Dom senaste dagarna

(null)
(null)
(null)
(null)

1. Leo i Köping i helgen. 2. Efterrätten på vår tjejmiddag, min favorit: créme brulée. 3. Söndagslunch i Örebro. 4. Snö, sol och blå himmel. Så fint! Synd bara att jag inte gillar vintern.. 

Två dagar kvar på praktiken, sorgligt. Gillar verkligen det här stället. Men det ska iallafall bli så skönt med helg. Vilket också betyder att jag måste plugga då men jag skulle också vilja hinna med bio och annat kul. 



Första månaden av 2018

 
 
- från min tumblr

 

En månad av 2018 har gått och den här månaden har faktiskt varit väldigt bra. Det har hänt många roliga saker. Men trots det är jag ännu inte övertygad om att 2018 kommer bli ett bra år. Har så låga förhoppningar egentligen men ändå bra förutsättningar. Jag trivs med mitt liv just nu och vill helst inte att den här perioden i mitt liv ska ta slut. Så, nu är jag glad och öppen för allt som 2018 kommer att ge mig. 




Tjejmiddag och 10 årsjubileum


Så mysig och rolig kväll igår. Vi åt en tre rätters middag, spelade spel och pratade gamla minnen. Det är tio år sedan dom flyttade in och blev våra grannar och kompisar. Tio år är en lång tid men det har gått så himla fort, snart är vi alla vuxna. 



10 år av vänskap ♥



Bilder från 2009-2012 ♥



Kakor och bröd


Detta bakade jag i helgen. Mina best ever choclate chip cookies (recept här), både med och utan kakao, och ett av mina favoritbröd med vitlök och örter. Så gott! Den här veckan har gått så sakta men jag har iallafall haft fullt upp på praktiken med olika beställningar och bokningar. Idag är det äntligen torsdag och bara en dag kvar till helg. Fredag innebär också att jag åker hem till Köping en snabbis över helgen. Anledning: tjejmiddag och 10 årsjubileum.



Ishockeymatch

(null)
(null)
(null)
(null)

I lördags var vi som sagt på ishockeymatch. Min första riktiga ishockeymatch. Men såklart så förlorade Färjestad mot Skellefteå, bara för att vi var där och tittade. Kan iallafall checka av detta från min bucket list nu. 

Sedan spenderade vi resten av kvällen i soffan med serie och godis. En ganska perfekt lördag och lördagskväll.



Snöstormar

(null)
(null)
(null)

Det har kommit snö till Karlstad. Igen. Efter tre dagar med snöstorm så ser det ut så här. Jag som ville ha vår, är trött på vinter och snö. Igår började jag provbaka till min examensfest i vår, kokosmuffins blev det. 

Nu är det äntligen helg och bara två veckor kvar på praktiken. Idag har vi varit på stan och handlat lite och snart ska vi iväg på ishockeymatch. Vi har velat gå på en Färjestad match sen vi flyttade hit till Karlstad men det skulle tydligen ta över två år. Sen blir det iallafall lördagsmys!!!



Skrivet

 
Jag har skrivit i hela mitt liv, så länge jag kan minnas typ. Skrivit kort och långt, om allting. Jag har skrivit på bussen, i skolan, på flyget men kanske mest av allt när jag egentligen borde ha sovit för länge sen. Och jag tänkte att 2018 skulle bli året då jag delar med mig av mina texter, gamla som nya. Kanske också mest som ett sätt att spara dom någonstans så att jag själv kan läsa dom om tio år. Så därför börjar jag här och nu: 

Jag minns dig... (part 1)

Minns sommarnätter där. Minns dig. Minns kvällarna på klippan. Minns solnedgångarna därifrån. Minns dig. Minns sommarregnet där. Minns hur det luktade av sommarregnet. Minns dig. 

 

...men du kommer inte ihåg mig. (part 2)

Kommer du ihåg hur jag såg ut den kvällen? Kommer du ihåg hur kallt vattnet var? Kommer du ihåg mig? Kommer du ihåg hur lycklig jag var då? Kommer du ihåg den där stjärnklara natten? Kommer du ihåg mig? 




Helgen vecka 2

(null)
(null)
(null)
 
Lördag: handlat och provat en ny asiatisk restaurang med lunchbuffé. Sånt gillar vi! Åkte en sväng till Molkom, ätit årets första semla och kollat på en fransk serie hela kvällen. 
 
Söndag: tvättat, städat toan, plockat bort alla julsaker (sorgligt) och rullat köttbullar. Har pluggat idag också. Är inte redo för en ny vecka men vad gör man. Hej vecka 3!



Äntligen helg

(null)
(null)
(null)
(null)
 
Har nu gått första veckan på praktiken och trivs jättebra. Sen att det är mörkt när man går dit och ännu mörkare när man går hem är ju mindre kul. Men vi är på rätt sida av året iallafall. Har inte hunnit med att göra någonting den här veckan, är helt slut när jag kommer hem från praktiken, så därför är det VÄLDIGT skönt med helg nu. Inga planer än så länge förutom att städa bort julen. Sen får vi se..



Kladdkaksmuffins

(null)
(null)
(null)
 
Gjorde dessa kladdkaksmuffins i helgen. Dom blev så bra, och framför allt väldigt kladdiga. Här kommer receptet: (som jag numera alltid kommer använda när jag gör framtida kladdkaksmuffins)
 
Ingredienser: 
 
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl 
2 tsk vaniljsocker 
4 msk kakao
1 krm salt
100 g smält smör
50 g hackad choklad, då blir det extra gott.
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner det i äggblandningen. Rör tillsist ner det smälta smöret. Spritsa (eller använd två skedar) ut smeten i muffinsformar, ca 2/3 av formarna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 7-8 minuter. Låt svalna en stund. 



Vardagsuppdatering

(null)
(null)
(null)
 
Det har gått några dagar sen vi kom hem till Karlstad igen i onsdags (med en enorm packning av väskor och påsar innehållandes julklappar och kläder för flera veckor). Det är redan söndag nu och helgen är över. Skolan har börjat också. Jag var där i torsdags och gjorde lite olika frallor. Efter skolan åkte vi till Ikea och köpte bland annat ett nytt köksbord. Större och vitare, jag gillar det väldigt mycket. Sen blev det helg och vi har bland annat hunnit med lite shopping på stan, tvättat bilen, bakat bröd, handlat, tvättat och städat. Imorgon börjar fyra veckors praktik, hej söndagsångest! Nu ska jag göra något vettigt av dom här sista timmarna av den här helgen. 



Mobilbilder från resan till Madrid

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
 
Lite mobilbilder från dagen innan vi åkte till Madrid (åkte upp till Stockholm dagen innan och sov hos svärmor och chico), från mellanlandningen i Schweiz och från Madrid. 



Madrid, part 2


Åt en väldigt god tre rätters nyårsmiddag på en liten spansk restaurang, drack mer sangria, såg kungahuset, drack cava, åt tapas och churros, var på en flamenco show, drack mojitos på en takbar där man såg halva Madrid och åka båt i en konstgjord sjö i parken El Retiro. MADRID, jag saknar dig ♥



Madrid, part 1


En av mitt livs bästa resor! Vi har bland annat ätit asmycket asgod mat, åkt linbana över Madrid, druckit sangria och gått flera kilometer i parken Casa de campo (i strålande solsken och 20 grader varmt, med vinterjacka) för att sedan komma upp till en väldigt fin utsiktsplats.