24 h på Färna spa

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

17 bilder från vårt dygn på Färna herrgård och spa. Det var verkligen supermysigt! Det var längesen jag mådde så bra. Det enda vi gjorde var att spa:a och äta mat. Direkt vi kom dit och hade checkat in så åt vi deras afternoon tea. Sååå mycket gott! Sen badade och bastade vi några timmar på spa:t innan vi åt fyrarätters middag på kvällen. På riktigt godaste middagen i mitt liv. Efter en natts sömn åt vi en god frukost och var på spa:t några timmar till innan vi åkte hem till Västerås igen. Ja, ni hör ju! Drömliv!



Ronja ❤️

(null)
(null)
(null)

Fick gosa med Ronja idag när jag var hos mamma. Det är inte ofta! ❤️



En del änglar bär svart

(null)
(null)
(null)

Onsdag. Olidligt varmt fortfarande. Cyklade in till stan på eftermiddagen för att kolla i affärer. Där har dom iallafall AC. På kvällen: middag och serie i soffan.

Torsdag. Veckans tvättdag. Lite lite kallare idag, men ändå över 20 grader, så det gick att sitta på balkongen iallafall. Imorgon är det fredag och jag och Leo ska åka till Färna herrgård och spa. Spa weekend! Så mysigt! 



Om himlen finns är jag förlorad

(null)

Inte många har stått på Ullevi. Färre har gjort det två gånger och ännu färre har gjort det tre gånger. Ingen har gjort det fyra gånger. Till nu. Idag sålde Håkans fjärde Ullevi konserten slut, efter bara fyra timmar. Jag var med när han slog rekord både 2014 och 2016. Nästa år kommer han slå rekord igen, och jag kommer vara där. 



Sol, picknick och hamburgare

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Tisdag. Ännu en dag med 30 grader i skuggan. Smälter bort i solen. Har hängt på balkongen och i soffan framför olika filmer hela dagen. När Leo kom hem vid fem så åkte vi och hade fika picknick på Lögarängen. Till middag blev det hamburgare på balkongen från ett favvoställe. 



Varma sensommar dagar

(null)
(null)
(null)
(null)

Måndag. Det fortsätter att vara otroligt varmt. Idag har jag bara kollat serie, suttit på balkongen (egentligen för varmt för att ens vara i solen) och läst bok, gått en långpromenad i solen och nu ska jag ta ett långt kallt bad pga svettats hela dagen. Gillar såklart sommarväder men 30 grader i slutet på augusti, är inte van vid det!!



Söndag

(null)
(null)

Söndag. Hade tvättstuge-tid idag. På eftermiddagen när tvätten var klar åkte jag och Leo till hamnen. Där åt vi glass på Kajplats 9, dom gör egen glass där som är såå god. Sen åkte vi vidare till Köping för att umgås med familjen och äta söndagsmiddag. Nu kom vi precis hem därifrån och ska kolla på serie i soffan innan det är sovdags. 



Sommar 2.0

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Lördag. Såå bra väder! Sol och 25 grader. Det är sommarväder igen! Efter sovmorgon och frukost åkte vi till Erikslund för lite shopping. (Jag fyndade en jeansjacka på rean.) Sen åkte vi till Saluhallen där det var matmarknad. Och herregud vad mycket folk och herregud va god mat. Vi delade på en halmburgare och en wrap med kyckling och halloumi. Båda var såå goda men wrapen var verkligen 10/10!!! Avslutade matmarknaden med glass, såklart.

Efter att ha varit hemma och vilat nån timme så åkte vi till Lögarängen och solade och läste bok. Det blev inge badande den här gången. På kvällen åt vi middag på balkongen och sen kollade på tv. Senare cyklade vi in till stan för drinkar och nattkäk på pinchos. Bra lördag!



Vi fick Håkan biljetter!

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Fredag. Åkte med Leo in till Köping imorse för att spendera dagen med Clara och Casper. Vi kollade serie och sen satt vi i kö i en timme och försökte få tag i Håkan-biljetter. Till slut!!!! Till slut fick vi två ståplats biljetter till en av konserterna nästa sommar!!! Lyckliga!!! 

Firade detta med att baka både chokladkakor och en äppelkaka med kardemumma och kanel. Så när Leo slutade jobbet så stannade vi på middag och fika hos mamma. Råkade bränna kakorna i ugnen men äppelkakan blev sååå god. Fick också gosa lite med Ronja som kom över till oss <3 Vi åkte hem till Västerås igen efter mat och fika. La oss i soffan och började kolla på nya säsongen av 13 reasons why, jag somnade dock i soffan efter ett avsnitt, klockan halv tio. Sån är jag!



En helt vanlig torsdag

(null)
(null)
(null)

Torsdag. Tvättat, ätit lunchmatlådan på balkongen och fikat med pappa som kom förbi på eftermiddagen. Nu ska jag börja med kvällens middag och sen ska vi kolla på nya serien, Fartblinda, på cmore.



Spa med mamma och Clara

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Var i Köping hela dagen igår. På förmiddagen var jag, Clara och Casper på Öppna förskolan några timmar och sen fikade vi med mamma när hon slutade jobbet. På eftermiddagen/kvällen lyckades jag och Clara överraska mamma med spa. Så himla mysigt!! I tre timmar hyrde vi hela spa:t och badade, bubblade, bastade och åt frukt och choklad. Behövde verkligen det här. 3 timmar till tack! Efter spatimmarna åkte vi hem till mamma och åt middag och kollade på idol innan jag och Leo åkte hem till Västerås igen.

Idag är jag bara hemma. Leo jobbar och jag har kollat ifatt på några serier. Det är iallafall sol och ganska varmt. Så jag ska gå ut på balkongen snart. Kommer nog inte längre än så idag. 



TV HÖSTEN 2019 ÄR HÄR


En sak som verkligen är höst för mig, förutom att skolorna börjar igen, är att alla nya och gamla serier och tv program börjar på tvn igen efter en sommar med (nästan) bara Allsång på skansen. Jag är en riktig serie och tv-programs nörd. Om jag får välja ser jag helst svenska kriminalserier. Har nog sett nästan alla som finns att se. Men jag gillar också svenska dramaserier. Den här hösten ser jag mest fram emot dom här serierna och tv programmen: 

* Idol! Det är ju verkligen HÖST för mig när idol börjar (även om det börjar i augusti).

* Gåsmamman. Äntligen är det dags för säsong fyra av Gåsmamman, som jag längtat! I november är det säsongspremiär. 

* Alla mot alla. Filip och Fredriks program som sändes för första gången i våras och redan nu i höst kommer en till säsong (första avsnittet är ikväll). Extra kul är det för att jag och Leo satt i publiken på ett av programmen. 

* Wahlgrens värld. Så så kul! På tv 22 augusti.

* Vår tid är nu. Äntligen en säsong tre! Taggad! Säsongspremiär i oktober. 

* Innan vi dör!!!!! Kollade precis om säsong ett. En av dom bästa serierna Sverige har gjort. Säsong två kommer i oktober.

* Playa del sol. Såg den serien för några år sedan och i höst kommer ännu en säsong. Dock med några nya skådespelare, men det kan också bli bra.

* Solsidan. Äntligen kommer en ny säsong efter några år och en långfilm mitt i allt. Premiär i höst/vinter, fortfarande oklart.

* Heder. Ny serie med några av dom bästa kvinnliga skådespelarna. Jag kommer sitta bänkad 30 augusti.

* Fartblinda. Ny serie på Cmore och tv4 med bland annat Matias Varela och Julia Ragnarsson. Finns att se idag på Cmore. 

* Allt jag inte minns. Ny miniserie baserad på en roman av Jonas Hassen Khemiri. Premiär i september. 

* Den inre cirkeln. En serie som tidigare bara har gått att se på Viaplay men som nu äntligen kommer att visas på tv. Premiär 26 augusti!

* Parlamentet. Sitter bänkad varje söndag framför parlamentet. Första avsnittet sändes igår.


Herregud, så många bra serier jag ska se i höst. Undrar bara hur jag ska hinna med att se alla.. Blev just lite lite mer taggad på hösten.

 



Min födelsedag



Vilken lång och rolig dag vi haft. Min och Leos släkt kom hit på eftermiddagen för att fira mig men också för att fira Leos examen + inflyttningsfest. Vi har ätit massa mat, fikat och fått jättefina presenter. Blev också ett år äldre mitt i allt. 



Födelsedagsfrukost

(null)
(null)
(null)

23!!!!! Frukost och favorittårta på altan hos mamma. Bra start på min födelsedag. Nu ska vi åka hem till oss och laga all mat till kalaset senare idag. 



Baka baka liten kaka

(null)
(null)
(null)

Fredag. Började dagen med att tvätta och sen äta frukost framför nyhetsmorgon. På förmiddagen passade jag på att baka kakor till kalaset och städa det sista i lägenheten. På eftermiddagen kom Elin hem till oss. Vi gick en långpromenad, pratade och åt glass. På kvällen åt vi köttfärssås till middag och jag badade en timme innan jag gick och la mig. 

Lördag. Jobbade 7-16. (Var alltså uppe jättejättetidigt och kollade på soluppgången). På kvällen firade vi pappa med god mat och fika. Nu har vi precis kommit hem till mamma där vi ska sova inatt. Min sista natt som 22 åring. Har inte ångest över min ålder i år. Har väl bara accepterat att jag är vuxen och gammal. Och det gör inget!!!!! Godnatt!



Städdagen

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Äntligen har vi haft bra väder igen! 22 grader och sol får man ändå vara nöjd med. Vi har dock bara städat hela dagen, till och med tvättat fönstren. Läste ut min bok också. Så nu har jag läst klart hela After-serien och måste säga att det är den bästa bokserien jag läst. Kommer nog läsa om den många gånger i livet. På kvällen bakade jag kakor till kalaset och gick på en kvällsprommis i solen med Leo. Till middag blev det pannkakor på balkongen och nu ska vi se en film i soffan.  



Storhandlar och bakar

(null)
(null)
(null)

Efter en jobbig natt med för lite sömn så kunde jag tillslut somna om på morgonen och tog en väldigt lång sovmorgon till 11.15. Det var väldigt längesen! Men antar att min kropp behövde sova. Efter frukost åkte vi och storhandlade till kalaset på söndag. Annars har jag kollat serie, bakat och på eftermiddagen kom mamma och Mike till oss och fikade. Nu har vi precis ätit middag och jag har hoppat i badkaret. Ska bara ligga här och vila och kolla på youtube nån timme. Bra avslut på denna dag. 



Dagsutflykt till Karlstad

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Ett litet äventyr! En dagsutflykt till Karlstad! Det var nästan tre månader sen vi flyttade därifrån men så fort jag kom dit igen kände jag mig hemma. Det kändes som om vi bara varit på semester i några veckor. Som jag har saknat Karlstad. Vi åt lunch på Street friends, sa hej till vårt gamla område, kände på vattnet i Vänern på Skutberget och vi kunde absolut inte åka från Karlstad utan att fika på Artisan. Så mysig dag! Vi ses snart igen Karlstad!



Min sista vecka som 22 åring

(null)
(null)
(null)

Måndag. Det har regnat nästan hela dagen (men vi fick ändå lite lite kvällssol och en fin regnbåge). Jag har packat upp resväska, bakat kakor, kollat serie och nu på kvällen åkte vi en sväng till Dollarstore. Imorgon ska vi på äventyr! Och där var veckan inledd, min sista vecka som 22 åring. 



Fika på vetekatten

(null)
(null)
(null)

Stockholm dag 4: Efter en lååång sovmorgon (det behövdes efter inatt) så åt vi frukost, sa hejdå till svärmor och åkte in till stan. Vi tog en långfika på Vetekatten och tittade lite i affärer innan vi gick till tågstationen och tog tåget hem till Västerås. Nu har vi precis kommit hem, ska bara lämna av väskorna och sen åka på söndagsmiddag till Clara. Och det var den långhelgen det! 



Naturhistoriska riksmuseet osv

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Stockholm dag 3: varit på Naturhistoriska riksmuseet, ätit glass i stan, varit på stand up igen, mötte Leos kompis Vincent och gick till en bar i Gamla stan. Var där några timmar innan vi gick och åt kebab (nattkäk är ett måste för mig) och sen åkte vi hem igen. Då var klockan 02.30, lång kväll för dessa pensionärer!

Bild 5: Kebab i bröd kl 01.45 på Folkkungagatan. Så gott!!!! Blir sugen på det igen när jag ser bilden haha. 





Rosendals trädgård

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Stockholm dag 2: ätit världens godaste hamburgare (med både kött och halloumi) från Made in south, åkt ut till Rosendals trädgård för att fika och kolla runt (så himla mysigt ställe), tog båten in till stan igen, drack cider/öl på Götgatan innan vi åkte hem och åt mat och spelade spel. 



Mr cake och stand up

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Stockholm dag 1. Kom fram med tåget till Stockholm vid halv tolv. Sen dess har vi hunnit med både att handla mat i Globen, fika på Mr cake, äta Stockholms största kebab på Palmyra, gå på stand up och dricka drinkar på söder innan vi åkte hem till lägenheten vid halv ett inatt. Då däckade jag fort i sängen! 



Vi förstår varann på något annorlunda sätt

(null)
(null)

Började den här dagen med att tvätta, kolla serie och äta frukost. Pga halvbra väder (lite sol, lite moln och ca 20 grader) så gjorde jag inget speciellt på dagen förutom att kolla på fler avsnitt av Younger. Har äntligen börjat kolla om den serien. Somnade en timme i soffan också. Vid fyra så åkte vi för att möta familjen på Erikslund och sen åkte vi vidare till Glassverket och åt glass. På kvällen har jag suttit på balkongen och läst bok tills det blev för kallt och såklart kollat ännu mer på Younger. Nu ska jag packa och sova. Imorgon tar vi tåget till Stockholm för en långhelg hos svärmor. 



Pizzakväll hos pappa och Camilla

(null)
(null)
(null)

En ledig dag! Var bara hemma på förmiddagen och gjorde ingenting. Ganska skönt, men jag blev för rastlös till slut. Så på eftermiddagen åkte vi till Köping för att fika med Clara och Casper. På kvällen åt vi pizza, glass och spelade spel hemma hos pappa och Camilla. Nu har vi precis kommit hem och jag ska gå och lägga mig direkt. Ska upp tidigt och jobba imorgon!



Glass och grillat

(null)
(null)
(null)

Slutade jobbet vid 16, åkte till Köping och mötte mamma, Clara, Casper och Hanna. Sen åkte vi till Glass och berså i Arboga. Såå gott! På kvällen åt vi grillat till middag innan jag åkte hem till Västerås igen. Dags att jobba imorgon igen! 



Sol, bad och en båttur

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null) 

Freeedag! Ledig! Åh vilken härlig sommardag vi haft idag. Vi började med att åka till Glassverket och äta glass. Jättegoda (och jättestora) glassar och mysigt läge vid vattnet. Sen åkte vi vidare till Ica maxi för att handla inför veckan. Efter en snabb lunch hemma så åkte vi till hamnen för att ta båten ut till Östra holmen, som är en liten ö utanför Västerås där man kan sola på klipporna och bada i Mälaren. Det blev dock inte så mycket badande för oss, jag låg och läste bok istället. När vi kom tillbaka till Västerås igen så åkte vi direkt till Lögarängen för att bada där istället. Gillar det stället mycket mycket mer! När det var dags för middag så åkte vi hem igen och lagade + åt jättegod middag. Efter maten cyklade vi in till stan för att gå på bio. Vi såg nya Lejonkungen, jättebra!! 




Torsdag

(null)
(null)
(null)
(null)

Torsdag. Sol och 20 grader varmt. Efter jag slutat jobbet vid fem så skulle vi åka till Lögarängen och sola och bada. Men det var lite för kallt för att bada så vi åkte hem efter en liten stund. Nu ska vi äta middag på balkongen istället.