Påsk-mazariner
Igår bakade jag dessa fina påsk-mazariner. Receptet är från arla.se men jag ändrade bara glasyren och hade i gul karamellfärg också.
Kommentarer
Trackback
Receptet gäller för 16 st
Mördeg:
100 g smör
½ dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
Fyllning:
200 g mandelmassa
75 g smör
2 ägg
Glasyr:
2 dl florsocker
2 msk vatten
Några droppar gul karamellfärg tills önskad färg uppnås.
Gör så här:
Vispa med elvisp eller mixa smör och socker i en bunke. Tillsätt ägg och mjöl och arbeta ihop till en deg. Låt den vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan och blanda smeten till fyllningen. Tryck ut mördegen i mazarinformar av papper eller i smorda metallformar. Ställ formarna på en plåt. Lägg i fyllningen. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna. Rör samman glasyren och bred över när kakorna kallnat.