Robbie williams / tele 2 arena / 29 juli 2017

 
För sju år sedan kollade jag och Vickan på den här videon med Robbie Williams på varje mattelektion och sedan dess har vi velat gå på en Robbie-konsert tillsammans. I lördags hände det äntligen, på tele 2 arena i Stockholm. Och det var så bra, såklart!!! Twice in a lifetime ♥
 



STHLM

 
Fjärillshuset och glass i Vasastan. 



Men Stockholm blir aldrig min stad

 

En helg i Stockholm! Har haft så himla kul. Förutom Robbie Williams konserten så hann vi med att gå på fjärillshuset, äta massa glass, gå på bio, dricka drinkar och äta god mat. EN TOPPEN HELG ALLTSÅ!

 
Nu sitter vi på tåget hem till Karlstad och väl hemma är det bara att äta duscha sova som gäller för imorgon börjar jag på praktiken igen. 



Jag har varit i alla städer, letat efter dig

 
Fler semesterbilder från dagarna på Skutberget. Nu drar vi till Stockholm över helgen för att gå på Robbie Williams konsert. 



Dom senaste dagarna i mitt liv

 
Har bakat mer surdegsbröd, gått mer skogspromenader, köpt livets klänning (svart, genomskinlig och med blommor), köpt ny matta som chico också älskar och firat vår förlovningsdag med chokladdoppade jordgubbar och vår cava. Sista skolveckan innan praktiken är över och idag åker vi till Stockholm. 



vår förlovningsdag

Den 26 juli 2016 förlovade vi oss på en klippa i Västervik. Det är fortfarande den bästa dagen i mitt liv ♥



Skutberget

Skutberget, Karlstad. Juli 2017 



Mobilbilder från vecka 29

 
Bilder från veckan och från dagarna på skutberget. I skolan i onsdags bakade vi surdegsbröd och knäckebröd, vi har varit på matmarknaden på torget 3 av 4 dagar, vi har också varit i mariebergsskogen och kollat på djuren och såklart badat/solat/kollat på solnedgången. Idag avslutade vi helgen med picknick på sandgrundsudden. Imorgon är det skola igen. 



Snart ledighet

 
Två dagar i skolan resulterade i prinsessbakelser och en massa småkakor. Idag är sista dagen innan lite ledighet (fem dagar yey) och vi ska baka surdegsbröd. Efter skolan åker vi ut till Skutberget igen och är där resten av veckan. Så skönt! Igår var vi också på Skutberget hela eftermiddagen och kvällen. Grillade, åt glass och gick promenader vid klipporna. Nu ska jag åka till skolan. 



Spaweekend

 

Vi hade en jättemysig spahelg på Selma spa i helgen. Supergod mat (tre rätters middag och livets bästa frukostbuffé), massage och flera timmar i pooler och bastun. Vill tillbaka dit! Snart!!!

 
Idag är det måndag och jag har varit i skolan och bakat. Efter skolan åkte vi till Skutberget och spenderade resten av dagen där eftersom att familjen checkat in på campingen som ligger där. 
 
Två dagar till i skolan innan fem (!!) dagars ledighet. Det blir bra!!!



Min vecka 28

 

Då var teoriveckan över och jag har helg. Vi har bland annat haft chokladprovning, ostprovning och kryddtest. En väldigt rolig vecka! Jag har smakat på så mycket nya saker som jag aldrig ens hört namnet på. 

 
Annat jag gjort denna vecka: ätit glass i solen, fyllt på lagret av sommarläsning från bokrean, gått promenader i skogen, bakat kakor och pluggat en massa. 
 
Men nu är det som sagt helg och idag ska jag, mamma och Clara på spa weekend! Vi ska till Selma spa i Sunne och bo där en natt. Det ska bli så himla mysigt! 



Update: avokado och basilika

 
Kolla så mycket basilika jag har fått!!! Den växer hela tiden. I slutet av maj såg mina plantor ut såhär men nu har jag alltså planterat dom i jorden och dom har växt väldigt mycket sen dess. 
 
Nu har äntligen min avokado börjat växa. Jag har väntat sååå länge, tror jag planterade kärnan i mars och den började växa i slutet av juni. Förra året när jag planterade avokado så tog det bara en månad tills den började växa men det där är ju olika. Det vanligaste är att det tar några månader. Det gäller alltså att ha tålamod, vilket jag inte har.. hehe. Men jättekul att både avokadon och basilikan växer så mycket. 



HÅKAN HELLSTRÖM / Mariebergsskogen / 8 JULI 2017

Håkan Hellström, Mariebergsskogen/Karlstad, 8 juli 2017 - "I glädje och sorg, Håkan Hellström"
 
Konsertåret 2017 fortsätter och i lördags såg vi Håkan igen. Min åttonde Håkan konsert! Vet inte vad jag ska säga längre.. Hur ska man kunna förklara denna kärleken med ord? "Jag tror när vi går genom tiden att allt det bästa inte hänt än". Så är det nog. Håkan har alltid rätt. Och "alla gyllene stunder vi haft kommer vi ha igen" stämmer också. 
 
Erik Lundin och Silvana Imam var såklart med denna konserten också men även Ola Salo kom och gästade under "En midsommarnattsdröm". SÅ KUL med olika gäster på konserterna. Nu väntar vi bara på Henrik Berggren så är gästlistan perfekt. 
 
Bäst: "13", "Du fria" och "Uppsnärjd i det blå"
Sämst: Absolut ingenting. Dock saknar jag fortfarande favoriter som "Det är så jag säger det" och "Hon är en runaway". Kom igen Håkan plzzz
 
"Tack för danserna
Tack för tårarna på kinderna
Och stjärnorna på himlarna"



Lunch i solen

 
Måndag och skola igen. Teoriveckan är påbörjad. Efter skolan mötte jag Leo på stan och sedan gick vi till hamnen för att äta lunch, det blev grillbuffé på Ankdammens uteservering! Så god mat och det luktar så gott av grillen haha. Hann även med att shoppa lite nytt till köket på HM home's rea innan jag cyklade hem igen. Resten av dagen pluggade jag bara. Det är extra mycket att plugga nu när vi har teorivecka så jag blev precis klar med dagens andra uppgift. Nu är det dags att sova!



Min helg genom mobilen

 

Lördag morgon: åt hotellfrukost med Leo på Clarion. Det var gott! Bästa frukosten är ju hotellfrukosten. 

Senare på lördagen: handlade, pluggade och åt fancy lördagsmiddag på donken. Mötte Clara vid bussen och gick direkt till håkankö17. Köade i regn i typ 30 min men det gjorde inget, vi skulle ju se Håkan! Efter konserten åt vi nattmat på burger king och sen åkte vi hem och sov. Ingen efterfest den här gången heller.. 
 
Söndag: frukost, tvätta, lämna Clara vid bussen, baka bröd, sola och läsa bok i solen och nu har vi precis ätit middag. Helgen gick fort men jag har faktiskt pluggat lite, mer än jag trodde att jag skulle göra. Imorgon börjar teoriveckan och det innebär att jag måste plugga ännu mer. Har iallafall något väldigt kul att se fram emot i helgen! 



sommar för mig är

 
- att grilla. Älskar doften av grillat!
 
- att kolla på Allsång på Skansen varje tisdag.
 
- att sitta ute hela natten och bara prata.
 
 
- att sitta i solen och läsa. Bland det bästa som finns!
 
- att lyssna på Mando Diao's låt "Strövtåg i hembygden" och alla Ted Gärdestads låtar ♥
 
 
- att äta jordgubbar och mjölk till frukost. 
 
- att gå på konserter och dansa till solnedgången.
 
- att sitta på en klippa vid vattnet, kolla på solnedgången och prata om livet. 



I Azalea kan man inte undgå att bli kär

 
Igår bakade vi schwarzwaldtårta och budapestbakelser i skolan. Jättekul och väldigt gott! Annars har jag mest pluggat, gått promenader och rensat garderoben (äntligen!) det senaste dygnet. Idag är det fredag och jag är ledig från skolan, så himla skönt. Nu ska jag gå ut i solen igen och ikväll blir det fredagsmys med hemmagjord pizza och serie. Imorgon ska jag och Clara på Håkan konsert här i Karlstad och jag längtar så jag dör!!! BEHÖVER



en onsdag i juli

 
Onsdag. Halva veckan är avklarad. Idag har jag varit i skolan, vi gjorde kiddevipper som är en bakelse från Skåne. Den består av två maränger som man sätter ihop med chokladganache och grädde. Utanpå stryker man upp med ett lager chokladsmörkräm och sedan riven choklad ovanpå. Det finns mängder av sätt att göra denna bakelse på men såhär blev mina. Ganska fina ändå men alldeles för sött för mig. Och ja, man äter dom med sked. Allt annat är i princip omöjligt. 
 
Efter skolan shoppade jag lite igen hehe, och inte har jag rensat garderoben än heller. Har även pluggat, gått en timmes långpromenad med Chico och lagat mat. Borde verkligen göra klart uppgiften jag håller på med och skicka in, har ju så lite kvar, men är alldeles för trött så jag ska sova nu. Extra mycket att plugga imorgon alltså...



Jordgubbsplock

 
Åh vilken bra dag jag hade igår! Jag var först i skolan i några timmar och bakade. Efter skolan kom mamma, Clara, Jessica och Emilia hit från Köping. Vi åt lunch, shoppade och åkte till Ängebäck för att plocka jordgubbar. Efter att ha plockat två kilo jordgubbar var jag nöjd och glad så vi åkte hem till oss och gjorde mat.
 
När dom åkte hem efter maten var det ensamt här igen. Som tur var kom Leo hem vid nio och då tittade vi på serie men jag somnade i soffan innan klockan var tio. Vi såg inte ens klart avsnittet på serien. Jag var trött igår. 
 
Idag är jag piggare. Efter frukosten rensade jag alla jordgubbarna vi plockade igår, det tog ett tag.. Det var ju liksom över två kilo. Sen åkte vi på cykeläventyr, typ.. Vi kollade på Rusta, Lidl och köpte nytt koppel till Chico. Sen åt vi lunch ute på gården och nu tänkte jag plugga resten av dagen. Vi får se hur det går. 



Date night och bio

 

Igår var det väldigt fint väder, typ 30 grader och inte ett moln på himlen. Fler såna dagar tack! Vi handlade på Ica, satt ute på en filt och läste bok, åt middag på Pinchos och sen åkte vi förbi festivalen Putte i parken för att kolla på Jonathan Johansson. Avslutade med churros till nattmat. 

 
Idag har vi tvättat halva dagen och sen gått på bio på kvällen, vi såg Baywatch, och den var jättebra. Nu har vi ätit tacopaj och kollat på serie. Dags för skolan imorgon igen så jag ska gå och sova nu. 
 
Kan inte fatta att det är JULI nu!!! Sommaren går för fort. Stop! 



Mina tonårslåtar

- Har dansat till denna låt många många kvällar i Turkiet. Minnen!
 
- När jag hör den här låten är det enda jag tänker på: jag och Vickan på Hantis kvart i två på natten <3 
 
- Soundtracket till hela min tonårstid
 
- Denna låt har jag dansat/sjungit/hoppat till så många gånger. RAMLAR
 
- Även denna låt (och flera av hans andra låtar) har följt med mig genom tonåren. Minns tydligt en bussresa i Turkiet när jag lyssnade på John Mayer på min rosa ipod. 
 
- Det var precis den här videon som jag och Vickan kunde titta på 10 gånger om dagen när vi gick i högstadiet och om en månad ska vi se honom live tillsammans. 
 
Detta är bara ett urval av dom låtar som fanns med under min tonårstid. Det var mycket Håkan, Maggio, Krunegård, Kings of Leon, Mumford and sons och Robbie Williams under den perioden och det är det jag lyssnar på än idag.