GLAD PÅSK!


- Från i onsdags när vi gjorde ännu mer marsipankycklingar här hemma. 



Långfredag

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Bild 1 & 2 från Emilias 18 årsfest igår.

Idag åkte vi till svärmor i Stockholm där vi ska vara under påsk. På kvällen åt vi middag på Weidao (en av mina favvo restauranger!) och sen drack vi drinkar på en skybar. Nu är det dags att sova! 



CLARA / GRAVID VECKA 29




Skärtorsdag

(null)
(null)
(null)
(null)

Skärtorsdag i Köping: bakat toscamazariner, gått prommis till hästarna, ätit årets första altanlunch och nu ska vi fixa oss för Emilias 18 årsfest ikväll. 



Hem till Köping

(null)
(null)
(null)
(null)

Påsktemat fortsatte i skolan även igår då jag gjorde marsipankycklingar. När jag slutade skolan åkte vi till Köping och på kvällen tränade jag zumba med mamma. 



Praliner och bröd

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Tisdag 07.10: går till bussen samtidigt som solen går upp. Det är inte plusgrader längre, det var -10 imorse. Glöm allt jag sagt om våren. Det verkar dröja ett tag till. På söndag är det första april, då kan det inte vara minusgrader.

Vi har haft påsktema i skolan och jag har gjort praliner. Denna gång blev det en mjölkchokladpralin med apelsintryffel och en vit chokladpralin med passionsfruktstryffel. Den sistnämnda var MAGISK! Har även hunnit med att baka ostfrallor, gått prommis, plugga och packa för några dagar i Köping och Stockholm. Minisemester! Påsk! Taggad!



Söndag och sommartid

(null)
(null)

Söndag: tvättat, bakat bröd, dammsugit, gått söndagsprommis i solen och ätit årets första glass ute. Till middag gjorde vi en fläskfilégryta med mycket rödvin och resten av kvällen ska jag plugga och kolla serie. 

Är förresten så glad för att det är sommartid nu men mest glad för att solen går ner klockan 19.32 ikväll. En timme är ändå stor skillnad och nu blir det bara ljusare och ljusare. 




Ett dygn i Örebro

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Bilder från vårt dygn i Örebro. Kanske det bästa dygnet på väldigt länge. Vi åt så god mat och drack goda drinkar på Sveriges bästa och finaste bar. Vill göra om den här helgen! 



Spontana helgplaner

(null)
(null)

Jag vill verkligen bli mer spontan. Så häromdagen bokade vi en hotellnatt i Örebro, helt spontant. Varför inte liksom? Skönt att komma bort, även bara för en natt. Så nu har vi precis checkat in och ska snart ut på stan en sväng. Äventyr!!!



Det är vår!!!

(null)
(null)
(null)

Jag tror fan att det är vår nu. Det har varit sol och plusgrader i flera dagar så jag tänker kalla det vår. Dom har ju till och med börjat ta bort gruset från gatorna och mina sockerärtor har börjat växa. Det är vår nu, people!!! Jag väntar bara på att tomaterna och vitlöken ska börja växa. Och snart är det sommar. För alla vet att det alltid går för fort. 



Svart och svår

(null)
(null)

Två selfies från i måndags. Glad för att våren är påväg. Trött på snön. Två dagar till helg. Kämpa Ida! 





Franskt tema

(null)
(null)
(null)

Helt oplanerat blev det franskt tema i skolan både igår och idag. Jag bakade nämligen briochebullar med vaniljfyllning (brioche är en fransk vetedeg som kom till Paris på 1600-talet) och eclair (som är ett franskt bakverk som man vanligtvis fyller med en söt fyllning). Till mina eclair hade jag en mörk choklad ganache som fyllning. Dom blev så goda! Bullarna med såklart! 





Ett år i skolan

(null)
(null)

Idag är det exakt ett år sedan jag började plugga på konditor- och bagarutbildningen så här kommer ett urval av saker jag bakat under året. Det jag är mest nöjd med är nog wienerbröden, hallonmoussetårtan och schwarzwaldtårtan. 



Helgen vecka 11

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Lördag och söndag: en sväng på stan med lunch och fika, handlat, kollat massa avsnitt av Stranger things, gjort egen sangria (saknade Madrid för mycket!), tvättat, en timmes prommis i solen (det var kallt ändå dock) och nu har vi nyss ätit middag. Jag tänker stanna i soffan ikväll, kanske plugga, annars så måste jag ta tag i det imorgon. Bra helg iallafall. 



Snö och sol

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Sån himla tur att den här veckan gick så fort! Det är redan fredag och vi har haft sol dom senaste dagarna, och så även idag. Sol och snö, i mars.. vart är min vår? Har iallafall varit i skolan och pluggat i veckan men annars har det inte hänt så mycket. Nu ser jag fram emot en oplanerad helg. Ska bli skönt! 



it hurts when you hurt somebody

 
Fler bilder från lördagens fest. Idag har jag varit hemma och pluggat till mitt slutprov men vi har också hunnit med storhandling på ÖB. Vi behövde fylla på lagret med toapapper, rengöringsspray, tvål osv. Nu ska jag kolla på en film innan jag börjar med middagen. Imorgon är det skola igen!



Två bilder från lördagens fest

(null)
(null)

Två bilder från i lördags när vi hade Claras 20 års fest. Igår åt vi en lååång frukost och spenderade sedan resten av dagen i soffan framför filmer. Vi åt mammas goda porterstek till middag och sen åkte vi hem till Karlstad i snökaos. Idag har jag varit i skolan i några timmar men nu är jag hemma igen och ska snart äta lunch innan jag måste plugga igen. Vardag!



Bakdagar

(null)
(null)
(null)
(null)

Torsdag: bakade hela dagen förutom när jag var nere på stan och fixade mina ögonbryn så det blev en riktig bakdag för mig. Hann med att göra kokostoppar, havreflarn och dumlekakor som ska vara till Claras 20 års fest på lördag.

Fredag: åkte en snabbis fram och tillbaka till Västerås, handlade, fortsatte baka, gosat med Doris framför en film och ätit jättegod mat. Nu ska jag sova så jag kan gå upp tidigt imorgon och fixa det sista till festen. 



Internationella kvinnodagen

(null)
(null)
(null) 

Feministthe person who believes in the political, economic, and social equality of the sexes. 




Jag är kanske gjord av sten

(null)
(null)
(null)

Onsdag: träffade Vickan på förmiddagen och hängde med henne i några timmar. Det var några månader sen vi sågs så vi hade mycket att prata om som vanligt. På eftermiddagen åkte jag och handlade med Lucila och sen kollade jag ikapp på lite serier. Inget plugg idag alltså, får ta tag i det imorgon. Nu ska jag sova!



En tisdag i mars

(null)
(null)
(null)
(null)

Tisdag: en heldag i Västerås och lunch med födelsedagsbarnet, fika hos pappa, middag på Kirin med familjen, morfar och Eva och sen avslutade vi hennes födelsedag med att se Tårtgeneralen på bio. 



Clara


Min fina lillasyster ♥



Grattis världens bästa syster 💕

(null)
(null)




Lunch i Örebro

(null)
(null)

Åkte buss till Örebro och mötte upp Clara för en lunch på stan. Åt en jättegod pasta på Fratelli och åkte sedan vidare hem till Köping. Ikväll har jag också fått dansa zumba igen, som jag har saknat det. Imorgon fyller min stora lillasyster 20 år och då väntar en heldag i Västerås och sen middag och bio på kvällen. Mysigt!



Helgen vecka 9

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Igår var det lördag, en nästan oplanerad lördag. Vi började med en brunch på Clarion hotell. Älskar deras brunch! Sen åkte vi och handlade på maxi innan vi åkte hem och gjorde ingenting. Jag låg bara i soffan och kollade på film en stund och sen började vi med middagen. Vi åt trerättersmiddag: toast skagen, bakad sötpotatis med rostbiff och till efterrätt åt vi min hallonmoussetårta. Vi såg på mello och sen stranger things men jag somnade i soffan efter bara ett avsnitt. 

Idag har vi tvättat halva dagen och sen har jag packat, duschat och lagat mat. Imorgon åker jag hem till Köping i några dagar. Clara fyller år på tisdag så vi ska fira henne i helgen. 



Macarons

(null)
(null)
(null)

Igår bakade jag macarons i skolan. Dom med chokladsmak sprack tyvärr i ugnen men blev jättegoda ändå. Chokladmacaronsen är fyllda med en mörk chokladganache med lakrits och citron. Jag gjorde även minimacarons med smak av kardemumma och med en fyllning av ljus chokladganache som även den har smak av kardemumma. Ja, jag älskar kardemumma. Det är inte sista gången jag gör macarons iallafall! 



Första mars

(null)
(null)
(null)

Rosa bilder idag!!! Härligt, jag gillar rosa bilder!!! Men det är också en rosa tårta som jag gjorde i skolan idag. Det är en hallonmoussetårta med vaniljpannacotta, en mandelbotten och till sist en rosa glaze. Så fin och så god! Idag är det också torsdag och första mars. Så sjukt att det är vår!! Eller ja, vår och typ -10 grader ute. Men mars betyder alltid vår. Imorgon är det helg och jag längtar till lediga dagar. Tills dess: sova minst 6 timmar och en bakdag i skolan.