Ett år går fort mellan höghusen


31 december 2021. 2021. Vilket år ändå! Väldigt likt det förra året på många sätt. Vi bor kvar i lägenheten, jag jobbar kvar på samma jobb och det är fortfarande corona. Höjdpunkterna 2021 blev helt klart veckan i Västervik och veckan i Haverdal. Även om den sistnämnda veckan inte bjöd på perfekt sommarväder så fick jag ändå en perfekt 25 årsdag där. Kommer också minnas en supermysig helg i Stockholm med mamma och Clara. Spa och god mat blir 10/10. Asbra 25 års present! Jag var även en helg i Örebro med Leo då vi firade 6 år tillsammans med trerätters middag och en flaska vin på favvorestaurang. Vill minnas dom små sakerna också det här året. Som myskvällar med vänner, alla kvällsdopp på Björnön, provning av bröllopsklänningar och sommarmiddagar på balkongen. Andra halvan av året bestod av en hel del bröllopsplanering och om mindre än 7 månader är vi gifta. Min enda målbild för 2022. 

2021. Tack för danserna. Tack för tårarna på kinderna och stjärnorna på himlarna. 


Låtar som får mig att tänka på året 2021: 




Dom sista dagarna på året

(null)
(null)
(null)

Det har snöat igen, vi har varit barnvakt åt Casper och jag har jobbat mina sista arbetsdagar det här året. Det är torsdag och näst sista dagen på 2021. Vi sitter i bilen påväg till Köping för att fira Stella och moster Bettan. Sen ska jag packa inför nyår som vi i år firar på spahotellet Fågelbrohus på Värmdö. Tack och hej 2021 👋🏻



Mitt 2021

Hur har ditt 2021 varit? 

- Det har varit Corona, i år igen.... Vi är trötta på skiten! Förutom det, helt okej. Livet både ger och tar ♥

Tror du att år 2022 kommer bli bättre?

- HOPPAS HOPPAS HOPPAS! Jag ska gifta mig med Leo nästa år, så det måste bli bättre. 



Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

- Säkert många småsaker, har tex provat SUP i Västervik. Men framförallt: planerat mitt eget bröllop. 

Vilka länder besökte du?

- Återigen Corona. Så vi lämnade inte Sverige!

Vilka datum från år 2021 kommer du alltid att minnas?

- Veckorna i Västervik och Haverdal ♥

 

Vad spenderade du mest pengar på?

- Min älskade bröllopsklänning!

Gjorde någon/något dig riktigt glad?

-  Leo! Familjen och vännerna! Och sommaren såklart!

Bästa minnet från 2021? 

- Alla kvällsdopp på Björnön och att dricka sangria på Margits kiosk i Haverdal. Det är sommar det!




Juldagen och andra juldagar

(null)
(null)
(null)
(null)

Juldagen: Lång sovmorgon, skinkfrukost, långpromenad med Luli och sen chillade vi i soffan i flera timmar. Precis som det ska vara. Sov lite, kollade serier, åt mat och sen mer serier. 

Annan dag jul: Ännu mer serier i soffan. Var på bio med mamma och Leo på eftermiddagen, vi såg Utvandrarna. Efter bion lagade jag och Leo mat till familjen. Sen såg vi nya Beck filmen och sen fortsatte vi med seriemarathon. 

Måndag: Ännu en sovmorgon. Bara tagit det lugnt. Var nere på stan en snabbis. På eftermiddagen spelade vi badminton med Clara och Mike. Sen äntligen hem till vår lägenhet igen! Nu ska vi åka och äta mat någonstans och sen storhandla på Ica. Jobb imorgon igen! 



Julafton 🎅🏻

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Julafton 2021 🌟 En sån mysig dag med massa julmat, fina julklappar och snö! Hade en jättebra julafton och den avslutades såklart i soffan framför Tomten är far till alla barnen. 



Uppesittarkvällen

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Torsdag och dan före dopparedagen. Det har varit fullt upp som vanligt med att göra både  julmat och julgodis. På kvällen kom halva släkten hit och vi åt julmat, spelade julklappsspelet och spelade bingo (jag spelade iallafall, och vann för första gången i livet). 

Nu är alla julklappar inslagna och det har börjat snöa lagom till julafton. Äntligen får vi en vit jul! Redo för julafton 🎄🎅🏻



Julbord nummer 2

(null)
(null)

Tisdag. Jobbat hela dagen och på kvällen var det dags för årets andra julbord. Den här gången var det med familjen på restaurang Agrill. Supergott! Älskar julmat! En jobbdag kvar. Kämpa Ida! 👏🏻



Under the christmastree

(null)
(null)

I helgen satt jag och slog in alla julklappar samtidigt som jag kollade på musikhjälpen. Mysigt! Och skönt att ha det gjort. Nu ska jag fokusera på att ta mig igenom två jobbdagar till innan det blir lite semester. 



Fjärde advent 🕯

(null)
(null)
(null)

Söndag och fjärde advent. Åt frukost och kollade på julkalendern i sängen. Slog in dom sista julklapparna framför musikhjälpen. Bakade lussebullar och saffranslängd. Städade lägenheten. Sen kom mamma och Mike och åt söndagsmiddag hos oss. Vilken mysig helg det varit! Fylld med juliga saker! 



Julgodis och julmys

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Lördag. Frukost, badminton och sen en snabbis till Erikslund. Kom hem till en julklapp från våra snälla hyresvärdar. Efter lunchen började jag göra julgodis. Det blev snickers (en favorit), brynt smörkola (också en favorit) och sen hann jag även med att göra saffransdrömmar och julpyssel med apelsin. Kände mig så produktiv. Till middag blev det en supergod tomatsoppa och vitlöksbröd. En dag närmare julafton. Mys!!!



Musikhjälpen och julstress

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Vilken lång vecka! Som snart är över. Det är iallafall fredag och helg nu. Den här veckan är det musikhjälpen så jag har kollat/lyssnat så mycket jag kunnat. Årets bästa vecka! Den här veckan har vi också haft en mysig jullunch med jobbet, fortsatt att julbaka massor, julpysslat med julkort och köpt dom sista julklapparna. Idag är det en vecka kvar till julafton och julstressen har bara börjat. Snart kan jag nog andas ut!

Nu: räkpasta och På spåret! 



Tredje advent 🕯

(null)
(null)
(null)
(null)

Söndag och tredje advent! December bara flyger förbi, tyvärr. Vill att det ska vara en lång och mysig månad med mycket pyssel och julbak. Vi började dagen med frukost och sen en timmes badminton. På eftermiddagen åkte vi till mamma för att baka lussebullar och göra årets pepparkakshus. Det blev färgglatt iallafall! Till söndagsmiddag bjöd mamma på dillkött med potatis (mmm älskar) och sen tittade vi på solsidan. 



Äntligen lite snö! ❄️

(null)
(null)
(null)

Snöööö! Får lite mer julfeeling 🎄 Shoppade lite på Rituals igår, köpte bland annat en handinpackning som funkar toppen på mina torra händer. Idag är det iallafall fredag men inte helg än för jag ska jobba även imorgon. Men på söndag får jag njuta av min lediga dag! 



Andra advent

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Söndag. Efter frukosten åkte vi till Skultuna för att gå på årets tredje (och kanske sista?) julmarknad. Det var som vanligt kallt och mysigt. Vi köpte ölkorv och brända mandlar innan vi åkte vidare till Köping. Där blev det julpyssel (pysslade ihop en julstjärna till fönstret) och pepparkaksbak. Sen bakade jag och Clara en mjuk pepparkaka med lingon, sååå god! 

Åt söndagsmiddag och kollade på solsidan. Sov kvar hos mamma för jag är ledig idag, yey. Så skönt med långhelg. 




Julmarknad nummer två

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Lördag. Även denna lördag började vi med en timmes badminton. Så kul! Sen åkte vi hem, åt lunch, städade lägenheten och åkte sen vidare till Kärrbo julmarknad. Årets andra julmarknad! Det var så mysigt med alla djuren men så så kallt. Vi köpte iallafall glögg, praliner och en julkrans till dörren. 

Till middag åt vi torskrygg med potatis, sparris och en brynt smörsås (och favoritvinet till). Och herregud!!! Det var det godaste vi lagat någonsin, blir nog nästa helg igen! 



Julbak på jobbet

(null)

Fredag och fredagsbak! Gjorde lussebullar på jobbet innan jag tog helg. Nu ska vi äta kycklingtacos och kolla på På spåret. Fredag!!!!!!



Julkort

(null)
(null)

Julkort med kusiner ❤️ I söndags träffade vi Emma och Anton och tog ett julkort ihop som ska bli en tavla till farmor med hennes barnbarn och barnbarnsbarn på. 



Första december

(null)
(null)

Allt julpynt är framme och granen är klädd. Nu kan nedräkningen börja på riktigt. 23 dagar 🎄🎅🏻