Skrivet


1. 
En dunk vin, två plastglas, du, jag och natten. Kanske en filt att sitta på eller en hand att hålla i.

2.
Jag har verkligen försökt glömma det här men jag måste ha en förklaring. Du mindfuckar mig. På det dåliga sättet.

3.
- Sorry
- Det är lugnt
- Vad är lugnt?
- Vad du än säger sorry för 





En tjejhelg

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

En tjejhelg med mina bästa tjejer och supergod mat. Precis vad jag behövde! ❤️❤️



Där blir kvällarna inte lika sena

(null)
(null)

Bakade surdegsbröd i skolan igår och köpte med mig två limpor hem så nu är frysen på riktigt helt full. Efter skolan hämtade Leo mig och vi åkte och handlade mat. Resten av dagen städade jag hela lägenheten och sedan åt vi middag framför wahlgrens värld. 

Idag är jag ledig från skolan. Skulle egentligen behöva plugga lite men jag har fullt upp med annat. Ikväll kommer Clara, Elin och Emilia hit (och imorgon kommer också Zoe, Lucila och Emma) och så är dom här hela helgen. Mysigt!!!



Ikväll är det vi som faller

(null)
(null)
(null)

Bakat napoleonbakelser i skolan som jag faktiskt blev väldigt nöjd med. Har ju börjat lära mig att faktiskt vara nöjd med saker jag bakar. Annars var det en helt vanlig tisdag innehållandes en kall promenad, en hög med disk, noll pluggmotivation och en alldeles för sen middag. Som sagt, tisdag, hej och hejdå.



Överraskad

(null)
(null)
(null)
(null)
 
Måndag. En ledig måndag. Jag började dagen med (ja, först en liten sovmorgon såklart) att gå till polisen och fixa ett nytt pass. Sen kom mamma och Clara hit och överraskade mig. Så vi åt lunch på stan och kollade i affärer. När dom åkte hem bakade jag kakor (havreflarn <3) och nu ska jag plugga igen. Men alla vet hur det kan sluta. Soffan är fan skön alltså! 



Mer som en fem års dagbok

(null)
(null)
(null)

Det har varit en lång och ohändelserik helg. I fredags slutade jag skolan tidigt, redan klockan tolv. Helgen firades in med lyxlunch och på eftermiddagen varvade jag powernaps med att kolla på film och baka bröd. På kvällen åt vi en väldigt god räkpasta som jag måste göra igen. Igår storhandlade vi, köpte lite nya blommor på Plantagen, rensade i köket och i garderoben och på kvällen åt vi tapas och kollade på mello. Idag har vi tvättat, bakat mer bröd (har hela frysen full nu) och haft Beck-marathon i soffan. Resten av kvällen tänkte jag sitta i ett fotbad, äta glass, kolla på Bron (every saga has it's end och idag slutar det. Sorgligaste på länge) och kanske plugga lite. 


Bloggen har på den senaste tiden blivit mer som en fem års dagbok. Jag skriver om vad jag gör om dagarna och bildbevis på det jag gör. Minnen. Men det kanske är så jag vill ha det nu för tiden. Vill bara ha något att kolla tillbaka på om 10 år, eller 30. Och då duger det här jättebra för mig. 

 



Semlor och praliner

(null)
(null)
(null)
 
Mina fina semlor jag gjorde i tisdags (jag pudrade självklart på florsocker precis innan servering) och jag blev så nöjd med utseendet. Här är även bilder på mina praliner jag gjorde häromdagen. Dom på tallriken är gjorda med färdiga gjutna chokladskal och dom är doppade i choklad och sedan rullade i kakao. Dom andra pralinerna gjorde jag gjutna skal till genom att temperera choklad och gjuta skal i formar. Dom pralinerna gjorde vi även till en lite lyxigare variant med guld och glitter på. Alla pralinerna är fyllda med vaniljkola och hasselnötsnougat, väldigt bra kombo faktiskt. 



Alla hjärtans dag

(null)
(null)
(null)
(null)

Idag är det alla hjärtans dag, en dag som jag egentligen inte gillar. Eller jag känner väl ingenting för den. En helt vanlig dag. Jag var först i skolan och pluggade några timmar och på kvällen gick vi ut och åt trerätters middag på Nonna Grassa. Vi behövde äta även denna dag så varför inte äta en trerätters på en onsdag? 



Årets semlor

 



Semmeldagen


Årets kanske bästa dag är här! Semmeldagen! Jag älskar verkligen semlor, speciellt om det är mycket mandelmassa i. Idag i skolan har vi gjort över 200 semlor (varav 150 st var till en beställning). Eftersom det är semmeldagen idag så kommer här mitt bästa recept på klassiska semlor: 

Ingredienser:  (blir ca 10 st semlor)
 
1/2 paket jäst (à 50 g)
100 g smör eller margarin 
2 1/2 dl mjölk 
1 ägg 
1 dl socker 
2 krm salt 
1 tsk mortlad kardemumma 
2 krm hjorthornssalt 
ca 8 dl vetemjöl 
 
Gör såhär: 
 
1. Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. 
 
2. Tillsätt resten av degvätskan, ägg, socker, salt, kardemumma, hjorthornssalt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter.
 
3. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min. 
 
4. Sätt ugnen på 250°C.
 
5. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Dela degen i 10 bitar (för 10 st). Forma varje bit till en slät bulle som läggs på en bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 20 min. 
 
6. Pensling: Pensla bullarna med uppvispat ägg. 
 
7. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Låt bullarna kallna på galler. 
 
8. Fyllning: Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite av inkråmet. Riv mandelmassan på rivjärn och blanda med inkråm och mjölk. Fyll tillbaka i bullarna.
 
9. Garnering: Vispa grädden till fast skum, gärna med elvisp. Klicka eller spritsa grädden på bullarna och lägg på locken. Pudra över florsocker och servera semlorna.



Du är bra för att vara måndag

(null)

Hatar måndagar egentligen! Men idag var det ändå en väldigt bra dag, trots måndag. I skolan hade vi alla hjärtans dag-tema och gjorde därför geléhallon och chokladpraliner (pralinerna fyllde jag med vaniljkola och hasselnötsnougat). 
 
På kvällen var jag och Leo på måndags biodejt, ännu en anledning till varför denna måndag blev bra ändå. Vi såg äntligen Ted filmen och den var så bra!!!! Har velat se den sen premiären och den levde verkligen upp till förväntningarna. Har älskat Teds musik sen jag gick i femman och hörde "jag vill ha en egen måne" på musiken. Och jag älskar Adam Pålsson och hur bra han gör sin roll i filmen. Perfektion! Älskar filmen! 



Helgens kryssning

(null)
(null)
(null)
(null)

Bilder från helgens kryssning som blev väldigt lyckad. Nu är vi hemma i Karlstad igen och en ny vecka väntar imorgon. Denna vecka är det både semmeldagen och alla hjärtans dag så vi ska nog göra en hel del semlor i skolan. Nu ska jag lägga mig och läsa lite innan jag somnar.



Mer snö och bakning

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Skolan har börjat igen och jag har hunnit med att göra wienerbröd, crossainter och pain au chocolate. Första gången jag gör någon slags smördeg och är redan trött på att kavla nu. Men dom blev så goda och wienerbröden blev så fina och jämna. Jag är jättenöjd!!!!

Nu ska jag plugga lite, duscha och sen laga mat. I helgen åker vi på kryssning med familjen, kusinerna och mostrarna. Ska bli kul!!!



Helgen vecka 5

(null)
(null)
(null)
(null)

Helgen vecka 5: i fredags gjorde jag min sista dag på praktiken, sen blev det semmelfika på stan och fredagsmys med tacos och serie. I lördags handlade vi och kollade på serie halva dagen och sen var jag på Mello hela kvällen. I söndags hade vi tvättid och städade lägenheten. När tvätten var klar åt vi lunch på mitt favorit hamburgehak och sen åkte vi till rusta för att köpa nya mattor till köket och badrummet. På kvällen gick vi på bio (the Post, ingen Ida film) och sedan kollade vi på Bron och nya Beck filmen.

Idag är det måndag den femte februari. Så sjukt att det är februari men jag är så glad för att januari gick så fort. Hoppas februari går lika fort. Idag börjar jag skolan igen efter praktiken, dock inte förrän klockan ett så jag tänkte hinna med att bland annat plugga och diska innan skolan börjar. Hoppas på en bra dag, solen är här iallafall. 



Melodifestivalen live

(null)
(null)
(null)
(null)

Fick spontana helgplaner i torsdags när min praktikplats frågade om jag ville följa med på Melodifestivalen som igår var här i Karlstad. Vi hade en jätterolig kväll och vi hade tur som fick så bra platser, precis vid alla kändisarna i green room. Jag hade svårt att hantera min star struck.