uteserveringspremiär

Igår var vi först och handlade på Maxi sen bakade jag bröd, städade och gjorde pizza till middag. Efter maten åkte vi in till stan och drack drinkar på Brasseriet. Äntligen uteserveringspremiär! Efter drinkarna gick vi på bio, vi såg "Get out", bra men läskig film. 



💕 Helg 💕

Äntligen fredag! Även om jag tycker att veckan faktiskt har gått fort denna gången. Idag tog jag sovmorgon, var ute på en långpromenad (kollade på hus och lyssnade på musik), var på en väldigt rolig mässa på stadshotellet med klassen (att provsmaka mat och dryck i en timme var min grej, helt klart) och sedan mötte jag Leo på stan och shoppade som aldrig förr. Vi köpte bland annat nya glas (dom här som jag länge spanat in på Lagerhaus), en ny lampa, ett spel och kläder till Leo. Nu har vi ätit middag och ska se på någon film nu. Så skönt att ha tre (!!) lediga dagar framför sig. 



Mässor och en massa bakverk

Vet att det är mycket bakbilder här nu men det är typ det enda jag gör om dagarna. Efter skolan idag mötte jag Leo på stan och så gick vi på matmässan i saluhallen. Det blev bara en snabbis för att Leo skulle åka och jobba men vi hann ändå smaka på det mesta. Det bästa med mässor är att man får smaka massa olika saker. Imorgon har vi ingen skola utan vi ska istället på en annan mässa med klassen på stadshotellet. Sedan är det fredagsmys och helg. 




Jag var ingen, du var aprilhimlen

Lite av vad vi bakade igår och idag ↑
 
Jag brukar älska april. När det äntligen börjar bli vår på riktigt, det är oftast varmt och soligt, och såklart aprilhimlen och dess fina solnedgångar. Men i år hände något annat. Istället för sol har vi haft regn eller snö nästan varje dag. Och inte har jag sett någon fin aprilhimmel eller solnedgång heller. April är snart över, vart är mina plusgrader? Jag vill helst ha 15, minst. 



helgen vecka 16

Lördag: Överraskade Leo med hotellfrukost, handlade, bakade chokladbollar, gick en promenad i skogen och åt pizza framför Gossip girl. Söndag: Tvätta, lunch på Spicy hot, soffhäng resten av dagen men nu är det dags att göra pannbiffar till dagens middag. Bra helg ändå! 



fyra nya favoriter




onsdag = helg

Veckans två dagar i skolan är över och nu har jag helg, typ. Är ledig både torsdag och fredag men har ändå massa uppgifter att göra. Idag på eftermiddagen var jag ute på en långpromenad i solen med podd i hörlurarna. Har sakat det. Nu ska jag duscha, laga mat och vänta på att Leo slutar jobba. Planerna för imorgon är att vi ska tvätta hela förmiddagen, jag ska plugga, träna och kanske åka en sväng till stan. 
 



limpor, baguetter och prinsesstårtor

Detta är vad vi gjort i skolan dom senaste två dagarna. Så himla kul! 



Annandag påsk

Började även denna dag med att plugga och jag blev äntligen klar med min uppgift. Efter frukosten gick jag en långpromenad med Lucila och pratade om allt som hänt sedan sist. Vid halv fem gick mitt tåg tillbaka till Karlstad. Det blev dock långa förseningar i Hallsberg så vi var hemma två timmar senare än planerat. Nu ska jag sova, det är ju skola imorgon. 



Påskdagen

Vaknade tidigt idag. Pluggade, åt frukost och åkte till Arboga med familjen. När jag kom hem träffade jag Vickan och gick på promenad med henne en stund. Även årets första grillning idag. Nu ska jag fortsätta plugga. 



Påskafton

Idag är det påskafton och vi har ätit påskmat med släkten hemma hos oss. 



Påsk-mazariner

Igår bakade jag dessa fina påsk-mazariner. Receptet är från arla.se men jag ändrade bara glasyren och hade i gul karamellfärg också. 

Receptet gäller för 16 st

Mördeg: 

100 g smör

½ dl strösocker

1 ägg

3 dl vetemjöl

Fyllning: 

200 g mandelmassa 

75 g smör

2 ägg 

Glasyr: 

2 dl florsocker

2 msk vatten

Några droppar gul karamellfärg tills önskad färg uppnås. 

Gör så här: 

Vispa med elvisp eller mixa smör och socker i en bunke. Tillsätt ägg och mjöl och arbeta ihop till en deg. Låt den vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan och blanda smeten till fyllningen. Tryck ut mördegen i mazarinformar av papper eller i smorda metallformar. Ställ formarna på en plåt. Lägg i fyllningen. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna. Rör samman glasyren och bred över när kakorna kallnat.




🐣 Glad påsk 🐣

 



långfredagen

Idag blev det en favorit i repris: frukost på stenugnsbageriet med Clara, Zoe, Lucila och Emma. Det var mysigt. Annars har det snöat nästan hela dagen, inte okej påskväder! Men nu måste jag sova. 
 
 
 



doris 💕

 



skärtorsdagen

Åh vilken bra dag! Jag började med att möta Elin halv nio vid Stenugnsbageriet för frukost. Dom har börjat med american pancakes så jag var tvungen att testa, och det var ju såklart jättegott! Efter frukosten gick vi en sväng på stan innan Elin gick hem till sig och jag gick på thaimassage. En timmes massage var precis vad jag behövde, jag förtjänade det. Så himla skönt! Vid tre gick vi över till pappa för att fika och fira Camilla som fyller år idag. Nu på kvällen har jag bara tagit en prommis ute på landet och ätit middag framför datorn. Har inte börjat plugga än heller. Kanske imorgon, för nu tänkte jag titta på film och somna tidigt. 



Hem till Köping

Från en promenad i museiparken igår. ↑ Det är blommor överallt nu på våren.
 
Igår var jag också i skolan några timmar, fixade praktikplats och sedan pluggade jag resten av dagen. Idag fick jag reda på att jag fick A på min senaste uppgift och nu är jag klar med första kursen. Idag åker jag till Köping!!! Ska vara där under påskhelgen och kommer tillbaka till Karlstad på måndag. Nu ska jag packa klart väskan och diska innan jag åker till Köping. 



ett bord av kanelbullar

I skolan idag så gjorde vi kanelbullar (både vanliga snurror men också kransar och längder) och det var så kul. Vi hann också med att göra varmvispade maränger med jordgubbssmak. Jag slutade vid två och sen dess har jag försökt plugga resten av dagen. Mm, jag har försökt men det går sådär. Hoppas jag blir klar imorgon iallafall!



en söndag i april

SÖNDAG. 16 grader och sol. Efter att vi hade tvättat och ätit bananpannkakor till lunch så cyklade vi först till basketplan och spelade basket. Sen cyklade vi vidare in till stan och åt glass i solen, matade ankorna (och en massa fiskmåsar) och så åt vi middag på spicy hot innan vi cyklade hem i den kalla vårkvällen. Fan va kallt det var! Och ändå hade det varit så varmt några timmar innan. När jag kom hem satt jag och pluggade i några timmar och nu ska vi äta fruktsallad och titta på Gossip girl. 
 



vi e vackrast efter två

Det är helg och Leo är hemma igen! Igår var vi i Välsviken för att jag skulle köpa skor och sen gick vi och kollade i affärer. På eftermiddagen åkte vi till Ica och storhandlade och sen åt vi kyckling burritos till middag. Vi hade tänkt åka in till stan och dricka drinkar på uteserveringen men jag somnade i soffan klockan tio... Så vi får skjuta upp premiären. 
 
Idag tvättar vi som vanligt, ska snart gå ner i tvättstugan och starta en tredje maskin. I eftermiddag ska vi förhoppningsvis träna och äta glass i solen. Måste plugga också. 
 



Baka baka liten kaka (och stort bröd)

Igår fick vi äntligen börja baka i bageriet efter två veckor med teori. På dessa två dagar har vi hunnit gjort: Scones, tekakor, chokladbollar, baguetter, ostfrallor, strasskakor, chocolate chip cookies och lime- och vitchoklad muffins. (Världens godaste muffins faktiskt, dom blev dock lite mosade i väskan på väg hem).
 
Nu har jag tagit helg eftersom vi har hemstudier imorgon. Imorgon kommer också Leo hem från Spanien, saknar honom!!!



Min måndag

 
Måndag den 3 april 2017
 
8.00 - Vaknade och tittade på Youtube i sängen en stund.
9.00 - Åt frukost framför Nyhetsmorgon.
10.00-13.00 - Pluggade
13.00-14.00 - Åt lunch och promenerade ner på stan. 
14.00-14-45 - Plockade och färgade ögonbrynen på stan. 
15.30 - Mötte Clara på stan. 
16.00 - Gick på promenad med Lucila. 
17.00 - Fikade med pappa.
19.00-20.00 - Tränade zumba. 
20.30 - Middag framför tvn. 
 
Detta var min måndag. Väldigt fint väder var det också. Nu ska jag sova. 
 
 



Helgen vecka 13

När jag kom till Köping i fredags hämtade Clara mig på stationen och så åkte vi och fikade. Sen på kvällen var vi hos Emilia och åt tacos, tårta och pratade i timmar om allt och inget. Igår var jag och Clara i Örebro och shoppade. Hittade dock inget till mig själv. Idag är det söndag och fint väder ute men jag måste plugga. Sen när väljer jag att plugga på en söndags förmiddag? Brukar annars plugga i sista minuten, helst halva natten.