ETT ÅR GÅR FORT MELLAN HÖGHUSEN

 
31 december 2022. 2022, vilket år det blev! Jag hade höga förväntningar på det här året men dom överträffades, säkert flera gånger om. Det blev så mycket bättre än vad jag någonsin hade kunnat tro från början. Även om året började med att både jag och Leo fick corona där i januari så slutade det mycket mycket bättre. 2022 var året då jag blev fastanställd, jag fick äntligen gifta mig med min Leo och vi åkte på bröllopsresa till Italien. 2022 var året då vi köpte lägenhet i Köping och om bara två månader blir vi köpingsbor. 2022 var året då jag hade min första betalda semester och njöt av varje dag i över fyra veckor. 2022 var året då jag såg Thomas Stenström live tre gånger och vi var även på Håkan på Ullevi. Livemusik när den är som bäst!

Det första jag kommer att tänka på när jag tänker på 2022 kommer vara vårt bröllop. Jag minns det i detalj som om det vore igår och så vill jag att det ska vara livet ut. Tack och hej, 2022! Du gjorde mig bra!
 
2022. Tack för danserna. Tack för tårarna på kinderna och stjärnorna på himlarna. 
 
 
Låtar som får mig att tänka på året 2022: 




Årets näst sista dag

(null)
(null)
(null)
(null)

Igår efter jobbet tog jag tåget upp till Stockholm där vi skulle vara hela helgen. Vi åkte en sväng till Nacka forum på kvällen, åt hamburgare och kollade på film. 

Idag blev det sovmorgon och lyxfrukost innan vi åkte in till stan. Vi var på Fotografiska och kollade på utställningen om nyhetsbilder under 100 år. Väldigt kul för en nörd som mig! Sen var det dags för escape room med Vincent och Linn. Också superkul! Min första gång men verkligen inte sista. Efteråt blev det middag och drinkar på Basta. Nytt favoritställe! Perfekt ravioli! Sen åkte vi hem och somna i soffan…



Mitt 2022

Hur har ditt 2022 varit? 

- Jättebra! Det var faktiskt längesen ett år var såhär bra. Livet!

Tror du att år 2023 kommer bli bättre?

- Bättre och bättre... Lika bra får man väl ändå hoppas!  


Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

- Gifte mig och köpte lägenhet. Det fick räcka! Det är ändå två av dom största sakerna man kan göra i livet. Två mindre saker är att jag för första gången i livet gick ensam på en konsert och gick ensam på bio. Positivt överraskad av dom båda! 

Vilka länder besökte du?

- Italien, dit vi åkte på bröllopsresa. En helt perfekt resa ♥

Vilka datum från år 2022 kommer du alltid att minnas?

- 23 juli såklart. Vårt bröllop ♥


Vad spenderade du mest pengar på?

- Haha lätt, bröllopet och bröllopsresan. Och en del på konserter.

Gjorde någon/något dig riktigt glad?

-  Leo! Familjen och vännerna! Och sommaren såklart!

Bästa minnet från 2022? 

- Det känns som igår när vi gick in i kyrkan till John Lundviks "Änglavakt". Sen var det dans, dans, dans och fest hela natten. Bästa dagen i livet! 




MITT KONSERTÅR 2022

 
Efter nästan tre år utan konserter pga corona så var jag otroligt taggad på detta konsertår. Det började mycket starkt den 1 april med Thomas Stenström i Avicii Arena. Kanske bästa Thomas konserten någonsin? Fast inget slår väl att stå vid kravallen. Det blev en kväll med massa dans (hoppande och sjungande) trots sittplats och med en väldigt bra (bästa?) setlist. 
 

Nästa konsert var den 1 juli med Thomas Stenström, igen, på Cityfestivalen i Västerås. Minns att det var så himla varmt den kvällen men väldigt bra ändå, såklart. 
 

Senare samma kväll den 1 juli så såg vi också Hov1 live för första gången. Och oj, det var över förväntan. Gillade deras låtar innan men efter så älskar jag dom. Det är något speciellt med att höra låtarna live!


Den 20 augusti var det äntligen dags för Håkan på Ullevi som vi hade köpt biljetter till tre år tidigare. Det blev precis så magiskt som jag visste att det skulle bli. Som det har blivit alla andra gånger vi sett Håkan live. Årets bästa konsert helt klart! En kväll som aldrig ville ta slut, med fötter som aldrig gjort så ont efter allt dansande och hoppande till låtar jag aldrig älskat så mycket som just då. Tack tack tack! ♥


Årets sista konsert blev den 21 oktober, även den med Thomas Stenström, på Konserthuset i Västerås. Första gången i livet som jag gick själv på en konsert, det gick jättebra. Satt på andra raden och det var en väldigt fin och intim konsert. Bra setlist med många låtar från Fulkultur som jag älskar!

Det var det konsertåret. 5/5 skulle jag vilja säga! Nu laddar jag om inför nästa års konserter, med början på årets första dag. Då blir det Thomas igen!!!! 



Juldagen och annandag jul

(null)
(null)
(null)

Juldagen. Familjefrukost, prommis, kolla serie i soffan, mysa i myskläder, äta julmatsrester och sen mammas dillkött till middag. Efter middagen såg vi nya Beck filmen och fortsatte med vårt soffmys. 

Annandag jul. Frukost, soffmys, prommis, julmatsrester (nej jag får inte nog) och sen packade vi ihop och åkte hem till Västerås igen. Handlade mat på vägen hem. Senaste timmarna har vi bara packat upp och tvättat. Nu ska vi äta pizza och kolla på På spåret. Vilka mysiga juldagar vi haft! 



Julafton 🎅🏻

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Julafton 2022. Årets mysigaste dag är här! Vi firade med mycket julmat, julgodis, paket och snö. Så glad för en vit jul! Avslutade dagen i soffan framför Tomten är far till alla barnen. 



Uppesittarkvällen

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Har nu jobbat veckans sista jobbpass och åkt hem till mamma för att fira jul. Men innan julafton så är det några förberedelser kvar. Vi började redan igår med att koka knäck och idag fortsatte vi med att baka mjuk pepparkaka, göra kokostoppar med saffran och göra snittar. Idag är det uppesittarkvällen med julmat, snittar, bingo, julklappsleken och julfika. Efter det är vi redo för julafton imorgon! God jul! 



Julveckan är här

(null)
(null)
(null)

Måndag. 19 december. 5 dagar kvar till julafton. Nedräkningen har börjat! Jag spenderade min lediga dag med mamma som också var ledig. Efter en lång sovmorgon och frukost så började vi dagen med julhandling och när vi var hemma igen började jag att baka. Det blev både saffransdrömmar och tre olika julgodisar: snickersrutor, brynt smörkola och chokladgodis. Vi fick alltså mycket gjort på julens to do list. Efter middagen åkte vi hem igen och imorgon är det dags för jobb. Men bara tre dagar denna vecka! Julveckan ❤️



Fjärde advent

(null)
(null)

Söndag och fjärde advent. Har äntligen slagit in dom sista julklapparna. Vi har även börjat flyttrensa och först ut blev köket. En hel del blev bortrensat, så skönt! På kvällen åkte vi till Clara för att äta söndagsmiddag och sen sov vi kvar hos mamma. 



Veckan innan julveckan

(null)
(null)
(null)

Veckan som gått: det har varit lucia och då tittar man på luciatåg på tvn och äter lussekatter. Jag har julbakat på jobbet och det är Musikhjälpen-veckan aka bästa veckan på året. Vi har varit på bio och sett nya Bonusfamiljen filmen. Julfeeling finns! 




Tredje advent

(null)
(null)

Söndag. Tredje advent! 🕯️🕯️🕯️
Sovmorgon och mysfrukost. Tog äntligen tag i att börja slå in julklappar. Julkänslan! På eftermiddagen åkte vi till Örebro för att gå på Wadköpings julmarknad, årets femte och sista julmarknad. Tyvärr! Det ÄR ju det mysigaste! Köpte glögg och sylt som vanligt. Efter marknaden åkte vi till Marieberg och shoppade lite och åt hamburgare till middag. På vägen hem stannade vi och fikade hos mamma och Mike innan vi åkte hem igen. 



Alla mot alla finalen i Globen

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Fredag! Efter jobbet åkte jag och Leo direkt till Stockholm, åt en snabb middag hos svärmor och sen gick vi till Globen för det var dags för Alla mot alla finalen. Så kul!!! Vi är ju besatta av det här programmet och har sett alla avsnitt sen det började 2019, så att få se finalen i Globen var väldigt häftigt! + att Markus Krunegård och hans band var husband. Efter fem timmar vann äntligen rätt vinnare, Olof och Ebba! Vilken rolig kväll!!!! 



Årets första julbord

(null)
(null)

Torsdag och dags för årets första julbord. Denna gång var jag och Leo på restaurang Varda. Jättegott! Eller det är ju alltid gott med julmat såklart! För mätta för fort tyvärr. Ännu mer taggad på julen! 



Andra advent

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Det har blivit december! Och det har blivit andra advent redan! Äntligen! Årets mysigaste månad är här! Jag älskar ju julen och allt som hör julen till: julmat, julbak, julmarknad, julpyssel, julmusik och julgodis. 

Idag blev det en mysfrukost framför tvn innan vi åkte till mamma och bakade pepparkakor och dekorerade pepparkakshus. Sen var det söndagsmiddag och en Beck film i soffan.