ETT ÅR GÅR FORT MELLAN HÖGHUSEN



31 december 2020.
2020 har varit ett annorlunda år för alla. Det blev inte alls som vi tänkt oss. Jag som hade så höga förväntningar på det här året. Jag skulle gå på konserter, som tyvärr fick flyttas fram. Vi fick en vardag där man inte kunde ta något för givet längre. Jag är på många sett så glad för att det här året är över. Men vågar man ens ha några förhoppningar på nästa år? Jag vill bara ha ett normalt år. Vill kunna resa, gå på konserter och träffa släktingar igen. När det blev höst och ännu mörkare så var det ändå några saker som lyste upp vardagen. Vi spenderade två helger i en stuga på landet utanför Sala, en helg i Stockholm och en helg i Örebro. Ibland behöver man bara komma bort lite, även om det bara var för en helg, men så kul vi hade dom helgerna. Nu lämnar vi det här året och går in i ett nytt år utan några förhoppningar. Och det gör jag bäst med min Leo och massa champagne. I år blir det såklart inget nyår utomlands men det blir på ett spahotell i Mora istället. Det ska bli mysigt!

Några saker som ändå har varit bra 2020:

 
- Har jobbat mycket och kunnat spara pengar till kontantinsats.

- Vi har fått lånelöfte och börjat kolla på hus.

- Spenderade en vecka i vårt älskade Haverdal där jag inte varit sen 2014 (förutom en dag under vår roadtrip 2018).

 

Låtar som får mig att tänka på 2020:  

+ alla låtar på min och Leos spellista som vi gjorde i somras.



MITT 2020

Hur har ditt 2020 varit? 

- Det har varit Corona, så det säger en del. 

Tror du att år 2021 kommer bli bättre?

- HOPPAS HOPPAS HOPPAS! Vill verkligen tro att det här kommer bli ett normalt år igen, men vi får se. 

 

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

- Gått på husvisningar till exempel. 

Vilka länder besökte du?

- Återigen Corona. Så vi lämnade inte Sverige!

Vilka datum från år 2020 kommer du alltid att minnas?

- Hela veckan i Haverdal! ♥

 

Vad spenderade du mest pengar på?

- Inte konserter iallafall, så kanske kläder då. Eller julklappar!

Gjorde någon/något dig riktigt glad?

-  Leo! Familjen och vännerna! Och sommaren såklart!

Bästa minnet från 2020? 

- Det enda jag kan komma på just nu är alla sommaräventyr. Helgen i Vadstena, vår roadtrip och veckan i Haverdal. Alla bad i havet, alla glassar och sangrian i Margits kiosk som fick en att känna som om man vore utomlands. SAKNAR OCH LÄNGTAR





Tacotisdag

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Tisdag. Lugn dag på jobbet. När jag kom hem igen så kom Clara, mamma och Casper hit. Det var dags för tacotisdag, som jag längtat! Vi åt mat, fikade och kollade på tv. Nu har dom precis åkt hem och jag ska snart sova. 



Mellandagsrea-fynd

(null)
(null)

Måndag. Denna korta arbetsvecka är nu påbörjad. Leo åker till Stockholm idag och ska vara hos sin mamma i ett par dagar så då får jag bestämma middagar och filmer. Då fick det bli en ceasarsallad från Bistro gränden till middag. Fyndade också två klänningar på mellandagsrean efter jobbet. Älskar dom! Kanske får bli någon av dom till nyår. Nu ska jag välja en ida-film att se på.



Ge oss dansen dansen dansen

(null)
(null)
(null)

Söndag. Lång sovmorgon och sen frukost innan en förmiddagsprommis med Lucila. Har saknat henne och det är alltid lika kul att prata ikapp om allt som hänt sen sist. Sen kollade jag och mamma på serie i några timmar, badade och sen en kvällsprommis till Clara där vi åt söndagsmiddag. Ny arbetsvecka imorgon. Dock bara 3,5 dag, så skönt!



Juldagen och annandag jul

(null)
(null)

Har haft två lugna dagar nu efter julafton och det behövdes nog. Igår gjorde vi ingenting, bara kollade på tv, sov i soffan, tog ett bad och sen var det kväll igen. Efter middagen tittade vi på nya Jönssonligan filmen och åt julgodis. 

Idag gick vi upp tidigt och åkte till Västerås strax efter sju för jag skulle jobba några timmar på förmiddagen. När jag slutat köpte jag med lunch till oss i stan som vi åt hemma efter att vi packat upp och börjat tvätta. När tvätten var klar åkte vi tillbaka till mamma igen. Här blev det fisksoppa och nya säsongen av Vår tid är nu. Perfekt avslut på dom här juldagarna. 



Min julafton

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Julafton!!! 🎄❤️ Vilken mysig dag vi hade! God mat, bra sällskap och fina julklappar. Avslutade såklart dagen med att kolla på "Tomten är far till alla barnen" i soffan.



Uppesittarkväll / Dan före dopparedan

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Onsdag och dan före dopparedan. Vi har haft sol idag! Det har känts som vår och inte dagen före julafton. Vi har som vanligt haft fullt upp den här dagen. Sista-minuten handlat, gjort mer julgodis och gjort snittar till uppesittarkvällen. Så på kvällen kom lite släkt hit för att äta, spela bingo och spela julklappsspelet. Ingen vinst på bingo men fick roliga julklappar i spelet iallafall. 

Nu är alla julklappar inslagna, första omgången julmat är uppäten och vi är så redo för julafton imorgon. God jul!



Tjejkväll och julmys

(null)

Tisdag. Sista dagen på jobbet och nu har jag alltså lite julledighet. Så mysigt! Efter jobbet kom Leo och hämtade mig och så åkte vi till Köping. På kvällen överraskade vi mostrar och kusiner + Ullis med att spendera några timmar på Köpings spa. Badade i poolen, drack bubbel och myste innan vi åkte hem till julstök igen. En dag närmare julafton. Dan före dan före dopparedan!



Julveckan är här!

(null)
(null)

Måndag och julveckan är äntligen här! Vi har fortfarande ingen snö men julfeelingen börjar infinna sig ändå. Ikväll har jag och Leo haft lite minijul här hemma. Vi har ätit julmat, kollat på julfilm och druckit glögg. Redo för julafton om tre dagar!



Fjärde advent

(null)
(null)

Söndag. Åkte till Köping på eftermiddagen för att göra mer julgodis hos mamma. Vi gjorde knäck och julgodis med choklad, russin och nötter. Sen åt vi också söndagsmiddag hos mamma och kollade på slutet av musikhjälpen innan vi åkte hem igen. 



En solig lördag

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Lördag. Började dagen med frukost och melodikrysset. Sen åkte vi till Köping för att julfika hos Jessica och Roger. När vi kom hem kokade jag kola, älskar den här kolan med brynt smör och salt. Annars kollar jag på musikhjälpen varje ledig sekund, extra mycket idag när Thomas var där och spelade. Nu ska vi kolla på Så mycket bättre och dricka jordgubbsdrink.

Och vi har sett solen idag!!! Så härligt! Synd bara att det är 19 december och att vi egentligen vill ha snö... ☃️❄️



Årets första julgodis

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Fredag. Bakat pepparkakor på jobbet igen. Gillar det, så mysigt. Efter jobb och en liten sväng på stan så åkte jag hem och bakade årets första julgodis: snickers. Livets godaste julgodis? Iallafall delad första plats med kola. Sen skålade vi in helgen med bubbel och kollade på På spåret. 



Musikhjälpen-veckan har börjat


Måndag kväll och Musikhjälpen-veckan har precis börjat. Bästa veckan på hela året? JA. Tittar på Musikhjälpen sittandes på golvet samtidigt som jag slår in julklappar. Måndagsmys!!!!!



Tredje advent, lucia och lussebullar


Söndag. Och tredje advent. Och lucia. Älskar lucia! Det blev ju ingen luciakonsert i år men jag tittade istället på luciamorgon på tvn imorse. Det var också mysigt! Sen ägnade jag några timmar åt att baka lussebullar. Kul och gott! Passade perfekt på lucia. På kvällen kom familjen hit för att äta söndagsmiddag med oss. Det blev köttbullar i tomatsås och spagetti, och såklart massa lussebullar. Lämnar nu tredje advent 2020 och laddar om inför en ny arbetsvecka. 



Ge mig lite julfeeling

 
Lördag. Började dagen med att grädda nattjästa frallor till frukost. Sen åkte vi och storhandla på Ica och var även en snabbis på Erikslund och köpte julklappar. Är nästan klar med alla julklappar för i år, skönt att vara klar i tid. Idag har jag också börjat slå in julklapparna. Så mysigt att göra det samtidigt som jag lyssnar på julmusik. Försöker få lite julfeeling men det är svårt utan snö. För en gångs skull så vill jag ha snö. Färgade håret på eftermiddagen. Det blev lite mörkare, precis som jag vill ha det. Sen åt vi middag framför Så mycket bättre. Nu blir det lördagsmys: godis och serie!



En onsdag i Köping

(null)
(null)
(null)
(null)

Onsdag. Ledig! Följde med Leo till Köping när han skulle jobba. Fast jag åkte till mamma istället och umgicks med Clara hela dagen. Kollade serie, julpysslade igen, var i lekparken med Casper och på kvällen testade vi hamburgare från Zigzag. Supergoda! Köping kan också. Wihoo!



Andra advent

(null)
(null)
(null)
(null)

Godmorgon söndag. Efter frukosten åkte vi en snabbis till Erikslund för att köpa lite julklappar. Sen åkte vi vidare till Köping för att klä granen och baka (hjälpte Clara med saffranslängder och sen bakade vi även saffransbiscotti). På kvällen åkte vi hem till Clara där vi åt söndagsmiddag (och smakade på nybakt saffranslängd såklart) och kollade på nya Beck filmen. Så bra film! Och så bra dag! Och så bra helg! Tack och hej!



Lördagen

(null)
(null)
(null)
(null)

Lördag. Vi sov länge!!! Sovmorgon till halv tio, det händer inte jätteofta. Jag gjorde frallor till frukost som nästan blev en tidig lunch istället.  Sen träffade vi Clara, Casper och Elin vid lekparken. Dom följde med hem till oss sen och åt lunch (dom åt, vi var fortfarande mätta efter vår stora frukost). På eftermiddag gick vi en prommis och sen bada jag några timmar. Nu har vi precis ätit middag och ska kolla på någon serie. 



Ser du månen där du är ikväll

(null)
(null)

Fredag! Efter jobbet hann jag med en snabb sväng på stan. Hittade julklappar och köpte med räkmackor som vi åt till middag. Och drack vin för att fira in helgen. Nu ska vi kolla på På spåret, det bästa med fredagar.



Julpysslar och julpyntar

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Onsdag. Ännu en ledig dag hemma. Till frukost blev det kalljästa frallor, så gott! Sen började jag julpyssla igen, gjorde smällkarameller och annat julgranspynt. På kvällen hämtade vi julgranen i källaren och pyntade den. Jag började redan förra veckan med att plocka fram julstjärnor och ljusstakar men idag gjorde vi klart allt. Så nu är det såå mysigt här hemma. Julfeeling. 



Första december

(null)
(null)

Tisdag. Är ledig från jobbet idag så jag passade på att boka in en klipptid imorse. Jätteskönt att äntligen få gå till frisören igen, passade också på att färga ögonbrynen där. Blev jättenöjd med håret, både kortare och uppklippt. Annars denna tisdag så har jag julpysslat en stund, hämtat paket, kollat serie och nu ska vi börja med maten. 

Idag är det första december!!! Jag som älskar julen och snart är den här. Fattas bara lite snö för julfeeling!