Minisemester

 
Igår hade jag mitt konditoriprov så jag bakade vaniljhjärtan och nu har jag en veckas ledighet. Idag åker vi till Stockholm och sover där en natt och imorgon åker vi till ISLAND! Ska bli kul! Men först: plugga (ska göra klart två uppgifter innan jag får semester) diska och packa resväskan. 
 
Kan inte fatta att det är sista augusti idag. Sommaren är över. Sorgligt det också. 



THROWBACK: Ullevi 2016

 
Detta är verkligen topp tre finaste stunderna i mitt liv. "Det är så jag säger det" Ullevi, 4 juni 2016 



Söndagsäventyr

 
Söndag. Hatkärlekens dag. Vi har ätit god frukost, åkt gokart (igen, det var lika kul denna gång!) och ätit lunch/shoppat på Ikea. Nu har vi ätit middag och sitter i soffan och kollar på Johan Falk. Imorgon är det som sagt dags för skolan igen. Ska bli kul! 



Saturday night out

 

Lördag. Handla mat inför veckan, baka kakor, rensa våra bokhyllor, dricka drinkar på nyöppnade Olssons bazar i hamnen och sen nattmat på donken. Bra lördag!

 



Min vecka 34

 

Mobilbilder från vecka 34. Har gått på promenad och ätit glass samtidigt, suttit i solen och läst/pluggat, kokat sylt (det blev tre burkar så nu räcker det ett tag) och bakat bröd i min nya bakmaskin som jag fick i födelsedagspresent. 

 
Igår var det fredag och sista dagen på praktiken. Efter att ha jobbat över några timmar så skyndade jag mig hem till tvättstugan och tvättade en maskin samtidigt som brödet jäste. På kvällen åt vi tacos och kollade på en serie men det slutade med att vi båda somnade i soffan innan klockan var tio. Nu är iallafall den här praktikperioden över och jag börjar skolan på måndag. Ska bli skönt faktiskt. Men redan om sex dagar så ska vi ut och resa igen. Denna gång till Island! 
 



Tv hösten 2017 är här

 
En sak som verkligen är höst för mig är, förutom att skolorna börjar igen, att alla nya och gamla serier och tv program börjar på tvn igen efter en sommar med (nästan) bara Allsång på skansen. Jag är en riktig serie och tv-programs nörd. Om jag får välja ser jag helst svenska kriminalserier. Har nog sett nästan alla som finns att se. Men jag gillar också svenska dramaserier. Den här hösten ser jag mest fram emot dom här serierna och tv programmen: 
 
- Idol, såklart! Jag tittar alltid på Idol, iallafall tills fredagsfinalerna börjar. När Idol börjar så betyder det att sommaren är över och hösten är här. 
 
- GW's mord. Det är andra säsongen som precis har börjat nu och det är ju så bra. 
 
- Farang. En ny serie med Ola Rapace som tidigare bara har visats på c more. Taggad!
 
- Saltön. Efter sju år kom äntligen säsong fyra. Jag såg första avsnittet igår och det är lika bra som de andra tre säsongerna. 
 
- Gåsmamman. Säsong tre börjar i september. 
 
- Jordskott. Säsong två börjar i oktober efter några års paus. Obehaglig serie men måste ju ändå se säsong två när jag sett säsong ett. 
 
- Bron. Säsong fyra börjar ju inte förrän i januari men jag är så taggad! 
 



Kräftskiva / min 21 års fest

 
Bilder från kräftskivan och min 21 års fest i lördags. 



Dagarna i Köping: söndagsbrunch och poolmys

 

Tre dagar i Köping är nu över och vi kom tillbaka till Karlstad igår kväll. Men trots att det bara var tre dagar så har vi hunnit med massa saker. Bland annat grillkväll, kräftskiva, söndagsbrunch med tjejerna, fika med släkten, bakat och badat i poolen. Så mysiga dagar i Köping! 

 



21

 

Igår var det min födelsedag. 21 år är jag nu. Direkt efter praktiken hämtade mamma mig och så åkte vi till Köping. Hann både med att handla och baka på eftermiddagen och på kvällen kom pappa och Camilla hit för att äta grillat med oss. Hade en jättemysig dag! 

 
Idag är det kräftskiva och kalas för mig här hemma men mycket ska göras innan dess. Jag ska börja med att göra tårtorna. Sen är jag redo för kräftskivan 2017! 



Överraskad

 
Idag efter praktiken kom mamma och Clara hit och överraskade mig. Helt plötsligt så stod dom bara utanför dörren. Jag höll på att baka när dom kom men efter det så åkte vi go cart (har velat det så länge nu), handlade och åt middag framför en film. Så mysig eftermiddag och kväll! 
 
Idag var alltså min sista dag som 20 åring och imorgon fyller jag 21!!! Då är man vuxen på riktigt! Och det vill inte jag! Åker också hem till Köping imorgon och stannar hela helgen. 



Jag vill se dom där skyarna igen

 

- När jag var på promenad i skogen i måndags så träffade jag en orm. Tyvärr. Jag fick panik, hoppade över ormen och sprang ut ur skogen. Jag sprang så fort att jag vrickade foten och fick halt-springa istället. Jag som hatar att springa, men jag hatar ormar ännu mer. 

 
+ Har ätit Karlstads (nej livets!!!) godaste pizza och har därmed hittat min nya favvo pizzeria. 
 
+ Har varit på utebio med Leo. Det var jättemysigt tills det började regna. Såklart. Vi hann bara se halva filmen innan vi cyklade hem igen. 
 
+ Har färgat håret mörkare! Det var på tiden! Känns bättre nu.
 
+ Nu ska jag ut i solen! Måste passa på, snart börjar det väl regna igen. 



Sunny sunday

 
Har spenderat eftermiddagen och kvällen på skutberget med Leo. Vi har badat (bara jag och doppade bara halva kroppen men ändå), solat och haft pizza-picknick. Och fint väder har vi haft också. Tycker om såna här söndagar! Imorgon är det dags för en ny vecka på praktiken. Den här helgen gick fööör fort! 



Glass, båtutflykt och tapas

 

Detta är vad jag har gjort dom senaste dagarna: ätit massa glass, gått promenader och upptäckt nya stadsdelar i Karlstad, suttit i solen läst bok druckit vin ur vattenflaska, åkt på båtutflykt till mariebergsskogen och ätit tapas. Det har varit typ två dagar med sol i augusti, det är inte okej. Augusti ska ju också vara en sommarmånad. Jag vill bada i Vänern. 

 
Nu har jag iallafall påbörjat min sista vecka som 20 åring, sorgligt. Jag gillar att vara 20. 



Throwback: Italien 2015

För exakt två år sedan var vi i Italien och jag längtar tillbaka så mycket. En av mina bästa resor helt klart. Rom var en väldigt fin stad som jag kommer att besöka igen. SNART Saknar nog mest deras pizza! 



på en klippa i Vänern

 

Igår efter praktiken åkte jag ut till skutberget. Tänkte egentligen sola och bada men med min vanliga otur så gick solen i moln precis när jag kom dit (och visade sig inte igen förrän jag åkte hem) men jag doppade fötterna iallafall. Och det var faktiskt varmare i vattnet än i luften. Mmm älskar Vänern! Annars satt jag bara på klipporna, lyssnade på musik, tänkte och tittade på vattnet. 

 

Idag har jag också haft praktik, såklart, och när jag slutade åkte jag hem till Frida. Vi satt på hennes balkong och fikade och snackade i flera timmar, så mysigt. Nu har jag kommit hem och ska snart börja med maten. 




Helgen vecka 31

 

I helgen har jag: storhandlat, matat änder, tvättat, druckit drinkar i stan, bakat brownie, pluggat, gjort äppelmos av egenplockade äpplen och gått runt i regnet i min favvoklänning och favvoskor. 

 
Det har verkligen regnat hela helgen, så tråkigt! Jag som hade massa saker jag ville göra i helgen som jag fick ställa in. Nu ska jag iallafall sova och imorgon börjar vecka två på praktiken. 



Poddar jag lyssnar på

 
En sak jag tycker om att göra när jag är ledig är att gå promenader i solen och lyssna på poddar. Eller musik, men det blir oftast poddar. Dessa ovan är mina favoriter som jag lyssnar på varje vecka. En bra blandning mellan tjejsnack och mordhistorier.



Stans bästa band rev upp mig

 

Vi har haft otur med vädret i några dagar nu. Det har regnat, ganska mycket. Men idag var det uppehåll några timmar och då drog jag till skogen, som nu är full med hallon och blåbär. Vi har även smultron på området, det är lyxigt. Ikväll blir det fredagsmys med god mat och film! 




Räkbåten

 
Har gått två dagar på praktiken nu och det går jättebra. Men längtar ändå mest till helg. Idag har vi åkt på en räkbåt i Vänern, jag älskar både räkor och Vänern så allt var perfekt. Och en perfekt solnedgång innan vi åkte hem igen. Dags att sova nu! 



Augusti i helvetet

 
DET ÄR AUGUSTI NU!!! Min månad, min hatkärleks månad. Kärlek: det är fortfarande sommar, sol, varmt och äventyr + att jag fyller år i augusti. Hat: augusti är för mig kopplat så mycket till skolan börjar och all den där "skolan-börjar-och-sommaren-tar-slut ångesten". I år slipper jag iallafall "skolan-börjar-ångesten" eftersom jag har gått i skolan hela sommaren, så det är ju bra.. typ. Men let's carpa varje minut och låt oss klämma ut det sista av sommaren. VILL INTE ATT DETTA SKA VARA ÖVER
 



Min nya bakblogg

 
Detta ↑ är alltså vad jag har hållit på med den senaste tiden. Jag har skapat en bakblogg! Har velat göra det så länge och äntligen har jag tagit tag i det. Det är såklart Lisa som har gjort även denna designen och jag är så nöjd med den, hon är så duktig! Här är min nya bakblogg: idaskakburk.blogg.se