En solig fredag

(null)
(null)

Fredag: Cyklat in till stan, ätit glass, kollat i affärer, fixat lite på balkongen och nu ska jag börja med middagen. Imorgon är det första dagen på mitt nya jobb och på kvällen ska vi ut och äta på Harrys i Köping med familj + släkt. 



Emilias bal

(null)
(null)
(null)

Igår var det ännu en liten fixardag här hemma. Vi tvättade och åkte till Rusta för att köpa lite schampo/balsam/tvål osv att fylla på lagret med. På eftermiddagen åkte vi till Köping för att kolla på Emilias bal och fika hos moster efteråt. Vi stannade kvar och åt middag hos mamma (söndagsstek på en torsdag!) innan vi åkte hem till Västerås. 



Älskade Skutberget

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

En favoritplats i världen som jag kommer att sakna väldigt väldigt mycket!!!



En del av mitt hjärta kommer alltid slå för dig, Karlstad

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Lyckades på något sätt krama ur det sista (och bästa) av Karlstad på dessa två dagar som vi var här. Vi åt på våra favoritrestauranger och besökte våra favoritplatser en sista gång. Onsdag eftermiddag var städning och besiktning av lägenheten klart och godkänt. Vi kunde äntligen flytta till Västerås på riktigt och börja ett nytt kapitel i våra liv. Firades med mycket prosecco på balkongen i Västerås. Ny stad, ny lägenhet och nytt jobb. Tror jag är redo!




Fixar i nya lägenheten

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Igår var det fullt upp mellan att åka till Ikea, Bauhaus, skruva upp hyllor och packa upp. Idag har det varit lika mycket att göra. Åkte till Ikea (igen), Clas Ohlsson, Hemtex och Ica innan vi åkte hem och fixade en massa med sakerna vi köpt. Det känns som om vi börjar komma i ordning lite nu iallafall. Några gardiner och blommor har kommit upp och jag har tagit mitt första bad i badkaret. Kan vara det bästa med vår nya lägenhet (första plats med balkongen och diskmaskinen). Kolla också den fina regnbågen igår kväll!!!!



Hejdå Hemvägen


Hejdå Hemvägen. Hejdå Karlstad. Mitt HEMMA i över 3,5 år. Kommer sakna allt det här. Hejdå Värmland. Hej igen Västmanland. 



Mammas födelsedag

(null)
(null)
(null)
(null)

Lördag: Firade mamma på morgonen med sång, paket och lyxfrukost. Sen bakade jag dessa dumlekakor som blev såå goda. Åkte sen en sväng till HM och köpte en tröja och vidare till Skeppis för att äta lunch med tjejerna. Efter lunchen kollade vi på åracet i stan och kollade på marknaden. På kvällen kom släkten över och firade mamma. Vi åt grillat, potatissallad och sen tårta. Mysig dag!



Framme i Köping

(null)
(null)
(null)
(null)

Fredag: Gick upp tidigt för att hinna äta frukost på Olssons bazars bageri innan mitt tåg till Köping skulle gå. Väl framme i Köping så träffade jag mamma och Clara så vi åt lunch på stan och kollade på marknaden på Köpingsyran. Det har regnat hela dagen dock så vi var inte där så länge. Nu på kvällen har jag bakat toscamazariner till mamma, dom blev väldigt goda! Men nu är det dags att sova!



Throwback


Nu när det är flyttvecka så passar jag på att kolla tillbaka lite. Här är fyra bilder från när vi precis hade flyttat in i vår lilla etta på Hemvägen för 3,5 år sedan. Så små vi var då och SÅ mycket som hänt sen dess. Jag var 19 år och hade rött hår. Kan sakna det ibland. 

Tillbaka till nutid. Idag är det fredag och jag ska snart ta bussen in till stan för att äta frukost och sen ta tåget till Köping där jag ska vara i helgen. Vi ska fira mamma som fyller år på lördag och sen flyttar vi på söndag. Längtar! Igår var jag och fixade ögonbrynen (för sista gången i Karlstad </3) och sen packade jag resten av dagen. Nu måste jag springa till bussen!



Mumford and sons / Globen / 21 maj 2019


Bilder från Mumford and sons konserten i Globen i tisdags ↑ Det var verkligen så bra!!! Mycket bättre show än när vi såg dom i Oslo 2016 men jag saknade några få låtar denna konserten. Bland annat "Snake eyes" och "Ghosts that we knew". Och för en gångs skull: Jävligt bra förband! Gang of youths! Jättebra!

Äntligen är konsertåret 2019 igång, så taggad! Mumford and sons var den perfekta starten på detta konsertår. Älskar dom! ♥♥♥



Några dagar på vift

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

1. Vårt nya hem! ❤️ 2. Första frukosten på balkongen. 3. Skön soffa och stort vardagsrum. 4. Två personer som är taggade på konsert i Globen. 5. Mumford and sons!!! Älskade! 6. Bil-selfie i väntan på Leo som var på jobbintervju. 

Vi åkte alltså till lägenheten i Västerås i måndagskväll och åt middag med mamma, Mike och Clara. När dom åkte hem så packade vi upp saker i några timmar till. Igår förmiddag åkte vi till Eskilstuna där Leo skulle ha intervju och jag passade på att shoppa lite på Tuna park så länge. Efter intervjuer åkte vi vidare till Stockholm och svärmor. Vi skulle sova där en natt eftersom vi skulle på konsert i Globen. Mer om det senare! 

Idag skulle vi upp tidigt för ännu en intervju för Leo. Sen åkte vi tillbaka till lägenheten i Västerås och åt lunch innan vi åkte tillbaka till Karlstad igen. Det har blivit många timmar i bilen dom här dagarna. Har haft tvättid ikväll men vi hann även städa förrådet och nu ska jag försöka packa lite till. 



Saker jag kommer sakna med Karlstad


Några av dom sakerna jag kommer sakna mest med karlstad:

- Skutberget + Vänern ♥

- Glassen på Carli ♥

- Drinkarna på Brasseriets uteservering ♥

- Hamburgare från Street friends och Bastard burgers (Sveriges bästa burgare) ♥

- Artisan (vårt stammis bageri, godaste bullarna i Sverige) ♥

- Klarälven ♥

- Närheten till skogen (har dock inte varit där så mycket sen jag såg en orm i skogen för 2 år sen) ♥

- Lukten från kaffeskrapan. (Det luktar alltid Löfbergs lila i hela hamnen, älskar den lukten) ♥

- Värmländskan, SÅKLART! Riktigt grov Torsby-värmländska ♥♥♥

- Kommer såklart också sakna mitt jobb, vår lägenhet, Hemvägen/Våxnäs och hela Karlstad och Värmland. VI SES IGEN.



Idag är allt

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Igår jobbade jag min sista dag på jobbet. Kommer dock leva i förnekelse i några veckor till pga saknar det så mycket. På kvällen åt vi god mat, kollade på filmer och åt godis. Bra lördagskväll ändå! 

Idag blev det inte sovmorgon men ändå en lång, mysig start på dagen framför nyhetsmorgon. Efter lunch åkte vi en sväng till Elgiganten och Stuvbutiken innan det blev eftermiddagsfika på Artisan (vi fikar oss ut ur Karlstad, japp). Väl hemma började vi städa lite och rensa förrådet och sen fick det bli en lång kvällsprommis. I en timme gick vi i solen och pratade och det var fortfarande varmt och skönt ute (sommar?) Nu ska vi laga middag och fastna framför tvn. 



Avslutningsfika

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Idag kl 9 var det dags för avslutningsfika/fredagsfika på jobbet med alla kollegorna i Mariebergsskogen. Fick också en jättefin present av dom <3 Efter fikat åkte jag till Skutberget för att andas lite Vänern-luft. Så fint där (speciellt utan alla turister som kommer på sommaren). Vid 12 mötte jag Leo och vi åt lunch på Olivens uteservering, älskar deras ceasarsallad. På eftermiddagen när Leo slutat jobbet så åkte vi en snabbis till Kristinehamn för att köpa en kroklist på Mio eftersom den inte fanns i Karlstad. Vi passade på att handla mat inför veckan på vägen hem också. Nu ska vi laga fredagsmiddag och kolla på film. 



Middag med kollegor

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Började dagen med att gå en 45 min lång prommis i solen före frukosten. Så himla härligt! Kommer sakna mitt promenad område. När jag kom hem åt jag frukost, duschade, diskade och kollade på andra avenyn i några timmar. Vid halv sex åkte jag in till stan för att möta mina kollegor. Vi åt middag på Olssons bazar eftersom jag snart slutar på jobbet. Åt en supergod pizza med räkor, spenat och citronaioli. Vi satt på deras uteservering i kvällssolen och det var fortfarande 20 grader varmt. Hej sommar! Så mysig kväll! 



Försöker stanna upp men våra hjärtan har bråttom

(null)
(null)
(null)

Jobbar, packar, sover. Typ så. Idag är jag ledig så jag har varit inne i stan en sväng. Började med chailatte och läsa bok på Waynes. Sen gick jag en sväng och kollade i butiker, hittade inget, så nu är jag påväg hem igen och ska äta lunch. På eftermiddagen ska jag rensa kläder, igen, och ta en promenad i solen. 



Uddevalla dreamer, del 1

(null)
(null)

Thomas! Släppte! Ny! EP! i! Fredags! OCH han spelar i Västerås i sommar. 👏🏻👏🏻



Första nätterna i nya lägenheten

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Vi har spenderat hela helgen i Västerås i detta flyttkaos. I fredags tog vi emot vår leverans från Ikea med soffan, sängen och skrivbordet. Så hela fredag eftermiddag satte vi ihop vår säng och sedan sov vi första natten i nya lägenheten. Älskar redan våran säng! Den är såå stor! Resten av helgen har vi packat upp alla 20 flyttkartonger vi hade, skruvat ihop fler möbler, varit på Ikea och soptippen ett par gånger. Det ser nästan ut som ett hem nu men det är fortfarande en hel del som fattas.



Flyttkaos

(null)
(null)

Hej och välkommen till kaoset! Ingen soffa, inget köksbord, ingen byrå och ingen tv-bänk. Vi äter numera på flyttkartonger. Japp det är mysigt att flytta! Imorgon går ännu ett flyttlass till Västerås. 



Fika vid Vänern

(null)

Var ledig från jobbet idag. Ganska skönt ändå för då skulle jag ha hunnit packa en massa. MEN jag fastnade framför seriemarathon. Svt play har äntligen lagt ut alla tre säsonger av Andra Avenyn efter flera år!!! Det slutade ju sändas på tv för nio år sen och jag har längtat efter serien sen den dagen. Så nu håller jag på att kolla om alla säsonger, så kul! Så idag blev det alltså inte jättemycket packning men det hinner jag imorgon. 19 dagar till flytt!! 

På eftermiddagen när Leo hade slutat jobbet så åkte vi och köpte fika på Artisan och tog med oss till Skutberget. Mysigt men väldigt kallt så vi stannade inte länge. Nu ska vi börja med middagen!



En ledig helg med familjen

(null)
(null)
(null)

Tre bilder från i helgen när mamma, Clara, Casper och Mike var här. Så mysigt!



Första maj!!!!

(null)
(null)
(null)
(null)

Det är maj!!! Jag har haft en jättebra ledig dag!!! Efter frukosten cyklade jag och Leo in till stan för att kolla på en italiensk matmarknad. Sen gick Leo och klippte sig och tränade medan jag läste bok på Waynes och sen var på fotvård + manikyr. Det var verkligen så skönt! Bästa vardagslyxen! Sen åt vi lunchbuffé på Yomo och glass på Carli. Faktiskt årets första glass på Carli, men inte sista. 

Efter glassen cyklade vi hem igen för att vi hade tvättid mellan klockan 14-18. Mellan tvättarna hann vi också med att städa lite i lägenheten och åka en snabbis till Ikea. Vi skulle nämligen beställa vår nya soffa, säng och skrivbord till nya lägenheten. Vi fick med oss en del av soffan hem men resten av sakerna kommer till lägenheten nästa vecka. Det känns så sjukt att vi är så nära flytten nu och att dom stora möblerna nu är inhandlade. 24 dagar till flytt!