Biodejt

(null)
(null)

Fredag. Sista jobbdagen innan ledig helg och jag slutade dessutom redan klockan 13.00, så det var jätteskönt med en kort arbetsdag. Efter jobbet åkte jag och Leo och storhandlade inför helgen + nästa vecka (köpte pepparkakor! Äntligen!) Sen åt vi en jättegod fredagsmiddag: fläskfilégryta med mycket rödvin i 👌🏻 Efter middagen åkte vi in till stan för att gå på bio. Vi såg A star is born och jag har fortfarande inga ord för hur bra den var. 

Hejdå fredag, också sista november 2018. 



En dag på stan

(null)
(null)
(null)
(null)

Onsdag. Veckans lediga dag. Jag började med att ta en lång sovmorgon och sen äta frukost framför tvn. Sen åkte jag in till stan och mötte Leo. Vi kollade i affärer, köpte julklappar och åt sedan lunchbuffé på Olssons bazar. Sen gick Leo till jobbet och jag fortsatte att kolla i affärer på stan en stund till innan jag gick till Waynes coffee för att läsa bok. Några timmar senare när jag kom hem tittade jag på film och lagade mat. En vanlig onsdagskväll alltså! 



Tisdagstankar


 
- http://saknade-te-havs.tumblr.com 
 

Idag är det tisdag och jag är fortfarande förkyld. Det har blivit lite bättre dock. Har jobbat nu igår och idag men imorgon är jag ledig igen. November går mot sitt slut och jag längtar så mycket efter julen. Allt däremellan, snö + minusgrader + skrapa rutorna på bilen varje dag, vill jag helst hoppa över. Väldigt gärna! 




Saker som har hänt i veckan

(null)
(null)

Förutom att ha jobbat den här veckan så har jag också:

- Äntligen testat Ben & jerrys nya glass-smak med pepparkaka. Såå god! Delad första plats med min andra favvo: cookie doug. 

- Blivit sjuk, igen. Det var inte ens tre månader sen sist. Har varit förkyld/halsont/huvudvärk sen i onsdags. Vill inte. 

- I och med att jag har varit och är sjuk så har det blivit många koppar te framför serier. Det har varit mysigt också! Det enda mysiga med den här årstiden..



Brunch och shopping i Stockholm

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Fredag: Åkte till Stockholm, åt god mat och spelade spel på kvällen. 
Lördag: Sovmorgon! Åt brunch på Kvarnen (otroligt mycket mat, otroligt gott) och sen åkte vi till Mall of scandinavia för att shoppa julklappar. Efter fyra timmars shopping köpte vi med oss kinamat hem och hade ännu en spelkväll. 
Söndag: Åkte hem efter frukost. Stannade i Köping på vägen hem för att fira Mike som fyllde år. Så vi fikade med släkten och gosade med Casper ett tag innan vi fortsatte hem till Karlstad. 



Casper: 5 månader

(null)
(null)
(null)

Lilla lilla Casper är inte så liten längre. Redan fem månader ❤️



Love, you’re born to fight

(null)
(null)

Efter att jag har jobbat fem dagar (hela helgen plus tre dagar till) så tycker jag att jag var värd mina FYRA lediga dagar. Idag är den första och jag sov till kvart över nio. Det händer liksom inte i mitt liv längre. Men min kropp behövde väl sova efter dom här dagarna. På min första lediga dag har jag alltså: efter sovmorgon åkte jag in till stan för att läsa på Waynes coffee (börjar bli tradition på mina lediga dagar), bakat bullar och kollat ikapp på missade serieavsnitt. Lugn eftermiddag hemma helt enkelt! Nu ska jag packa, duscha och laga mat. Imorgon eftermiddag åker vi till Stockholm för att spendera helgen hos Leos mamma. 




Tre favoritlåtar just nu




After work: pizza & prosecco

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Freeedag. Leeeedig! Började dagen med att skjutsa Leo till jobbet och sen åkte jag hem och åt frukost framför tvn. Vid tio åkte jag in till stan för att först sätta mig och läsa några timmar på Waynes coffee. Våran bokklubbsbok är på över 500 sidor och jag har bara läst några kapitel så jag kände att det var dags att sätta fart. 

Det andra jag skulle göra i stan var att handla julklappar. Jag tycker det är så skönt att vara ute i god tid, jag började ju i början av oktober så jag hade 2,5 månad på mig. Nu är det inte många julklappar kvar att köpa. Har dock inte fått någon julfeeling än... jaa det är bara 10 november men ändå. Jag har inte ens börjat lyssna på julmusik. Men jag är iallafall så taggad på julen! 

Flera timmar och några julklappar senare mötte jag upp Leo på stan och sen gick vi till Olssons bazar för after work. Leo hade ju jobbat iallafall.. Vi åt deras sjukt goda pizza och drack drinkar där i några timmar. Supermysigt ställe! Nu väntar en jobbhelg 💵



Throw back: sommaren 2018


En del av alla minnen från sommaren 2018 ♥



Helgen: Ikea, fika och drinkar

(null)
(null)
(null)
(null)

Fredag: Jobbade hela dagen. På kvällen åt vi nachos, drack vin och kollade på serie. 
Lördag: Var på Ikea och kollade på soffor/sängar + åt billig lunch. Efter det handlade vi på Ica maxi till veckan. På kvällen, efter middagen, åkte vi in till stan och drack drinkar (och åt nattmat, alltid deras pommes med bea) på Brasseriets uteservering. Man måste ju passa på när det fortfarande finns uteserveringar i november. Dock med glasväggar och värmelampor. Sen tog vi också en sväng förbi nya Olearys och drack drinkar där. Det blev en sen kväll för pensionärerna!
Söndag: Tvätta hela förmiddagen. Fika på Artisan, ett av mina favoritställen i Karlstad. Kollade på film och hade söndagsångest resten av dagen. Gjorde en favorit till söndagsmiddag: köttbullar i tomatsås (med mycket oregano och vin) och spagetti. 

Nu är det måndag igen. Ny jobbvecka. Börjar om 1 timme. Hatar måndagar! 




Vi ska till Lissabon över nyår

 
Då har vi äntligen bokat årets nyårsresa. I år åker vi till Lissabon! Vi har varit inne på att åka till Lissabon tidigare år men då har det blivit ändrade planer. Jag är iallafall jättetaggad på att se Lissabon och speciellt på att se Vasco da gama (Europas näst längsta bro, 17 km lång), äta pastel de nata (Portugals nationalbakverk) och åka spårvagn. 



Hej november

(null)
(null)
(null)
- Tumblr

Första november alltså. Bara två månader kvar av detta år och ännu mindre tills julafton. Hoppas det går fort så att det blir vår snart. Eller iallafall så att vi är på rätt sida om året. Till dess vill jag bara dricka te, läsa bok och tända alla mina ljus.