semmeldagen

Igår bakade jag egna semlor för första gången. Det var mycket enklare än vad jag trodde och jag är så nöjd med hur dom blev. Dom var såklart jättegoda också! Det blir en tradition det här ♥



Favoriter från Thomas Stenströms senaste album




Past few days

- mer snö! 

 

- och sol! <333

 

- fotbad framför tvn i tisdags.

 

- ny tavla i köket på finaste håkis, fick av syster i julklapp. 
 
- kinamat till lunch igår.
 
- Har varit på bokrean men inget fynd i år.



winter wonderland




nyttiga brownies

Förra veckan bakade jag dessa nyttiga (no bake) brownies. Hittade receptet i det här youtubeklippet
 
Ingredienser: 
 
Ca 100 g valnötter (eller vilka nötter som helst, spelar ingen roll)
6 msk kakao
1/2 tsk salt
5 st dadlar 
1 tsk vatten
 
Gör så här: 
 
Blanda nötter, kakao och salt i en matberedare. Ha sedan i vatten och dadlarna (kom ihåg att ta bort kärnorna) och mixa i matberedaren till en deg. Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper och gör en fyrkant av degen. Sedan hackade jag även lite valnötter och flingsalt att ha ovanpå degen. Ställ in i kylen en stund, kanske en timme. Sen är den klar att ätas! 
 



Tankar

 

Aaaah vinylrea och bokrea samtidigt???? What to do när man älskar både musik och böcker???? Olagligt 

 

En himmel som brinner. Som aldrig vill sluta brinna. 

 

Är jag rädd? Eller borde jag vara rädd?

 

Jag kollar mig iallafall bakom axeln alldeles för ofta för att inte vara rädd. Jag borde nog vara rädd. Jag har ju lärt mig att vad som helst kan hända, vem som helst, när som helst. 

 

Vem är jag utan dig. Jag utan dig. HÅÅÅÅKAN<3




Helgen vecka 7

Den här helgen gick för fort och det är redan måndag. I helgen har jag bland annat handlat, tvättat, kollat på Hitta Nemo (bästa), druckit för mycket vin, haft myskväll med godis/chips/dipp, gjort apelsinjuice av 4 kg apelsiner (pressat för hand!) och så har vi varit på cykeläventyr för att Leo skulle köpa en ny cykel på andra sidan stan (vi cyklade nästan två mil och det kändes som att det tog hela dagen). Igår var det även så himla fint väder. Sol och 10 plusgrader. Snön har smällt bort igen och jag hoppas den aldrig kommer tillbaka. Kommer våren nu?!?! Hope so.




Valentines day

I tisdags var det Valentines day så vi åt middag på en italiensk restaurang och gick sedan på bio och såg en skräckfilm. Jag är egentligen inte ett så stort fan av den här dagen men äta måste man ju ändå göra och en skräckfilm måste man ju se då och då. Fast just den här filmen var väldigt läskig, var helt säker på att jag skulle drömma mardrömmar efteråt men det gjorde jag som tur inte. Så det där var vår Valentines day ♥




Hemmagjord daimglass

I söndags gjorde jag ju som sagt egen glass för första gången. Daimglass blev det. Har tänkt att jag ska göra egen glass länge och så hittade jag det här receptet för ett tag sedan som var både enkelt och bara innehöll tre ingredienser. Glassen blev verkligen jättegod och det bästa är att man kan göra med vilken smak man vill. Det är samma grund men man byter bara ut daimen mot vad som helst egentligen. Jordgubbar, choklad, kokos, vanilj, vad som helst. Nästa gång ska jag nog prova göra en chokladglass. Jag vill även prova göra en hallonsorbe, jag ska bara hitta ett bra recept först. Men här kommer iallafall receptet på den här daimglassen: 
 
Du behöver:
 
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk (397 g)
2-3 paket dubbeldaim 
eventuellt mer daim till garnering
 
Gör såhär: 
 
1. Grovhacka daimen, ta gärna lite extra till garnering.
2. Vispa grädden till mjuka toppar.
3. Tillsätt den kondenserade mjölken och blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
4. Ha till sist i grovhackad daim och blanda tills daimen är jämnt fördelad i smeten.
5. Häll upp glassmeten i en form som rymmer ca 1 liter. Garnera med mer grovhackad daim och låt formen stå i frysen i minst 6 timmar innan servering.
 



På söndagar bakar vi bröd

Söndagen började som vanligt med att vi tvättade halva dagen. Mellan tvättarna åt vi en god frukost med bland annat nypressad juice och nybakade ostfrallor som jag hade bakat samma morgon. Efter tvätten gjorde jag även hemmagjord daimglass. Har aldrig gjort egen glass förut men den här blev väldigt god så jag kommer definitivt göra den flera gånger. När glassen var klar åkte vi till gymmet och tränade. Till middag gjorde vi köttbullar i tomatsås och spagetti. En ny favorit här hemma! Har aldrig ätit en så god tomatsås, tror det vita vinet var "hemligheten". Och mycket basilika! Vill äta detta varje dag. 




Lördagen

Igår var vi först och handlade mat till veckan och sen åkte vi in till stan för att gå en långpromenad vid vattnet. Det var så fint med snön, solen och vattnet som till hälften hade fryst till is. Det kändes nästan som vår när solen lyste på oss men det var ju snö och säkert några minusgrader ute. På kvällen åt vi en kycklinggryta till middag, åt godis och drack vin. Till och med så mycket vin att jag imorse vaknar upp och har rivmärken på armen och inte har en aning om varifrån dom kommer. Vi har ingen katt här... Undrar fortfarande.




Kladdkaka i portionsformar

 
Receptet kommer från arla.se och gäller för 4 portioner 
 
Ingredienser: 

75 g smält smör 

100 g choklad

2 ägg

1 dl strösocker

 

Gör så här: 

Sätt ugnen på 225°. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i chokladblandningen. Häll smeten i smorda ugnssäkra portionsformar. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min. Smeten ska vara lite lös i mitten. Låt formarna svalna eller kallna. 




stand-up

Igår var vi på stand-up på Scala teatern i Karlstad. Det var Nour El Refai som körde hennes "En komisk depression" och det var så bra och så roligt. Älskar henne! 



nypressad blodapelsinjuice

Godaste som finns just nu: nypressad juice. Har hitills provat vanlig apelsin och blodapelsin. Nästa vecka ska jag prova grapefrukt! 



en tisdag i mitt liv

Tisdag, 7 februari 2017:
 
- Har skickat in kassakorten till min a-kassa.
- Har sökt jobb.
- Har skickat in aktiveringsrapporter till arbetsförmedlingen. 
- Har gått en promenad + lite intervaller i backen. 
- Har duschat, diskat, pressat juice, bakat och lagat mat. 
 
Idag har det äntligen varit sol och blå himmel efter för många dagar (veckor?) med grå himmel. Dock har det också blivit mer minusgrader. Men jag har iallafall varit produktiv idag, om man jämför med andra dagar. Bra idsis!



min helg i bilder

Började fredagen med ett tandläkarbesök (som gick jättebra, jag är så duktig) följt av lyxfrukost. När Leo slutat skolan åkte vi till Välsviken för att kolla i affärer och köpa chips och dipp till fredagsmyset som denna dag blev framför en Jönssonligan-film.
 
På lördagen var vi på Ikea (igen) och handlade mat till veckan. Jag gjorde även eget lördagsgodis (recept här) och så gjorde Leo jättegoda quesadillas till middagen som vi åt framför Mello och sedan såg vi en dokumentär om späckhuggare i fångenskap. Så kan man också spendera en lördagskväll. 
 
Idag har vi tvättat och jag har bakat brödet (recept här) som jag gjorde för några veckor sen (det höll ju på att ta slut och det går ju inte). Sen skulle vi egentligen träna på kvällen men det blev en väldigt spontan gratis bio istället. Perfekt, jag som ville se Hundraettåringen! Den var faktiskt mycket bättre än den första filmen. Nu ska vi äta middag och kolla på Innan vi dör. Det blev ju en bra helg det här!



en långpromenad i februari

Igår var jag och Leo på långpromenad ute på landet där vi träffade massa djur. Mysigt! 



första februari