Jag är kanske ändå gjord av sten
Dumlebrownie med daim
Det här behöver du till formen 20*25 cm:
100 gram smält smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 nypa salt
15 hackade dumle
1 dubbeldaim
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Rör ihop alla ingredienser till smeten samt den hackade dumlen, vispa inte.
Häll upp i en bakplåtskläddform och ställ in i ugnen i cirka 15-17 minuter. Hacka daimen genast och strössla över. Ställ sedan kallt i 2-3 timmar innan servering.
Vi åker till budapest över nyår!
daimpannacotta
Det här behöver du till 6 portioner :
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
2 1/2 st gelatinblad
250 gram Daim mjölkchoklad
( Går även bra med mjölkchoklad om ni inte hittar)
Topping:
1 dubbeldaim
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i cirka 5 minuter. Koka upp grädden på svag värme, skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna, låt både frön & stång sjuda i några minuter med grädden. Fiska upp vaniljstången och bryt ner chokladen under omrörning, tills den smält. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och vispa ner (ett par minuter) till en slät smet och så allt har blandats ordentligt. Häll upp i serveringsglas och ställ sedan kallt i kylskåp minst 4 timmar innan servering
Innan servering hacka daimen och fördela över serveringsglasen.
Jag dansar tills det inte känns så tragiskt
En mysig helg
Baka mazariner
Vi kanske bara har en sommar
Veronica maggio / örebro / 6 oktober 2016
Lördagkväll i Köping
Det är okej att inte välja rätt på en gång
När jag fick mitt antagningsbesked i juli blev jag inte överlycklig när det stod att jag skulle plugga till förskollärare i 3,5 år men jag ville ändå ge det en chans. Det kanske är något för mig. Jag sa att jag skulle göra praktiken, som tur var låg första praktiken i termin 1, och sen bestämma mig för om jag skulle gå kvar eller inte. Veckorna gick och snart var dagen där då jag skulle börja på universitetet. Jag var taggad. Jag ville ha något nytt och det här var jättenytt. Nya människor, nya böcker och allting annat som har med universitetsstudier att göra.
De första veckorna var det mycket information och långa föreläsningar som ändå var ganska intressanta men jag funderade samtidigt på andra yrken jag kunde vara intresserad av. Jag vet att det är en sak att sitta i en föreläsningssal och lyssna och en helt annan sak att vara ute i praktiken. Jag skulle ju vänta och se till efter praktiken men tillslut var jag helt ointresserad av yrket förskollärare. Det var inget för mig. Jag skulle inte bli lärare. Jag hade aldrig i mitt liv varit inne på det spåret men i våras när jag skulle söka så drog jag till med "det är bättre att ha en utbildning än ingen alls" och förskollärare var ju relativt lätt att komma in på. Man ska ju välja en utbildning man tycker är rolig och intressant och inte bara ta första bästa som jag gjorde.
Gör om, gör rätt. Nu har jag hoppat av förskollärarprogrammet. Det var inte bara för att jag tyckte det var ointressant utan också för att jag har hittat en annan utbildning som jag tror och hoppas kommer passar mig mycket bättre. Det är en konditoriutbildning här i Karlstad. Jag har ju älskat att baka så länge jag kan minnas och är uppväxt med att halva släkten bakar småkakor varannan dag.
Vad jag egentligen menar och försöker få fram är detta: det är okej att inte veta vad man vill bli. Det är jätteokej faktiskt. Jag som alltid har vetat vilken linje jag ska läsa på gymnasiet och vad jag ska plugga senare i livet och jag vad ska jobba med. Till att vara helt förvirrad. Jag är bara 20 år och kanske kommer ångra mig tio gånger till innan jag hittar rätt utbildning och jobb för mig. Och det är okej. Men just nu så känns det rätt att söka till konditoriutbildningen.