Jag är kanske ändå gjord av sten

Vi har sett solen i helgen! Det var väldigt längesen. Men såklart ska det bli grått och regnigt så fort helgen är över. Jag har iallafall hunnit med att baka kringlor, gjort högskoleprovet (firade med hemmagjord pizza och vin på kvällen), tvättat och handlat. Fullt upp hela helgen alltså! 



Dumlebrownie med daim

Detta bakade jag i helgen, dumlebrownie med daim. SÅ HIMLA GOTT. Helt klart en ny favorit!
 
Här kommer receptet som jag hittade på Jennys matblogg: 
 

Det här behöver du till formen 20*25 cm:

100 gram smält smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 nypa salt
15 hackade dumle

1 dubbeldaim

Gör så här:

Ställ ugnen på 175 grader. Rör ihop alla ingredienser till smeten samt den hackade dumlen, vispa inte.
Häll upp i en bakplåtskläddform och ställ in i ugnen i cirka 15-17 minuter. Hacka daimen genast och strössla över. Ställ sedan kallt i 2-3 timmar innan servering.

 




Vi åker till budapest över nyår!

Förra året firade vi nyår i Köpenhamn och i år blir det BUDAPEST! Vi bestämde förra året att vi skulle åka till en ny stad varje nyår och ingen av oss har varit i Budapest tidigare så det ska bli jättekul. Har sett massa bilder på deras fina byggnader och så ska ju maten vara väldigt billig. Den 29 december åker vi! 



daimpannacotta

Igår gjorde jag den här daimpannacottan till efterrätt. Den blev verkligen supergod!
 
Recept från Jennys matblogg 
 

Det här behöver du till 6 portioner :


5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
2 1/2  st gelatinblad
250 gram Daim mjölkchoklad
( Går även bra med mjölkchoklad om ni inte hittar)

Topping: 
1 dubbeldaim

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i cirka 5 minuter. Koka upp grädden på svag värme, skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna, låt både frön & stång sjuda i några minuter med grädden. Fiska upp vaniljstången och bryt ner chokladen under omrörning, tills den smält. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och vispa ner (ett par minuter) till en slät smet och så allt har blandats ordentligt. Häll upp i serveringsglas och ställ sedan kallt i kylskåp minst 4 timmar innan servering

Innan servering hacka daimen och fördela över serveringsglasen.




Jag dansar tills det inte känns så tragiskt

Löven har iallafall fina färger på hösten. Fast på himlen är det fortfarande grått. Ytterliggare en vecka har snart gått. En vecka närmare julen. Nu är det fredag kväll och vi har en helt oplanerad helg framför oss. Det var längesen, men det ska bli skönt!
 
 



En mysig helg

I helgen har både svärmor och min familj varit här och hälsat på. I lördags kollade vi först på syrrans innebandymatch och sen åt vi middag på Pinchos. Så mysigt! I söndags hade vi först en mysig brunch här hemma och sen hann vi med att tvätta, åka till Ikea och ÖB och handla mat på kvällen. Så mysigt med besök hela helgen! Igår jobbade jag hela dagen och på kvällen kollade vi på en serie. Idag är det tisdag och himlen är fortfarande grå som den har varit nu i flera veckor. Hösten är verkligen här! 
 



Baka mazariner

Bakade mazariner för första gången förra veckan. Dom blev så goda! Jag använde det här receptet: Mazariner från Arla 



Vi kanske bara har en sommar

Ibland händer det mycket, ibland ingenting. Detta har hänt dom senaste dagarna: Jag gosade med mina katter i Köping, åkte hem till Karlstad igen i söndags, storhandlade på söndagkväll pga tomt kylskåp, har gått promenader i solen, har hämtat ut Håkans nya bok som jag köpt och nu ska jag åka in till stan en sväng. Alltså så händer det inte så mycket nu för tiden. 



Veronica maggio / örebro / 6 oktober 2016

Jag och Clara lyckades få plats längst fram vid kravallstaketet på nattklubben Frimis. Veronica var grym som vanligt och bjöd på dom bästa låtarna. Det är såhär livemusik egentligen ska upplevas, på en svettig och trång nattklubb (eller på ett slutsålt Ullevi en sommarkväll). Bäst: "Svart sommar" Sämst: Inget. Vi ses igen, Maggio!



Lördagkväll i Köping

Är tillbaka i Köping igen. Hemma. Kom hit i torsdags efter Maggio konserten i Örebro. Har haft fullt upp sen jag kom hit. Igår åt jag lunch med Elin, kollade på hennes nya lägenhet och på kvällen hade vi idolmys med familjen. Idag har jag och mamma gått morgonpromenad och sen råkade jag sova bort tre timmar av dagen. Nu inväntar vi släkten för middag och mys.



Det är okej att inte välja rätt på en gång

När jag fick mitt antagningsbesked i juli blev jag inte överlycklig när det stod att jag skulle plugga till förskollärare i 3,5 år men jag ville ändå ge det en chans. Det kanske är något för mig. Jag sa att jag skulle göra praktiken, som tur var låg första praktiken i termin 1, och sen bestämma mig för om jag skulle gå kvar eller inte. Veckorna gick och snart var dagen där då jag skulle börja på universitetet. Jag var taggad. Jag ville ha något nytt och det här var jättenytt. Nya människor, nya böcker och allting annat som har med universitetsstudier att göra.

De första veckorna var det mycket information och långa föreläsningar som ändå var ganska intressanta men jag funderade samtidigt på andra yrken jag kunde vara intresserad av. Jag vet att det är en sak att sitta i en föreläsningssal och lyssna och en helt annan sak att vara ute i praktiken. Jag skulle ju vänta och se till efter praktiken men tillslut var jag helt ointresserad av yrket förskollärare. Det var inget för mig. Jag skulle inte bli lärare. Jag hade aldrig i mitt liv varit inne på det spåret men i våras när jag skulle söka så drog jag till med "det är bättre att ha en utbildning än ingen alls" och förskollärare var ju relativt lätt att komma in på. Man ska ju välja en utbildning man tycker är rolig och intressant och inte bara ta första bästa som jag gjorde.

Gör om, gör rätt. Nu har jag hoppat av förskollärarprogrammet. Det var inte bara för att jag tyckte det var ointressant utan också för att jag har hittat en annan utbildning som jag tror och hoppas kommer passar mig mycket bättre. Det är en konditoriutbildning här i Karlstad. Jag har ju älskat att baka så länge jag kan minnas och är uppväxt med att halva släkten bakar småkakor varannan dag.

Vad jag egentligen menar och försöker få fram är detta: det är okej att inte veta vad man vill bli. Det är jätteokej faktiskt. Jag som alltid har vetat vilken linje jag ska läsa på gymnasiet och vad jag ska plugga senare i livet och jag vad ska jobba med. Till att vara helt förvirrad. Jag är bara 20 år och kanske kommer ångra mig tio gånger till innan jag hittar rätt utbildning och jobb för mig. Och det är okej. Men just nu så känns det rätt att söka till konditoriutbildningen.




baka baka baka

Den här helgen har vi bland annat gått på bio, tagit upp vinterkläderna från förrådet, bakat både brownie och bröd till frukosten ( = resultatet av min bakabstinens). Det har däremot inte gått så bra att plugga den här helgen.. Nu ska jag kolla lite på youtube i sängen och sen sova. Bara tre dagar kvar till Maggio och tills jag får träffa min familj igen. 



Mina odlingar - update

Chili, krasse, citron, avokado, päron, tomat och melon - detta är det jag odlar just nu. Chilin har växt jättemycket sedan vi fick den i juni och det finns redan en chili färdig att äta och en håller fortfarande på att växa. Krassen satte jag för en vecka sedan och den här gången blev det jättemycket krasse, som också är färdig att ätas. Citronen (bild 3) växer sakta men säkert, den satte jag i mitten på april i år. Avokadon i glaset satte jag för någon vecka sedan. Min stora avokado (längst till vänster på sista bilden) som jag satte i jord i maj tidigare i år dog i slutet av sommaren men jag har bara inte orkat kasta den än så nu valde jag att plantera en ny och då ville jag testa odla-i-ett-glas-vatten metoden. Jag vet ju sedan innan att det tar en evighet innan avokadon delar sig så det är väl bara att vänta. Päronet (bild 5,6 och brevid tomaten på bild 7) sådde jag också i våras och det växer fortfarande, väldigt sakta dock. Tomaten har växt väldigt mycket sedan vi fick den i juni. Den är hur lång som helst och jag antar att den kommer fortsätta växa på längden. Vi har dock inte fått några tomater på den än. Melonen (bild 8) är typ halvdöd och har förmodligen slutat växa så jag kanske får odla en ny i vår.