att jag sätter igång!



Tv hösten 2018 är här


En sak som verkligen är höst för mig, förutom att skolorna börjar igen, är att alla nya och gamla serier och tv program börjar på tvn igen efter en sommar med (nästan) bara Allsång på skansen. Jag är en riktig serie och tv-programs nörd. Om jag får välja ser jag helst svenska kriminalserier. Har nog sett nästan alla som finns att se. Men jag gillar också svenska dramaserier. Den här hösten ser jag mest fram emot dom här serierna och tv programmen: 

Idol, såklart! Jag tittar alltid på Idol, iallafall tills fredagsfinalerna börjar. När Idol börjar så betyder det att sommaren är över och hösten är här. 

- Det som göms i snö: En ny kriminaldrama-serie som bygger på en idé av Leif GW Persson (redan där blir man ju intresserad) och med Robert Gustafsson i huvudrollen. Jag har bara sett dom två första avsnitten och hitills är den mycket lovande. Plus för många bra skådisar!

- Svartsjön, säsong två: Så taggad! Denna serie må vara annorlunda mot andra svenska serier men ändå så spännande att man inte kan sluta kolla. 

- Vår tid är nu, säsong två: Ännu mer taggad! Säsong ett, som visade förra hösten, var så himla bra och nu har jag väntat länge på att säsong två ska komma. 1 oktober är det premiär i SVT för "Vår tid är nu" med några av Sveriges bästa skådespelare. 

- Ingen utan skuld: Ny thrillerserie med bland annat Vera Vitali och Jens Hultén. Kan nog bli bra den här också!

- Efterlyst: Äntligen är Hasse Aro och Efterlyst tillbaka igen efter flera år. Premiär på torsdag 30/8 på TV3




Jobbhelg, bio och drinkar

(null)
(null)
(null)
(null)

Då är denna helg över och jag har bara jobbat. Fredag, lördag och idag söndag. I fredags hade vi tacomys och kollade på serie och igår var vi och handlade tidigt på morgonen innan jag började jobba. Det var så skönt att handla när det knappt var några folk där, dock föredrar jag lite sovmorgon iallafall. På kvällen efter jobbet åt vi hemmagjord pizza och sen åkte vi in till stan för att gå på bio. Vi såg den nya hajfilmen The meg och den var sååå bra. Jag älskar ju hajfilmer och denna var inget undantag. Efter bion gick vi till Brasseriets uteservering och drack varsin drink innan dessa två pensionärer skulle hem och sova. Idag var sista jobbdagen denna vecka men jag jobbar måndag, tisdag och onsdag också innan jag får vara lite ledig. Idag efter jobbet har vi bara tvättat, det tog hela kvällen så nu ska jag gå och lägga mig. Är så trött! 



Jobbfest

(null)
(null)

Onsdag. Var och fikade hos moster på förmiddagen innan Clara körde mig till tåget. Har haft så mysiga dagar i Köping men jag var tvungen att åka hem till Karlstad igen för på kvällen skulle vi ha jobbfest/sommaravslutning för alla som jobbar i Mariebergsskogen. Trevlig kväll med jättegod mat. Vi var kvar sist och stängde stället vid 22 och sen cyklade jag hem genom, ett förvånansvärt varmt, Karlstad. 

Torsdag. Idag har det varit grått och regnat hela dagen. Jag tog sovmorgon till tio eftersom jag var ledig idag och inte hade sovit så mycket natten innan. Hittills har vi bara hunnit handla mat, packa upp och städa lite. Sen åkte Leo till jobbet och jag har kollat serie i soffan. Men nu är det dags för allt det tråkiga igen; diska och dammsuga. Sen måste jag ladda upp för att jobba sex dagar i rad, blir trött bara jag tänker på det. 



Lunch på stan och poolhäng

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Tisdag. Jag, mamma, Clara och Casper började dagen med frukostbuffé på hotell Scheele. Jättegott och en jättemysig start på dagen! Efter det väntade 45 minuters massage innan jag mötte Elin på stan för vi skulle äta lunch tillsammans. Det blev varsin kycklingmacka på Esprezzo. Sen kom mamma och Clara också ner på stan så vi fikade, köpte lite kläder till Casper och var en sväng på banken. När vi kom hem från stan hade vi årets sista poolhäng och drack bubbel. På kvällen var det jag som stod för matlagningen och det blev en av mina favoriter till middag: fisksoppa med vitlöksbröd till varmrätt och gino med glass till efterrätt <3 Älskar blandningen av varma bär/frukt (den här gången tog vi blåbär, hallon, jordgubbar, kiwi och banan), choklad och glass!!! Till den goda maten kollade vi såklart på idol, älskar att det har börjat igen.



En dag på Färna spa

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Igår var jag och mamma på Färna spa över dagen. Fick det i födelsedagspresent så det var bara hon och jag som hade en supermysig dag med tre rätters lunch på herrgården, ansiktsbehandling och flera timmar i deras pooler (som vi dessutom hade helt för oss själva i princip hela tiden) Så härligt verkligen! ❤️



Bilder från dom senaste dagarna

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

1. En kräftskive-selfie. 2. Min födelsedagsbrunch! Pannkakor, nutella och bär mmmh! 3. Casper myser med moster ❤️ 4. Lördagens 50 års fest. 5. En 22 åring! 6. Igår kväll när vi fikade hos pappa så fick Casper mysa hos hans morfar. 



Lördagens 50 års fest


I lördags firade vi pappa och Camilla som har fyllt 50 år. Det blev god mat, lekar och dans innan kvällen/natten avslutades med donken i sängen. 



Årets kräftskiva




I don't know about you but i'm feeling 22


Idag är det min 22 årsdag. Känner mig jättevuxen nu. Stoppa tiden!



Sista dagarna som 21 åring

(null)
(null)
(null)

Jobbar, bakar, packar, jobbar, bakar, packar. En dag kvar på denna jobbvecka och två dagar kvar tills jag fyller 22. Har ägnat flera dagar åt att baka bröd, bullar och kakor till vår kräftskiva imorgon. Äntligen är det dags! En av årets höjdpunkter! Och då pratar jag inte om min födelsedag utan om kräftskivan! Är så taggad på den! Nu är det dags att sova. Imorgon jobbar jag bara fem timmar innan det är dags att åka hem till Köping. 



En perfekt sommardag

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
 
En ledig måndag! Så skönt! Jag och Leo åkte till Hammarö och köpte med oss lunch som vi åt vid vattnet. Idag har det varit sol och 25 grader varmt så man måste ju passa på att äta utomhus då. Sommaren är ju snart över. Sen åkte vi iallafall tillbaka in till stan och åt glass på Carli, igen, och shoppade lite. Så mysig sommardag! Nu väntar fyra jobbdagar innan jag åker hem till Köping i några dagar. Min sista vecka som 21 åring är också påbörjad! 



En jobbhelg

(null)
(null)
(null)

Äntligen är denna jobbhelg över! Även om det var lugnt på jobbet så är det segt att vara där hela dagarna. Vädret har varit kaos också. Det har blåst storm, regnat och varit 16 grader kallt...? (Kallt för att vara sommaren 2018) Tur att jag bara jobbat då! En av sakerna som vägde upp helgen var TACOS!!! Bästa fredagsmaten! Igår efter jobbet åkte vi och storhandlade och sen hem och åt hemmagjord pizza. Idag efter jobbet hämtade jag Leo och sen åkte vi till Bergvik och tog en kvällsfika innan vi hade veckans tvättid. Nu ska det bli skönt med 24 timmars ledighet!!!



Besök från Köping

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Igår var jag ledig så pappa, Clara och Casper kom hit. Vi åkte båtbussen till Mariebergsskogen där vi åt god lunch och kollade på djuren. Sen åkte vi båt in till stan igen och åt glass på Carli. Väl hemma igen så åt vi min blåbärspaj som jag hade bakat kvällen innan. Blåbären var dock från förra sommaren pga har inte haft tid att ens gå ut i skogen och plocka i år. När dom åkte hem på kvällen så kollade jag på film i soffan innan jag började med middagen och väntade på att Leo skulle komma hem från jobbet. 

Idag har jag jobbat igen. Dag 1/4 på denna jobbhelg. Kämpa!



Stressigt liv

(null)
(null)
(null)

Är helt slut! Både i kroppen och huvudet! Leo var ju i Stockholm hela helgen och jag jobbade bara. Det blev inte mycket fritid denna helg. Jag hann iallafall äta tacos och kolla på några filmer, det var allt. Igår kväll när han kom hem och jag slutat jobba så hade vi tvättid och behövde storhandla till veckan. Mitt i allt behövde vi också äta middag så det fick bli hamburgare från Street friends pga brist på tid. 

Nu är helgen iallafall över men det betyder absolut inte att jag är ledig bara för det. Jag jobbar måndag och tisdag också men på onsdag är jag ledig så då kommer Clara, Casper och pappa hit över dagen. Sen jobbar jag fyra dagar till den här veckan. Ja jag får tänka på alla pengar jag får sen!!!

Idag när jag kom hem från jobbet kl 16.30, var helt slut och inser att jag har 1000 saker att göra hemma. Nu är det några timmar senare och jag har iallafall diskat, städat toan, plockat bort kläder och duschat. Så nu är det dags att laga mat och vänta på att Leo kommer hem. 



Picknick och kvällsbad

(null)
(null)
(null)
(null)

Två lediga dagar mitt i veckan, så skönt! Igår jobbade Leo på dagen och jag var bara hemma och gjorde ingenting. Men det var jätteskönt ändå. När han slutade jobbet åkte vi till Ikea en sväng sen hem och städa lägenheten lite snabbt. Det behövdes verkligen, hade inte dammsugit lägenheten sen innan semestern. På kvällen åkte vi till Street friends och köpte med oss mat (dom har världens godaste hamburgare) och hade picknick på Skutberget. Middag vid Vänern. Det var så mysigt! Efter middagen tog vi ett kvällsbad, sååå värt allt! Vattnet var ju så varmt också. Snälla sommar var aldrig över. Kvällsbad har verkligen blivit min grej den här sommaren. 

Idag är det torsdag och min andra lediga dag. Tog "sovmorgon" idag och vaknade vid åtta istället för klockan sex. Åt frukost, kollade på Nyhetsmorgon och sen åkte jag in till stan vid tio för att fixa mina ögonbryn på Make up store. Efter det kollade jag i lite affärer och handlade på Ica innan jag cyklade hem och åt lunch. Sen dess har jag legat i soffan och kollat film. Det är tyvärr inte samma sommarväder idag, utan mest molnigt. Men jag ska gå ut på en prommis snart ändå. Leo åkte till Stockholm idag så jag ska vara själv hemma hela helgen, vilket betyder att jag får välja mat och film. Det blir såklart tacos (helst 3/3 kvällar) och någon Ida film. Får passa på nu! Ska ju också jobba hela helgen så vi får se hur mycket tid jag får över..



THROWBACK: Augusti 2017


Första augusti 2018. Fortfarande hatkärlek till augusti. Idag mest kärlek. Jag är ledig och ska ha en bra dag innehållandes glass, picknick och kvällsbad. Livet är för kort för att inte kvällsbada i Vänern så ofta man kan.