Lyxlunch i stan



Torsdag och sovmorgon till åtta. Efter frukosten åkte vi in till stan för att gå på nyöppningen av Lagerhaus, H&M home och även en helt ny galleria. Sen åt vi lunch på spicy hot, det skulle blivit uteserverings-premiär men det var för kallt. Sen vi kom hem från stan har vi gjort egna hamburgare, diskat och packat för imorgon åker vi till Ullared!!!! Fredag till söndag!!!! Vi ska ta tåget till Hallsberg imorgon bitti och där ska vi möta upp familjen och släkten och sen åka vidare till Ullared. Det ska bli så kul! Men nu måste vi sova för att kunna gå upp tidigt imorgon. 



38 dagar till Håkan

Längtar SÅ mycket till Håkans konsert den 4 juni, Det är snart bara en månad kvar. Och alltså kören av 70 000 pers i slutet av Nu kan du få mig så lätt ♥♥♥♥♥ 
 
Idag är det onsdag och jag har varit iväg och fått min delegering, äntligen! Sen åkte jag in till stan en sväng men insåg ganska snabbt att jag ville hem och ligga i soffan och kolla på film. Kanske var lika bra, hade säkert bara slösat pengar på något annars. Nu ska jag börja med middagen och vänta på att Leo kommer hem från jobbet och sen ska vi se Maria Wern.



Ingen kan fånga in vinden

Igår jobbade jag hela dagen och det gick jättebra. När jag kom hem gick jag en promenad i solen, duschade och lagade mat. Jag såg också att mina melonkärnor hade börjat växa efter bara åtta dagar (!!) Vid halv nio kom Leo hem från jobbet så då åt vi middag ihop innan jag somnade vid tio (hehe jag orkar verkligen inte vara uppe längre när jag gick upp 5.30.) Så synd att vi bara hinner ses en stund på kvällen när båda jobbar eftersom Leo börjar jobba när jag slutar. 
 
Idag har jag suttit och lagt in tillgänglighet till bemanningen eftersom det har krånglat för mig tidigare. När Leo slutade skolan åkte han och tränade och jag gick en promenad under tiden. Det är så fint att gå promenader vid vattnet. Ikväll har vi ätit pizza och kollat på tv men snart är det dags att sova igen. 
 



Video: WHATS IN MY MOUTH CHALLENGE




sunday

Jobbade både torsdag och fredag sen tog jag helg. Jag har faktiskt hunnit med en hel del den här helgen. Hade Knatteskutt igår förmiddag och på eftermiddagen åkte vi till Bergvik för nyinvigning och på kvällen åt vi pizza, tittade vi på film och hade spelkväll på golvet. Idag har vi som vanligt tvättat och handlat, jag har också planterat avokado och gjort egna köttbullar till middag. Imorgon ska jag jobba igen och måste gå upp 5.30 så det är dags att sova nu. 



Första dagen på jobbet

I tisdags var jag på bemanningen för att skriva på avtal för nya jobbet och även boka några utbildningar som jag måste gå. Den första utbildningen var redan igår. Det var en halvdags utbildning om läkemedel och delegering så nu är den gjord iallafall. Till lunch blev det en massa pannkakor, gjorde extra mycket för att det skulle räcka till matlådor. På eftermiddagen när Leo kom hem från skolan gick vi på en långpromenad i solen, riktigt skönt! Idag ska jag jobba min första dag på nya jobbet, dock är de tre första dagarna intro och brevidgång men det ska bli kul ändå. Börjar om några timmar så nu ska jag kolla på Youtube och diska innan jag åker till jobbet. 



Plantering och blommor

Igår var det söndag och vi tvättade, spelade basket, veckohandlade och jag planterade melon- och citronkärnor. Så taggad! Hoppas det börjar växa någonting. Till middag åt vi resten av sötpotatisen (denna gång sötpotatispuré, dock inte lika gott), lax och romsås och så kollade vi på Jurassic world. Så bra film!! Idag vaknade vi tidigt och tränade på förmiddagen. Jag tog en långpromenad och såg fina blommor som jag bara var tvungen att fota. På eftermiddagen åkte vi till Bergvik och kollade lite, shoppade lite och åt Kinabuffé 😍 Resten av kvällen: matkoma/kolla på tv. 
 



Hon är en runaway

 
I torsdags spelade vi basket på förmiddagen och på eftermiddagen kom mamma och Maggan hit en snabbis på fika. I fredags var jag på möte på arbetsförmedlingen och sedan spenderade jag några timmar hemma hos Maj, vilket också är mitt nya volontärjobb. Idag började dagen med tre timmars Knatteskutt och lek med massa barn. Efter lunch mötte jag Leo vid gymmet och så gick vi en fem km promenad i solen. Sen förtjänade vi ju såklart glass som vi åt vid älven. Nu har vi precis ätit jättegod middag (sötpotatis, kyckling, tzatziki och sallad) och ska kolla på One tree hill. Och i helgen har även Håkan släppt ännu en ny låt. Behöver jag säga att jag längtar till Ullevi? 



Cykeläventyr // Baka

Igårkväll åkte vi på cykeläventyr till Skutberget efter en annars dålig dag. Det är så fint där ute nu på våren (och på sommaren också såklart). Solen, grill-lukten, klipporna och Vänern ♥  Idag blev det ännu en promenad runt sjön medan Leo tränade på gymmet och på eftermiddagen bakade vi kladdkaka (med havssalt, mums!!) och chocolate chip cookies för imorgon får vi besök en snabbis. Nu ska jag sova 💤
 



Video: SANT eller Falskt?




Promenad runt sjön och fruktsallad

Måndag. Det var sol och varmt ute så jag passade på att gå två varv runt sjön när Leo var och tränade på gymmet i närheten. Det var extra härligt att gå på promenad runt ett såhär fint område så jag kommer definitivt åka tillbaka dit och gå fler promenader där. Nu på kvällen efter maten gjorde jag fruktsallad med jordgubbar, melon, banan och päron - så gott! 



Dom senaste dagarna





I fredags, efter allt pluggande till högskoleprovet, blev det tacomiddag, min favorit middag! Efter alla dessa dagar med moln och regn så kom äntligen solen tillbaka igår. Synd bara att vi skrev provet hela dagen. Men det var sol även idag, hela dagen! Så underbart! Vaknade innan sju imorse av att solen lös in i rummet, ändå skönt sätt att vakna på. Idag hade vi tvättid som vanligt och efter det åkte vi för att veckohandla på Ica. Men vi hann även med lite cykeläventyr och basket idag. Klockan sex gick vi på bio och såg "Allegiant" som var väldigt bra. Avslutar nu dagen med ceasarsallad och serien "Springfloden". Så bra helg! 



Lördag: högskoleprovet




Gick upp redan innan klockan sex igår imorse för att åka till universitetet och skriva högskoleprovet. Det gick faktiskt mycket fortare (och bättre också, kändes det som) än vad det brukar göra. Fem prov senare åkte vi hem till lägenheten igen och åt välförtjänta hamburgare. Somnade dock runt elva så då var jag väl helt slut efter alla proven. 



vlogg; 17 mars

 
Väldigt sen video för att redigeringsprogrammet i Leos dator slutade funka men nu har han en ny dator 👍



promenader och högskoleprov

De senaste dagarna har det bara varit molnigt och regnigt. Inte den perfekta våren precis. I tisdags var jag på möte om ett volontärjobb men annars har jag inte gjort något speciellt de senaste dagarna förutom att jag har gått långpromenader, pluggat till högskoleprovet och shoppat lite i stan. Idag är det fredag och vi har äntligen fått se solen lite idag men det är fortfarande mörka moln. Resten av dagen ska jag plugga, handla på ica och ikväll ska jag göra tacopaj till middag. Imorgon är det högskoleprovet. 🔫



nytt jobb och besök av familjen

Och så har en helg gått. Vi har ätit hemmagjord pizza, gått promenader, städat hela lägenheten, haft besök av familjen, ätit mammas mat, köpt en till byrå och shoppat på Bergvik. Har alltså haft en jättebra helg. Idag har vi tagit upp sommarkläderna från förrådet och så passade jag på att rensa bland kläder och skor. Men det bästa som hände idag var att jag fick ett nytt jobb! Det jobbet som jag ville ha, så jag är jätteglad. Nu ska jag sova och imorgon väntar ett möte och sen power walk. 
 



Hello april. Surprise me

Det är första april, det är fredag och det är sol!!! 🌸 Man känner verkligen att våren är här nu. Det är sol varje dag, det blommar ute och det är ljust till klockan åtta på kvällen. Så idag på eftermiddagen tog jag en promenad in till stan och sen har jag bara kollat på Youtube och fixat lite i lägenheten. Ikväll släpper Håkan nytt också (eller ja, 00.00 - TAGGA) och jag längtar verkligen till Ullevi nu. Snart kommer Leo hem från jobbet och då ska vi göra hemmagjord pizza!