Ett år går fort mellan höghusen

2016. Även om det inte blev mitt år så har jag ändå fått göra så mycket kul. Kolla bara på bilderna! Jag kommer ha så mycket minnen från det här året ♥ Jag brukar alltid ha sån separationsångest i slutet av december för att jag inte vill lämna året som varit. Det har jag inte i år. Inte för att jag inte har haft ett bra år men för att jag vet att 2017 kommer att bli bättre. 
 
Vad har jag gjort 2016 då? Mitt 2016 startade i Köpenhamn där jag och Leo firade nyår. När vi sedan kom hem till Karlstad igen så skulle jag precis avsluta mina kurser som jag läste på universitetet då. I februari blev jag barngympaledare i brist på annat och i mars var jag hemma i Köping och firade Claras 18 års dag. I april började jag jobba på ett äldreboende och åkte till Ullared med släkten. I maj sprang jag vårruset och åkte till Oslo för att turista och se Mumford and Sons. I juni var vi i Göteborg över en helg för att se Håkan på Ullevi, vi var även på Lucilas student, jag började på mitt sommarschema och vi firade midsommar med svärmor. I juli jobbade jag typ hela tiden förutom en vecka då vi åkte till Jönköping/Västervik och förlovade oss. I augusti fyllde jag 20 och det firades hemma i Köping. I slutet av augusti började jag på universitetet igen. Denna gång skulle jag plugga till förskollärare. I september åkte vi till Göteborg igen över en helg för att gå på liseberg bland annat. I oktober insåg jag att jag inte alls ville bli förskollärare så jag hoppade av. Såg också Maggio live i Örebro och var en helg hemma i Köping. I november var jag i Köping igen för att vi hade 50 års fest för Mike. I december var vi i Stockholm och såg Håkan i Globen. Upptäckte serien Skam och såg tre säsonger på tre dagar. Kär. 
 
Jag brukar aldrig ha några nyårslöften nu för tiden men jag tänkte att jag skulle ha några inför 2017. Jag vet inte hur det kommer gå och det gör inget om det skiter sig efter halva året. Men jag ska prova. Dom jag har kommit på är: Läsa mer böcker. Spara mer pengar. Handla mindre onödiga saker. Kom igen idsis. 
 



Mitt 2016

Hur har ditt 2016 varit? 

- Bra, det kunde varit både bättre och sämre men det är okej. 2016 var inte riktigt mitt år. 

 

Tror du att år 2017 kommer bli bättre?

- JA, jag har så mycket roligt att se fram emot nästa år. 

 

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

- Förlovade mig. Det bästa jag gjort!

 

 

Vilka länder besökte du?

- Danmark, Norge och så avslutar vi året i Ungern. 

 

Vilka datum från år 2016 kommer du alltid att minnas?

- 26 juli  💍

 

Vad spenderade du mest pengar på?

- Kläder, resor och konserter. Men konserter och resor är fan det bästa man kan spendera pengar på. Ångrar inte en krona!

 

 

Gjorde någon/något dig riktigt glad?

- Alla konserter det här året har gjort mig så lycklig. Och Leo såklart! 

 

Bästa minnet från 2016? 

- När vi satt på klippan i Västervik, kollade på solnedgången och förlovade oss.

 

 



mitt konsertår 2016

Markus Krunegård - 20 februari 2016 - Karlstad/Scalateatern 
 
 
 

Veronica Maggio - 6 oktober 2016 - Örebro/Frimis

 

 
 
Är så himla nöjd och glad över att jag har varit på dom här konserterna det här året. Ett riktigt bra konsertår! Nästa år väntar ännu fler konserter, längtar!
 
Årets bästa konserter: Håkan på Ullevi och Mumford and Sons i Oslo. 



Video: Håkan hellström live i Globen

Ett minne för livet, bästa Håkan ♥ ↑
 
Idag har jag varit på stan och ätit lunch (kinabuffé <333) med pappa och Clara, packat resväskan och träffat Lucila en stund på kvällen. Jag åker ju till Stockholm imorgon och sen till Budapest på torsdag. Åh är så taggad!



Annandagen

Varför går tiden så fort? Vet inte längre om jag vill att tiden ska gå fort eller sakta. Vill ju ha sommar men vill ta tillvara på tiden innan sommaren också. Idag har jag iallafall varit i Örebro och shoppat på mellandagsrean med syster, mamma, Elin och moster. På kvällen tränade jag ett pass zumba, måste bara få träningsvärk av detta.. Det var hur jag spenderade annandag jul 2016. 



julafton 2016

Jag hade en jättebra julafton igår med familjen och släkten. Idag har vi som vanligt varit hos farmor och farfar i Kolsva och ätit julmat. Efter dom här stressiga dagarna ser jag mest fram emot att få vila i sängen. Ska nog gå och lägga mig väldigt tidigt ikväll. 



God jul!




Dan före dan

Det blev som väntat en stressig dag med massor att göra. Vi har bakat och lagat mat hela dagen för att sedan ha lite uppesittarkväll på kvällen med jultapas och bingo. Nu är jag så redo för julafton! 



Julgodis och pepparkakshus

Det är fullt upp såhär dagarna innan julafton. Idag har vi varit en sväng till Åsby, gjort julgodis, hämtat Leo på tågstationen och nu på kvällen så fixade vi årets pepparkakshus med marsipansnögubbar, haha. Imorgon blir en lika fullspäckad dag med massor att göra. 



Recept: snickers

Här kommer receptet på världens godaste snickers! Jag brukar alltid använda mig av Jennys recept, jag tycker det funkar bäst. 
 
Detta behöver du för att göra snickers: 
 
7-8 dl rice crisp (jag använder cornflakes, det går lika bra) 
1 tsk vaniljsocker
1 burk med jordnötssmör (225 gram )
1/2 – 1 dl kokos
1 dl strösocker
1 dl sirap

Garnering: 250 gram choklad

Gör så här: 

Blanda jordnötssmör, sirap och socker i en kastrull på spisen (men det ska inte koka) Blanda crisp/cornflakes, vaniljsocker och kokos i en bunke, rör sedan ner den lite uppvärma jordnötsblandningen med crispet.Rör om så att det blandar sig ordentligt. Platta ut i en form på ca 20 *30 cm. Smält chokladen över ett vattenbad, och bred ut detta över kakan. Låt stå i kylslåp tills det är dags att servera, och förvaras i kylskåp.




Hemma i köping

Igår kom jag äntligen hem till Köping och familjen igen! Det ska bli så mysigt att vara här och att fira julen här. Direkt jag kom hem igår började vi med att klä granen och baka knäck. Idag har jag och syrran varit på stan och köpt dom allra sista julklapparna (nu är jag klar!!!) och när vi kom hem gjorde jag snickers. Det godaste julgodiset som finns. Om en stund ska jag iväg och träna zumba, det var sååå längesen så det ska bli kul. 



Helgen vecka 50

Det är redan måndag och helgen gick lika fort som den alltid gör. I lördags hade vi bestämt att vi skulle frosta av frysen (man måste tydligen göra det när man är vuxen och har en egen lägenhet). Passade även på att göra rent i kylen också. På eftermiddagen gjorde vi lussebullar!!!! Första gången jag gör det själv, annars brukar ju mamma göra det, och det gick jättebra. Gjorde även lite jordgubbssylt av jordgubbar som vi hade i frysen och på kvällen åt vi en jättegod kycklingtacos. Igår tvättade vi, handlade och packade eftersom jag åker hem till Köping imorgon. Ska bli så mysigt att fira jul hemma ♥ 



fjärde adventsfika: lussebullar

Igår gjorde vi äntligen lussebullar. Som jag längtat! Dom blev så goda. Använde det här receptet från ica.se. 
 
Ingredienser till ca 30 lussebullar: 
 
50 g jäst 
175 g smör eller margarin 
2 påsar saffran à 1/2 g
2 dl socker 
5 dl mjölk 
1/2 tsk salt 
ca 1 1/2 l vetemjöl (1 1/2 l motsvarar 900 g)
 
Till pensling och garnering:
 
ägg
russin eller pärlsocker
 
Gör så här: 
 
Smula ner jästen i degbunken. Smält matfettet. Stöt saffranet med lite av sockret i en mortel. Rör ner saffranet i det smälta matfettet. Tillsätt mjölken och ljumma degspadet till ca 37˚C. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, socker och salt. Arbeta i nästan allt vetemjöl och arbeta degen ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Strö lite mjöl över degen. Låt den jäsa under bakduk 30- 45 minuter.
 
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Knåda ev. i resten av mjölet. Baka ut julkusar, flätor eller längder. Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk 30-45 minuter. Sätt ugnen på 200°C. Pensling och garnering: Pensla med uppvispat ägg och tryck i russin eller ha på pärlsocker. Grädda julkusarna mitt i ugnen 8-10 minuter och längder och flätor i nedre delen av ugnen 15-20 minuter. Låt brödet svalna på galler under bakduk.
 
 



Under the christmastree

Fredag. Spenderade några timmar med att slå in alla paket. Gjorde kola som inte alls blev bra. Åt pasta carbonara och kollade på Gåsmamman. Nu ska vi sova. 



pepparkaksbak

Idag är det onsdag och vi hade tvättid på förmiddagen. Mellan tvättarna passade vi även på att göra pepparkakor. Äntligen! Nu fattas bara snön och lussebullar så är julstämningen på topp. 
 



En stockholmsresa.

 ↑↑↑ Tre bilder från Håkan kvällen i lördags. Vi kom ju upp till Stockholm på lördag förmiddag och då gick vi en stund på stan innan vi mötte Clara och åt donken till lunch. Sen åkte vi hem till svärmor och lämnade väskorna och vid halv fem gick vi till Globen. Har ju redan skrivit om konserten så vi hoppar till söndagen då vi lämnade av Clara på centralen och åkte sen vidare till Mall of Scandinavia för att shoppa julklappar och så blev det även en lunch på Vapiano. Annars gjorde vi inget mer den dagen förutom att äta pizza och kolla på tv. På måndagen vaknade vi tidigt och klockan halv elva gick tåget tillbaka hem till Karlstad. Det var den Stockholmsresan. 



Håkan hellström / Globen / 10 december 2016

Håkan Hellström, Globen/Stockholm, 10 december 2016 - "I glädje och sorg, Håkan Hellström"
 
Då var det över! Håkan konserten i Globen är över och konsertåret 2016 är över. Sorgligt! Detta måste ju ha varit mitt bästa konsertår hitills i mitt liv. Det slutade iallafall på topp med Håkan ♥ 
 
Jag och Clara hade köat i knappt en timme i minusgrader innan vi hamnade nästan längst fram vid cat walken. Åh, allt var så himla bra! Precis som det brukar vara på en Håkan konsert. Tre timmar av lycka och glädje. Jag saknade dock tre låtar på setlisten som jag verkligen hade velat höra igen: "Det är så jag säger det", "Nu kan du få mig så lätt" och "Hon är en runaway". Med dessa låtar hade setlisten varit komplett. Men det var också kul att han sjung så många låtar från det nya albumet. Och såklart att mamma Christina Hellström gästade på scen! 5/5 gårdakvarnar
 
"Tack för danserna
Tack för tårarna på kinderna
Och stjärnorna på himlarna"



tredje adventsfika - rocks med apelsinsmak

I veckan testade jag att göra det här julgodiset för första gången, och det var verkligen det enklaste och godaste julgodiset jag ätit på länge! Så här kommer världens kortaste recept:
 
* 100 g/200 g (beroende på hur många man vill ha, på 100 g blir det ca 10 stycken) marabou apelsinkrokant. Man kan självklart byta ut apelsinkrokant mot vilken smak som helst. 
* Ca 2 dl cornflakes
 
Gör så här: 
 
Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikron. Krossa cornflakesen i händerna och blanda med chokladen tills du får en lagom fast chokladsmet. Ta en tesked och klicka ut små högar på ett bakplåtspapper. Låt stå i kylen i några timmar så att de stelnar. ÄT! 
 
 



Fredagsmys

Så skönt med fredag! Jag har varit ute på en långpromenad med podd i lurarna och sen gjorde jag lite julgodis. När Leo kom hem åt vi middag, drack vin och kollade på Gåsmamman. Standard varje fredag! Nu så måste jag packa lite för imorgon åker vi till Stockholm över helgen. Jag och Clara ska ju se Håkan i Globen imorgon. Är så himla taggad! Har saknat min Håkis ♥♥♥♥




Äntligen en ny design!

Jag har äntligen fått en ny design på bloggen. Hade ju haft den förra i över fyra år.. Så det var dags att byta. Den här gången var det Lisa som hjälpte mig och jag blev jättenöjd med resultatet. 
 
Idag är det onsdag, snön har smällt bort och jag har kollat på för många avsnitt av serien Skam. Nu ska jag göra lunch.



andra adventsfika - centerfudge

 
Igår provade jag att göra fudge för första gången. Jag hade hittat ett recept på enkla centerfudge på Fridas bakblogg och jag älskar ju center så det fick bli centerfudge till adventsfikat. 
 
Här kommer receptet på centerfudge

1 burk kondenserad mjölk
350 g Choklad, minst 55% kakao (annars stelnar inte fudgen)
20 Centerbitar (det går lika bra med tex daim eller dumle istället för center) 

Smält chokladen i en värmetålig bunke i micro eller över vattenbad.
Rör ner den kondenserade mjölken och tryck sedan ut smeten i en bakpappersklädd form.
Tryck ner centerbitarna med jämna mellanrum.
Kyl i 30 minuter. Skär sedan i rutor.
Förvaras i en tätslutande burk med lock i kyl, går utmärkt att frysa.
 
 



Andra advent

Idag har vi faktiskt inte tvättat utan istället har vi varit på julmarknad i Mariebergsskogen. Så mysigt där med alla djuren och doften av brända mandlar, dock väldigt kallt. Sen åkte vi och storhandlade och nu på kvällen har jag gjort lite julgodis. Snart är det dags att sova igen!
 



lördagen

Igår hade vi fullt upp hela dagen. Vi träffade Clara vid ett för att kolla på hennes lags innebandymatch. Sen gick vi hem för att byta om till träningskläder och sen åkte vi till gymmet. Väl hemma fick vi skynda oss att duscha, äta middag (risotto och lax<3), dricka lite drinkar och sen åkte vi in till stan. The Game hade klubbspelning på Welo så vi var där några timmar innan vi åt pommes på Burger king och sen somnade vi på en gång när vi kom hem vid två. Det var längesen pensionärerna var ute och festade.. 



snö, sol och tacos

Igår var jag på stan en sväng för att leta efter julklappar. Köpte även tre ramar på Lagerhaus som vi satte upp i köket med tre bilder i. Det snöade också lite igår men nu är det inte många centimeter kvar på marken. På kvällen åt vi tacos och kollade på Gåsmamman och en hajfilm. 
 



December

 
December är ju en väldigt mysig månad men jag gillar varken snö eller minusgrader. Tur att julafton och hela julstämningen väger upp det. 24 dagar kvar!