Sommarens sista dag

(null)
(null)
(null)
(null)

Äntligen en ledig dag igår! Och det var sol! Jag passade på att göra rabarbersaft av dom sista rabarberna i frysen, rensa bland gamla papper/bilder/saker och Leo byggde ihop vårt nya skrivbord. På eftermiddagen tog vi en promenad och köpte glass. Insåg att det var sista dagen på augusti idag (och på hela sommaren???)  

Hej september. Jag hoppas du är både solig och varm men i teorin så längtar jag efter röda löv, stickade tröjor och mitt kvällste. 



Vardagen är här igen

(null)
(null)
(null)

Det har blivit vardag! Jobbar mest hela tiden. Plockat av årets (kanske?) sista tomater från våra tomatplantor. Tiden för varm choklad och te är här. Sista bilden är från min och Leos AW i lördags. Det blev cider, öl och lite förrätter på Bistro Gränden. 



En 50 års fest

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Lördag. Åkte direkt från Haverdal till svärmor i Stockholm. På kvällen var vi på 50 års fest ute på Ekerö. Vi åkte hem ganska tidigt för vi alla var så trötta men det var ändå en trevlig kväll med supergod mat. 

Söndag. Åt lyxfrukost på Delselius bageri innan vi åkte hem till Västerås. Vi hann packa upp och tvätta en del innan vi åkte vidare hem till pappa där vi skulle fika och fira mig och pappa i efterskott. På kvällen åt vi söndagsmiddag hos mamma och så var den dagen över. Och så var den sommaren också, i princip, över. Tillbaka till vardag och jobb imorgon. Tillbaka till alla rutiner. Tillbaka till att äta makaroner och falukorv framför en serie i soffan. Men jag gillar rutiner så det ska nog gå bra. Men fan, jag gillar sommaren ännu mer. 



TV HÖSTEN 2021 ÄR HÄR


En sak som verkligen är höst för mig är att alla nya och gamla serier och tv program börjar på tvn igen efter en sommar med, nästan, bara Allsång på skansen. Fast den här sommaren såg jag faktiskt en del bra serier: Max Anger, Young royals och Morden i Helsingör. Jag är en riktig serie och tv-programs nörd. Om jag får välja ser jag helst svenska kriminalserier. Har nog sett nästan alla som finns att se. Men jag gillar också svenska dramaserier. Den här hösten ser jag mest fram emot dom här serierna och tv programmen: 

- Gåsmamman. Äntligen kommer en ny säsong av gåsmamman. En av Sveriges bästa serier. Säsong fem börjar 20 september på Cmore. 

- Agatha Christies Hjerson. En pusseldeckare med Johan Rheborg och Hanna Alström i huvudrollerna. 16 augusti hade serien premiär på Cmore och 24 augusti började den på tv 4. 

- Zebrarummet. En ny serie som utspelar sig på en internatskola. I rollerna ser vi bland annat Henrik Schyffert, Valter Skarsgård och Edvin Endre. Serien hade premiär den 22 augusti på Viaplay. Jag har än så länge bara sett ett par avsnitt men den är bra hitills.

- Det som göms i snö. Jag såg den första säsongen när den kom för några år sedan och nu kommer alltså säsong två av Det som göms i snö. Robert Gustafsson spelar fortfarande rollen som polis och serien har premiär på Viaplay den 19 september. 

- Solsidan. I höst kommer ännu en säsong av succéserien Solsidan. Den behöver nog ingen närmare presentation. Sitt framför tvn 17 oktober då serien börjar sändas på Cmore. 

- Bonusfamiljen. Bra och mysig serie som nu kommer tillbaka med en fjärde säsong. Premiär blir 25 oktober i SVT. 

- Den osannolika mördaren. Ny serie på Netflix om Skandiamannen och mordet på Olof Palme. Netflix beskriver serien som ”en fiktiv tolkning av hur Stig Engström, den grafiska designern som utpekades som den troliga gärningsmannen till mordet på statsminister Olof Palme, lyckades gäcka rättvisan ända fram till sin död genom en kombination av fräckhet, tur och polisens handfallenhet.” I rollerna ser vi Robert Gustafsson, Mikael Persbrandt och Eva Melander med fler. Premiär på Netflix i höst. 

- Dumpad. Ny serie skapad av Therese Lindgren om psykisk ohälsa. Premiär på Discovery+ i höst. 

- Deg. SVTs storsatsning i höst. Ny serie med bland annat Helena af Sandeberg och Bianca Kronlöf i huvudrollerna. Premiär 30 augusti. 

- Två systrar. Ny serie på Viaplay som baseras på romantrilogin av Amanda Schulman och Hannah Widell med samma titel. Julia Ragnarsson och Dilan Gwyn spelar huvudrollerna i serien. Premiär blir 5 september på Viaplay. 

Förutom serierna ovan så kommer jag såklart också kolla på Alla mot alla och Wahlgrens värld. 




Haverdal - del 3

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)





Haverdal - del 2

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)




Haverdal - del 1

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Här kommer första lasset med bilder från Haverdal. Vi har badat i havet, bastat, grillat, besökt flera gårdsbutiker och kaféer, druckit sangria och ätit räkpasta på Margits kiosk, åkt go kart, varit en heldag på Ullared, lekt i lekparken med Casper och massa massa mer. En underbar vecka! 



Min 25 års dag

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

25 år på jorden! Trodde aldrig att jag skulle leva det här livet för 10 år sen men samtidigt så visste jag inte så mycket för 10 år sen. Livet är som det är och det blir som det blir. Men det blev så bra ändå! 

Min 25 års dag började med gofrukost och presenter. Sen åkte vi in till Halmstad och köpte tårta och köpte lunch på Lyngalax för när jag får välja lunch så blir det potatis, ägghalvor och varmrökt lax, mmm! Och massa bubbel! Det är sommar! Sen åt vi tårta, badade i havet (det blåste såå mycket men också såå kul med alla vågor), bastade och drack ännu mera bubbel. När jag får välja födelsedagsmiddag i Haverdal så blir det skaldjursfrossa. Det var såå gott! Vi avslutade kvällen med att spela spel och äta chokladdoppade jordgubbar. En perfekt 25 års dag helt enkelt! 



En natt i Isaberg

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Första delen av semester nr 2! Vi åkte från Köping igår morse och första stoppet blev lunch på restaurangen i Brahehus. Sen åkte vi vidare till Äppeldalen i Huskvarna för att kolla på deras äppelodlingar. 

Vi fortsatte sen till Isabergs camping där vi skulle bo en natt i en stuga. Vi åt glass, åkte rodel, promenerade till vattnet och åt pizza i stugan på kvällen. Sån mysig dag och kväll med familjen. 

Nu sitter vi i bilen igen och är påväg ner till Haverdal där vi ska vara i en vecka med resten av släkten. 



Firar semester

(null)
(null)
(null)

Nu har jag semester igen! Äntligen! Efter nio jobbdagar i rad förtjänar jag att vara ledig en vecka. Detta firades med grillad oxfilé och potatissallad till middag. Nu ska jag packa det sista, duscha och sen sova. Imorgon bitti åker vi på semester nr 2. Först åker vi till Isaberg utanför Jönköping och sover där en natt sen åker vi vidare till älskade Haverdal och är där en vecka. Semestermode på!



Jobbat jobbat jobbat och ätit glass

(null)
(null)
(null)
(null)

Senaste dagarna har vi:

Ätit glass på Glassboden. Väldigt gott!
Sett solnedgången från balkongen.
Bakat chokladsnittar och gjort müsli till semester nr 2.
Jobbat NIO dagar i rad och varit trött varje dag. 
Tomaterna och chilin fortsätter växa och vi fortsätter grilla tomater till middag. Mums! 



Vardagslyx i augusti

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Vardagslyx är när Leo äntligen kommer hem från sin semester och vi åker ner till Lögarängen för att se Mälaren möta en rosablå himmel. Solen håller på att gå ner och jag bara måste springa ner till vattnet och känna på det med både händer och fötter. Det är så varmt. Att det kan vara en så liten sak för någon annan men en så stor sak för mig. 

Det är fortfarande sommar och jag samlar in minnen, både stora och små, och förvarar någonstans djupt inne och tar fram igen när det är som mörkast ute. 

Vardagslyx är också att kunna gå ut på balkongen och plocka egenodlade tomater som vi sedan grillar till middag ute på gården. LIVET.



På besök i sommarstockholm

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Hotellövernattning i Stockholm med Elin. Vi har haft så mysiga dagar med shopping, god mat, glass, drinkar på TAK och bio. Igen tack!!