Sista dagarna i november

 
Dom senaste dagarna har jag bakat snickers (första julbaket yey!), varit i skolan och pluggat, varit ute och fotat och tittat på film i soffan (extra mysigt när det är mörkt och kallt ute). Idag är det sista november och det känns för jävligt. Dock älskar jag julen, men hatar att året snart är slut. Denna ständiga separationsångest som jag får i slutet av varje år.  Men vi är inte riktigt där än så just nu längtar jag bara till jul. Och imorgon får jag äntligen klä granen och julpynta hela lägenheten. Som jag har tjatat!



nytt till lägenheten

 
Två nya grejer till lägenheten. En världskarta i kork från Nilles och på den har vi markerat ut alla platser vi har varit på. Det andra är en byrå men vi använder den som kombinerad byrå och nattduksbord. Alltid bra med mer förvaring. 



Ny bil och julmarknad

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
 
Bilder från helgen i Stockholm. I fredags köpte vi en ny bil! En Toyota corolla som vi är väldigt nöjda med. Det är verkligen en milstolpe i livet för mig, att köpa sin första bil. I lördags var vi på julmarknaden på Skansen. Årets första julmarknad och första gången på skansens julmarknad. Det var mysigt men kallt. Efter julmarknaden åkte vi till Mr cake och fikade. Igår eftermiddag kom vi tillbaka till Karlstad igen. Kanske lite skönt med vardag ändå. Men idag var jag ledig så jag  har städat, bakat och hämtat julsakerna från källaren. Men jag får tydligen inte packa upp kartongen förrän i helgen. Nu ska jag kolla klart på en film och sen plugga.



Svart är ingen färg, det är så man känner sig

 
Du sa när alla ljus har slocknat tänk på mig. Kom ihåg denna natten och att jag älskade dig. / Thomas Stenström - "Ingen fick se hur vackra vi var"
 
Om du vill ha mig, nu kan du få mig så lätt. / Håkan Hellström - "Nu kan du få mig så lätt"
 
Baby, vi har inget men vi har regnet. Och alla gyllene stunder vi haft, kommer vi ha igen. / Håkan Hellström - "Du fria"
 
Svart är ingen färg, det är så man känner sig. / Markus Krunegård - "Hollywood Hills"



Första snön har kommit till Karlstad

(null)

(null)

(null)

Dagens frukost på Espresso house när skolan blev inställd. Första snön har också kommit till Karlstad nu. Och jag hatar snön. Speciellt när det är snöstorm och det blåser rakt i ansiktet. Då blir man lite gladare när man samma dag ska på en timmes thaimassage. Imorgon åker vi till Stockholm över helgen. Då blir man också lite gladare!



Vad vi åt i lördags

 
Bilder från Mikes fest i lördags. Eller det är bilder på det vi åt och drack. Jag hade bakat kakor och maränger, mamma hade bakat bröd, jag hade gjort snittar och Leo hade blandat fördrinkar. Och så åt vi en av mina favoritmaträtter till middag, chili con carne. Rolig kväll men jag somnade tidigt, som vanligt. 



Shopping i Västerås

 
I torsdags var jag och Clara i Västerås med Elin. Vi shoppade julklappar och åt lunch på Vivaldi (har verkligen saknat det stället!). När vi kom hem ägnade jag resten av dagen åt att baka till Mikes fest i lördags. Dom här dagarna i Köping gick för fort och idag åker vi hem till Karlstad igen. Men det kanske blir bra också. Det är ju inte så långt kvar till jul. 



You're the closest to heaven that i'll ever be

 
Gick bara två dagar i skolan den här veckan och igår satte jag mig på ett tåg till Köping. Så skönt att komma hit och spendera några dagar med familjen. Tränade också zumba igårkväll, har saknat det! Nu ska jag och Clara hämta upp Elin och sedan åka till Västerås. 



Kristinehamn

 
Äventyr i Kristinehamn igår. Eller äventyr och äventyr.. Vi shoppade och åt lunch/fikade på Sockerslottet (så goda räkmackor där!). På eftermiddagen råkade jag sova bort några timmar men sen var jag pigg igen. Vi åt middag och godis framför film och serie. Behövde en lugn hemmakväll den här helgen också. 



After work och bio

 
Igår var vi på After work på Tempel. Drack vin och åt tacobuffé och sen gick vi därifrån alldeles för tidigt. Istället blev det spontan bio och vi hann precis dit när filmen började. Ja jag måste bli mer spontan i mitt liv. Efter bion gick vi till Pinchos och drack drinkar innan vi åkte hem och sov. 
 



Äntligen helg

 
Detta bakade jag idag i skolan. Mandelbågar (verkligen så gott!) och en jättegod chokladpaj med chokladkräm och grädde. Så skönt med fredag förresten! Nu ska vi göra oss i ordning och sen åka in till stan för att gå på After work på Tempel. 



En ledig onsdag

 
En fin soluppgång påväg till bussen. Gårdagens bullbak till slutprovet i bageri 2. En Ida i sin favorit-höst-tröja. Har haft en ledig onsdag idag. Det var skönt, men jag har inte pluggat. Tar det imorgon. Nu måste jag sova, eller försöka sova iallafall. För mycket att tänka på ändå. 



Moussebakelser

 
Första dagen i skolan på sex veckor. Jag gjorde klart mina moussebakelser (browniebotten, passionsfruktstryffel och mjölkchokladmousse) och eftersom det är Gustav Adolf - dagen idag (tydligen, hade ingen aning innan jag kom till skolan) så skulle vi göra Gustav Adolf i choklad som dekoration på bakelserna. Efter skolan gick jag på julklappsjakt och köpte årets första julklapp. Nu känns det bra i hjärtat. Nu ska jag plugga lite och sen sova. 



Helgen vecka 44

 
I fredags var det sista dagen på praktiken och shit va sex veckor gick fort. Som tack-för-den-här-tiden så fick jag göra en egen tårta som jag fick ta med mig hem. Vid klockan fem åkte vi in till stan för att gå på after work på Koriander. Åt god mat och drack prosecco, bra start på den här helgen. Igår tvättade vi på förmiddagen samtidigt som vi städade mellan tvättarna. Efter lunch åkte vi in till stan och shoppade lite, åt hamburgare till middag och sedan såg vi nya Saw filmen på bio. Den var väldigt läskig, men bra. 
 
Idag har det verkligen varit en hemma söndag. Vi gick bara utanför dörren när vi åkte och storhandlade på eftermiddagen. Annars har vi mest legat i soffan, kollat på serie och nu på kvällen åt vi tacos. Ska lägga mig i sängen nu och kolla på Jordskott. Imorgon ska jag tillbaka till skolan igen!



Solnedgång på Skutberget

 
I torsdags efter praktiken åkte vi till Skutberget för att kolla på solnedgången. Och det var så fint! Vattnet och den brinnande himlen som möter varandra där borta någonstans. Älskade Vänern och älskade Värmland, Sen åkte vi hem och bakade kakor. Slut på den torsdagen. 



Vi ska till madrid över nyår

 
ÄNTLIGEN har vi bestämt oss! Vår nyårsresa går i år till MADRID! Har velat åka dit hela mitt liv så det ska bli så kul att äntligen få se staden. Men det var inte alls lätt att komma fram till vilken stad vi skulle till. Vi var inne på både Prag, Berlin och Amsterdam och sedan var vi väldigt nära på att boka resan till Lissabon men ändrade oss i sista sekund. Så ja, jag har haft beslutsångest över detta. Men nu känns det jättebra att vi ska till Madrid. 



Favoritkakor och höstväder

 
Tisdag: Praktik i åtta timmar. Hem och baka mina favoritkakor (recept här). Känns som hälften av alla mina bilder är just bilder på en himmel och en sol. Mest pga fint och speciellt nu på hösten så blir jag så glad så fort jag ser solen och en liten bit blå himmel att jag bara måste ta kort och föreviga detta. Så att sen när jag ser tillbaka på hösten 2017 kan jag se att det inte bara var mörkt och grått, det var lite lite sol ibland också. 
 
Onsdag: Praktik åtta timmar. Det har regnat hela dagen, tur jag varit inomhus. Blir hämtad av Leo när jag slutar. Åker till Biltema, Lager 157 och Elgiganten för att kolla lite. Tvättar. Är helt slut när jag kommer hem, har också ont i huvudet och funderar på att powernapa men har 100 andra viktigare saker att göra. Duscha, laga mat, äta mat och nu är jag så redo för att sova. 
 
Det är november nu. Satan va fort året gått! Bara två månader kvar av 2017, vet inte hur jag känner inför det. Och bara två dagar kvar på praktiken, sen helg (!!!) och sen tillbaka till skolan igen.