Vad jag gjort den här veckan

(null)
(null)
(null)
(null)

Har jobbat hela veckan och haft typ 0 tid till annat. Men jag har ändå hunnit med detta (hur jag hade tid till det vet jag inte):
1. Åt mellis efter jobbet på Systrarna Ericsson medan jag väntade på att Leo skulle sluta jobbet så vi kunde åka till Ö&B och fylla på schampoo-balsam-tvål förrådet. 
2. Årets andra semla! Mums! Älskar semmelperiod!
3. En annan dag efter jobbet så kollade jag på Ginatricots rea och köpte den här gula, sköna tröjan för 60 kronor. Att tröstshoppa är det bästa man kan göra efter en dålig dag. 
4. Bada badkar och kolla på serie!!! Också en väldigt bra grej efter en dålig dag!!!

Det är torsdag idag. Bara en jobbdag kvar den här veckan sen är jag ledig i tre dagar. Har en hel del roligt att se fram emot!



Helgen vecka 4

(null)
(null)

Lördag. Började dagen med att äta frukost på Skeppis med Leo, Clara, pappa och Camilla. Det blev en lång frukost med massa prat. Efter lunch åkte jag och Leo till Västerås. Vi handlade mat inför veckan, slängde massa skräp, kollade serie och på kvällen åt vi en trerätters middag här hemma (och kollade mer serier). Somnade i soffan lite för tidigt...

Söndag. Hade tvättstugan hela dagen. Hann också med att gå en prommis med Leo, färga håret mörkare och äta söndagsmiddag hos Clara. Men allra mest låg jag bara i soffan och fastnade framför en gammal serie. Precis som det ska vara på söndagar. 



En dag på Färna spa

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

FREDAG. Denna fredag spenderades på Färna herrgård och spa. Vi kom dit vid lunchtid och började med att äta deras trerätters lunch. Supergod mat som vanligt! Sen gick vi ner till spa:t, fick varsin massagebehandling och spa:ade i några timmar. Så himla mysigt! Älskar deras varma utepool. 

På kvällen när vi hade kommit hem stannade vi kvar i Köping och sov över. Jag och Clara åt kinamat och kollade på film. Också väldigt mysigt!



Vad jag gör i januari

(null)
(null)
(null)

Jobbar jobbar jobbar. Unnar mig en tidning och godis som fick bli eftermiddagsaktiviteten. Bakar kakor och tittar på januaris alla solnedgångar från fönstret. Nu är jag glad pga ledig fredag och långhelg!



Sunset lover

(null)
(null)
(null)

Vardag igen. Jobbar. När jag kommer hem från jobbet är det redan solnedgång och jag kollar ikapp på serier. Ligger i badkaret i flera timmar, vill inte lämna det varma vattnet. Som kanske inte är så varmt efter två timmar. Dagen efter ägnar jag eftermiddagen åt att tvätta och vila i soffan. Är trött hela tiden och sover för lite. Två jobbdagar kvar sen ska jag på spa med mamma och Clara. Mmmmh återhämtning!



Söndagsmys x 2

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Söndag! Vaknade upp hos svärmor. Åt frukost framför nyhetsmorgon och gosade med Chico. Åkte tillbaka till Västerås, packade upp, tvättade bilen. Åkte vidare till Köping för trerätters söndagsmiddag hos mamma. Åh, såå god mat! Passade på att gosa med Casper under kvällen. Nu: hem till Västerås IGEN, och ny arbetsvecka imorgon.



Tv-inspelning i Stockholm

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Lördag!!! Åt frukost med mamma, Clara, Casper, Emilia och Jessica som hade sovit över hos mig. Sen packade vi ihop alla saker och så åkte jag, Clara och Casper till Kolsva för att fira farfar som fyllde 81 år. På eftermiddagen tog jag tåget till Stockholm, mötte Leo och åt lunch på Tacobar innan vi åkte till studion där vi skulle vara publik i "Alla mot alla". Så kul, älskar tv-inspelningar! När vi kom hem till svärmor efteråt så hade hon gjort middag till oss. Fläskfilé, potatisgratäng och bea!! Somnade i soffan efter ett avsnitt av "På spåret" och ett halvt avsnitt av en serie. Det var den lördagskvällen det. Hann inte äta godis heller...



Tjejkväll och sleepover

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Fredag. Ledig! Har varit hemma hela dagen och städat, plockat undan saker, badat och gjort kvällens dessert. På kvällen kom mamma, Clara, Casper, Emilia, Jessica, Elin och Bettan hem till mig för att vi skulle ha tjejkväll och sleepover. Vi åt tacos, spelade spel och åt pannacotta till efterrätt. Så mysig kväll! 



Gårdakvarnar och skit

(null)
(null)
(null)

Tisdag. Har bara jobbat, jobbat och jobbat. Beställt hem lite bilder som jag var och hämtade ut idag. Massa sommarminnen <3 Tog ett långt bad efter jobbet och nu ska vi börja kolla på en ny serie. Har ju en hel del att se i vår och först ut blir "Kalifat" på SVT. 



Djurmys och spelkvällar

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Lördag. Jag, Clara och Casper åt frukost med pappa och Camilla på Sjömans imorse. Mysigt med utefrukost. Efteråt åkte vi till Ströö och klappade alla djuren. Casper fick sitta i traktorn och ville aldrig gå därifrån. Efter lunch hemma kollade vi på film men alla somnade och det blev en lång powernap... Sen var det dags att handla och laga mat. Tacopizza blev det till middag och sen hade vi spelkväll och tittade på Solsidan. Vid halv tolv kom Lucila och vi satt uppe och pratade, spelade spel och åt godis till halv tre på natten. Fler såna nätter tack!!!! ❤️

Söndag. Åt frukost hos mamma men sen var vi tvungna att åka tillbaka till Västerås. Vi hade fullt upp hela dagen med att tvätta, handla, baka två sorters kakor, städa lägenheten, duscha och laga söndagsmiddag. Men vi hann med allt innan familjen kom på middag klockan sex. Dom har precis åkt hem nu och jag och Leo ska kolla på fredagens avsnitt av På spåret och sen sova. Ny arbetsvecka imorgon, ej redo! 



Tjejkväll hos Emma

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Fredag. Slutade redan klockan 13 idag. Heeelg! Och sol, en mycket bra början. Tog tåget till Köping, var först en sväng på biblioteket och kollade på böcker. När mamma skjutsat hem mig och Clara också kommit hem från jobbet så spelade vi kortspel och åt chips innan vi skulle gå hem till Emma. Vi skulle alltså ha tjejkväll och fira Emma som fyller 18 år nästa vecka. Vi åt god mat, spelade spel och pratade massor som vanligt. Nu har vi precis kommit hem och jag ska sova på en gång.



Mål och planer för 2020


Januari 2020. Hög tid för att börja planera året och fundera på vad man vill göra och hinna med i år. Jag kallar det aldrig nyårslöften utan mer "det här vill jag göra i år" och förhoppningsvis så känner jag inte lika mycket press då. Det här är inget jag MÅSTE göra i år. Blir det inte i år så kanske det blir nästa år istället. 

Det här vill jag göra 2020:

- Starta en surdeg. Har sagt att jag ska göra det sen jag slutade skolan för nästan två år sedan, men det har inte blivit av än. Förhoppningsvis blir det en surdeg i år. 

- Läsa åtta stycken böcker, minst. Jag hade samma mål förra året också men då läste jag bara sju böcker så vi kör i år igen. Kom igen Ida, åtta böcker!!!

- Köpa och sätta upp tavlor i köket och vardagsrummet. Vi ligger ju lite efter med att sätta upp tavlor i lägenheten. Vi satte nyss upp två stycken i sovrummet, efter att vi bott här i sju månader...

- Plantera avokado (+ grönsaker, kryddor och frukter tex tomat, citron osv)

- Köpa en soffa + ett litet bord till balkongen. Göra som en mysig del av vår stora balkong med massa kuddar och filtar. Vill sitta där ute under varma sommarkvällar. 

- Börja se Rederiet. Kanske mer ett livsmål än något annat med tanke på seriens 20 säsonger. OBS! Har inga förväntningar på att se klart alla seriens säsonger det här året, utan jag vill bara börja se Rederiet pga en sån klassiker. 

- Tatuera mig igen. Gjorde min senaste i september 2018 så det är dags igen nu. Har två små idéer än så länge. 

- Upptäcka Västerås och Sandgärdet mer. Känner inte alls att jag har sett så mycket av vår stad. Längtar efter sommar och äventyr!


Planer för 2020: 

- Jag och Leo ska på inspelningen av Alla mot alla nu i januari
- Se Thomas Stenström på Cirkus i april. 
- Stand up föreställning med Johanna Nordström i april.
- Åka till Sälen i april
- Håkan på Ullevi i juni!!!!




Vårkänslor och favoritkakor

(null)
(null)
(null)
(null)

Onsdag. Första dagen på jobbet efter julledighet i nästan tre veckor. Kändes ändå helt ok. Efter jobbet gick jag en promenad med musik i lurarna, det var längesen. Passade på medan det fortfarande var ganska ljust ute, och inte allt för kallt. Sju plusgrader och jag kunde gå i vårjacka och vårskor. Är det januari eller mars? Kan inte annat än att tänka på och längta efter våren, även om det säkert kommer bli kallare snart. 

Är mitt inne i ett Johan Falk-marathon just nu då dom la ut alla filmer på Netflix så jag såg en film efter min prommis innan Leo kom hem. Lagade lasagne till middag och när den stod i ugnen så bakade jag kakor. Skulle provbaka lite med ett nytt recept på kakor med dulce de leche i. Det visade sig sen att dom blev supergoda och det blev snabbt en av mina favoritkakor. Så dom måste bakas snart igen. 
Nu är det dags att sova. Jobbar imorgon och på fredag också sen väntar en helg i Köping. 





TV VÅREN 2020 ÄR HÄR


Äntligen kommer det nya serier på tv. Passar perfekt då vi precis har tittat klart på Twin och andra säsongen av You. Den här våren kommer jag att se dessa serier och tv program:

- Eagles. Såg första säsongen förra året och i mars kommer säsong två på SVT.

- Festen. Även den såg jag första säsongen av förra året. Säsong två har premiär 21 februari på SVT. 

- Sommaren med släkten. Säsong fyra börjar på Dplay och Kanal 5 den 19 januari.

- Helt perfekt. Humorserie på Dplay/Kanal 5. Tredje säsongen har premiär 19 januari.

- Tsunami. Miniserie på SVT där Henrik Norlén gör en av huvudrollerna. Premiär 3 februari. 

- Kalifat. Ny serie på SVT av duon bakom "Innan vi dör". Kan ju inte bli annat än bra. Premiär 12 januari. 

- Box 21. Ny serie på Viaplay som är baserad på Roslunds och Hellströms roman med samma namn. Premiär 17 januari. 

- Tunn is. Nytt spänningsdrama med premiär 3 februari på TV4 och Cmore. Lena Endre och Alexander Karim m.fl är med på rollistan. 

- Dejta. Ny serie på SVT med premiär 24 februari. 

- Bäckström. Den serie jag nog är mest taggad på att se. Serien är baserad på Leif GW Perssons böcker "Kan man dö två gånger?" och "Den som dödar draken". Kjell Bergqvist spelar huvudrollen och serien har premiär under våren på TV4 och Cmore. 

- Hamillton. Premiär 1 januari på Cmore (och senare även på TV4). 

- Bäst i test. Typ vårt favoritprogram som tar över efter "På spåret" på fredagar. Säsong fyra har premiär i mars på SVT.

- Alla mot alla. Också ett favoritprogram! Säsong tre har premiär på Dplay/Kanal 5 den 13 januari. 

Sen kommer jag såklart också att se Wahlgrens värld, Veckans brott och Brottsjournalen som alla fortsätter under våren. Har en hel del serier att se under våren, hur ska jag hinna med alla..?




Söndag

(null)
(null)
(null)

Söndag. Bakat kladdkaka med kokostosca, äntligen satt upp tavlorna i sovrummet och fikat hos min kusin och träffat deras nyfödda dotter. Nu är vi hemma hos Clara och ska äta söndagsmiddag. Leker med Casper medan Clara lagar maten. 



Fika på Mr cake

(null)
(null)
(null)
(null)

Fredag. För långa sovmornar det här året. När vi äntligen tog oss ut så åkte vi till Mr cake och åt lunch och fikade. Måste åka hit varje gång jag är i Stockholm. Vi åt iallafall en jättegod räkmacka och årets första semla. Så gott! Sen åkte vi in till stan för att kolla i affärer. Köpte en tröja på rean. När vi kom hem från stan vilade vi (jag sov haha) i soffan några timmar innan vi gick till en restaurang i Enskede och åt pizza. Nu ska jag fortsätta mysa med Chico.



En torsdag i Stockholm

(null)
(null)
(null)
(null)

Sol i Stockholm idag! Vi var inne i stan och åt lunch på Jensens + köpte böcker på rean. Efter mat och shopping gick jag och Leo på bio, vi såg filmen "Ring mamma!", väldigt rolig. Sen mötte vi svärmor på Ica och handla middag. 



Årets första dag

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

1 januari. Årets första dag! Vi började med en stor brunch med pannkakor och skagenröra osv, så gott! Sen tog vi en lång promenad genom ett kallt och grått Göteborg innan vi satte oss på ett kafé i några timmar. Halv sex var det dags att ta tåget till Stockholm igen. Vi köpte med oss mat från Tacobar som vi åt på tåget. Nu ska vi spendera några dagar i Stockholm hos svärmor innan vi åker hem till Västerås i helgen. 



Vår nyårsafton 2019


(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
 
Hej 2020!!! Här kommer bilder från vår nyårsafton i Göteborg. Vi kom fram vid tolv och gick direkt och åt lunch på Vapiano. Sen checkade vi in på hotellet och vilade några timmar innan vi åt fyrarätters nyårsmiddag (!!) Det var så god mat! Topp tre bästa middagarna i livet. Vid tio gick vi ut på stan och drack drinkar. På tolvslaget var vi på Götaplatsen och skålade i prosecco och kollade på raketerna. Påväg hem till hotellet köpte vi med oss nattmat från donken och åt det i hotellsängen. Det blev ett bra avslut på 2019 och en bra början på 2020. 
 
Årets första dag. 1/365. Jag är så redo för dig, 2020. Låt oss skriva ännu en bok. Idag är första sidan.