Ändrade nyårsplaner

(null)
(null)
(null)
 
Eftersom jag har varit magsjuk var vi tvungna att boka om resan till Lissabon (som tur var kunde vi iallafall boka om flyg och hotell). Så nu åker vi i påsk istället, det går bra det också. Idag mår jag iallafall bättre och har kunnat äta lite mat också (ser till och med lite piggare ut). Så ikväll blir det nyårsfest i IKW-stugan med släkten istället för Lissabon. Det blir nog kul det också! Leo, Carola och chico är påväg hit för att fira nyår med oss.
 
Årets sista dag. 365/365. Tack 2018, för allt du har gett mig i år! 
 
 



ETT ÅR GÅR FORT MELLAN HÖGHUSEN

(Några fina minnen från 2018)

Då var julen över och snart även detta år. 2018, tack för att du fanns i mitt liv! Som sagt så har 2018 varit ett bra år, väldigt bra till och med. Det enda som hade kunnat göra det ännu bättre var om jag hade gått på någon konsert, men det får bli nästa år. 

Årets bästa: 
- Gick klart skolan i april med jättebra betyg som jag är så nöjd över. 
- Började på ett nytt jobb i maj och trivs fortfarande jättebra. 
- Blev moster till Casper i juni.
- Min och Leos roadtrip i somras. 

En låt som får mig att tänka på 2018 (även fast den kom i slutet av året): 




Inget konsertår 2018

I år blev det inget konsertår. (Det närmaste jag kom var att gå på Melodifestivalen när den var i Karlstad i februari och när vi såg Den svenska björnstammen på Putte i parken i somras. Vi lyssnade bara på några låtar innan vi istället gick och åt nattmat. Inget av det räknas knappast som en konsert.) Jag har saknat att skrik-sjunga och bli intryckt i kravallen med tusentals personer. Håkan har ju inte haft någon konsert i år men det har däremot Markus Krunegård, Thomas Stenström, Maggio och flera andra artister jag gillar. Men det har ändå inte blivit av att jag gått på någon av deras konserter (även fast Krunis hade konsert i Karlstad i somras, gråter lite pga att jag inte var där). Dels pga att jag har jobbat så mycket. Så jag ska verkligen försöka ta igen det nästa år, och jag har redan en konsert inbokad. Vi ska se Mumford and sons i Stockholm i maj. Ett av mina favoritband! Så taggad!

Men här kommer iallafall lite bilder på hur det såg ut när jag var på Melodifestivalen och Putte i parken:


Putte i parken: Här hade vi redan gått bort från scenen och satt och åt nattmat. Bakgrundskonsert!



Mitt 2018

Hur har ditt 2018 varit? 

- Toppen! Jättebra! Faktiskt lite lite bättre än 2017. Och det trodde jag aldrig i början av detta år. 

 

Tror du att år 2019 kommer bli bättre?

- Kanske! Det är svårt ändå att slå dom här två senaste superbra åren jag haft. Men jag är redo för vad än 2019 har att ge mig. 


Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

- Ja, en hel del. Minns såklart inte allt nu men jag har bland annat gjort egen pepparkaksdeg i år, det hade jag aldrig gjort innan. 

Vilka länder besökte du?

- Började året i Spanien och skulle ha avslutat året i Portugal men pga att jag blev sjuk så fick vi skjuta upp resan. 

Vilka datum från år 2018 kommer du alltid att minnas?

- 16 maj och 18 juni.

 
Vad spenderade du mest pengar på?

- Brukar alltid svara konserter men inte i år. Så det blir väl kläder då. 

 

Gjorde någon/något dig riktigt glad?

- Alla gamla och nya människor i mitt liv. Familjen och vännerna!

 

Bästa minnet från 2018? 

- Min och Leos roadtrip i somras. Det var en så rolig vecka och vi hann med att se väldigt mycket av vårat land. (Eller vi såg mest Skåne, Halland och den delen av Sverige.)






Mellandagarna

(null)
(null)
(null)
(null)

Bilder från juldagen och annandagen. Juldagen på Harrys blev väldigt lyckad ändå. Efter fem timmars sömn så åkte vi till Örebro för att shoppa på mellandagsrean. Senare på kvällen blev jag magsjuk och har legat i sängen/soffan i två dygn. Jag känner mig lite bättre idag iallafall men ska fortsätta vila resten av dagen. 



Mobilbilder från julafton

(null)
(null)
(null)

Mobilbilder tagna under julafton ❤️



Julafton i bilder


Hade en så mysig julafton igår med Leo, familjen och släkten. Massa god mat och fika hela dagen! Älskar julafton ♥

Idag är det juldagen och Leo har precis åkt till Stockholm medan vi ska åka till farmor och farfar i Kolsva för att äta ännu mer julmat. Senare ikväll ska jag och Elin ut på Harry's, får passa på när det är juldagen och det händer något här i Köping. Dock har jag inte varit ute och dansat på flera år. Tror det var tre år sedan jag och Elin var ute sist. Blir nog kul ändå! 



GOD JUL! / ÅRETS JULKORT

 



Uppesittarkvällen


Ikväll hade vi uppesittarkväll hemma med familjen och delar av släkten. Åt massa god julmat, snittar och fika och spelade bingo. Nu är det bara en natt kvar till julafton och jag är så redo. 



Bio och julfix

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Fortfarande den 22:a december. Även fast vi kom hit ganska sent ikväll så hann vi ändå med middag med familjen, bio, dekorera pepparkakor + pepparkakshus och klä granen. Men nu är det dags att sova för imorgon har vi också en hel del att göra. Och sen äntligen uppesittarkväll! 



Julledighet

(null)

Igår efter jobbet åt jag och Leo julmat (igen, jag laddar upp inför julafton) hemma och kollade på Tomten är far till alla barnen. En tradition här hemma innan vi får julledigt och åker hem till familjen. Idag har jag alltså jobbat sista dagen på jobbet innan jul och nyår. Så skönt! Nu är jag ledig i två veckor och ser så mycket fram emot att vila och sova ut. Men det får bli efter jul. Än är det en hel del som ska göras klart. Vi sitter i bilen påväg hem till Köping nu och senare ska vi på bio med familjen. Är så förtjänt av lite ledighet nu!



Julbord på Olssons bazar

(null)
(null)
(null)
(null)

Torsdag: läsa och dricka min nya favoritdryck, Mojito lemonade, på Waynes coffee. Hem och baka snickers och titta på film i soffan. På kvällen var vi på Olssons bazar och åt julbord. Jättejätte god mat! Efter mat och underhållning åkte vi hem och sov, men vi var ändå ute till halv elva. Det är sent för dessa pensionärer! 



Under the christmas tree

(null)
(null)

Längtar så mycket! Räknar ner dagarna! 4 dagar kvar! Till julafton!



Julveckan/snö

(null)
(null)
(null)
(null)

Snö snö snö!!!! Brukar aldrig vara såhär glad när jag ser snön men i år behöver jag lite extra julkänsla och det fick jag av all den snö som kom häromdagen. Igår var det ju så himla fint ute med snön, solen och dimman. Och bortom dimman ligger mitt Vänern! Har jobbat både måndag och tisdag och idag var det julfrukost med jobbet. Så mysigt! 

Resten av dagen har jag legat i soffan och kollat på film. Tar vara på min ledighet alltså!! Behöver det!! 



Tredje advent: bakar mer lussebullar

(null)
(null)

Söndag!!! Tredje advent!!! Men också våran tvättdag! Hann även med att baka mer lussebullar och åka en sväng till Mio. På eftermiddagen kollade vi på serie i soffan, man måste ta sig tid att vila på helgen också tydligen. Sen åt vi middag och kollade på musikhjälpen. Helgen gick så fort men det kanske inte gör något. För snart är det julafton! 



Trerätters middag

(null)
(null)
(null)

Igår, lördag, var vi först en sväng på Ikea och sen till Ica maxi för att storhandla. På eftermiddagen bakade jag saffranskladdkaka med mandelmassa och apelsin (sååå god!!). På kvällen åt vi trerätters middag (Förrätt: getost-toast med päron, granatäpplekärnor och egen färskost. Varmrätt: lax och risotto. Efterrätt: saffranskladdkaka och vaniljglass) och kollade på film. Lugn och skön dag men vi fick ändå en del gjort. 



Gårdagen

(null)
(null)
(null)
(null)

Igår var jag iallafall ledig så jag började min dag med att sitta och läsa några timmar på Waynes coffee. Sen gick jag en sväng på stan, hittade en tröja på HM och köpte lite mat. 

När jag kom hem gjorde jag saltkola med brynt smör (en av mina favoriter när det kommer till julgodis) och sen gjorde jag även egen färskost, blev jättegott! När Leo kom hem från jobbet åt vi middag och kollade på tv resten av dagen. 



Håkan Hellström: Illusioner


Vi fick en tidig julklapp idag. Kanske livets bästa tidiga julklapp. Ett nytt Håkan album! Behövdes så mycket! Efter att ha lyssnat igenom albumet en gång så är mina favoriter hitills "I dina armar" och "Vänta tills våren". 

Tack Håkan. Tack för danserna. Tack för tårarna på kinderna och stjärnorna på himlarna. 



Frisörbesök och luciatåg

(null)
(null)
(null)
(null)

Åh vilken lugn och mysig dag jag haft. Efter frukosten åkte jag till frisören för att klippa mig. Blev så nöjd och det är så mycket skönare med lite kortare hår. När jag kom hem efter frisören så vilade jag bara i soffan i flera timmar (haha, var fortfarande trött sen helgen) framför Musikhjälpen 2018 (!!!) Äntligen är årets bästa vecka här! Musikhjälpen-veckan! Då blir det många timmar framför tvn men det är OK. 

På kvällen åkte vi in till stan för att kolla på Värmlands luciatåg i Domkyrkan. Såå fint! Nu är det dags att sova igen. Jag som trodde att jag skulle få vara ledig i några dagar men så blev det inte. Jag måste in och jobba redan imorgon så det blev bara en dag ledigt. Men snart är det jul och nyår och då får jag vara ledig!



Premiär för jultröja

(null)
(null)
(null)

Var som sagt helt slut efter min jobbhelg, men det är inget mot hur trött och sliten jag är nu när jag även jobbat måndag och tisdag också. Så ikväll ska jag bara mysa i soffan i min nya stickade jultröja, kanske läsa lite också. Ska bli så skönt att vara ledig några dagar nu. Morgondagens planer är hittills frisörbesök på förmiddagen och sen luciakonsert i kyrkan på kvällen. 



Andra advent

(null)

Äntligen söndagkväll! Är så glad att den här jobbhelgen är över och att den ändå gick ganska fort. Det har ju varit julmarknad på jobbet hela helgen så det har varit jättemycket folk och massor att göra hela tiden. Känns som jag knappt har suttit ner på hela helgen. Men än får jag inte vara ledig. Jag ska jobba måndag och tisdag också men sen är jag ledig några dagar. 

Idag är det också andra advent. 15 dagar kvar till julafton alltså. Jag känner mig redo. 



Snö till Karlstad

(null)
(null)
(null)

Ledig torsdag. Sovmorgon, frukost, läsning på Waynes coffee (räknas jag som stammis där snart eller) och sen gick jag en stund på stan. Köpte bland annat årets sista julklapp. Så skönt att redan vara klar fast det är mer än två veckor kvar. Så fram tills julafton kan jag njuta av att äta julmat, baka julgodis och lyssna på julmusik. Väl hemma blev det en eftermiddag i soffan framför serier. Helt ok dag alltså!

Idag vaknade vi upp till snö. Lite grann iallafall. Jag som annars inte alls gillar snö blev faktiskt lite glad. Jag ville ha mer julkänsla och det fick jag. Sen kommer säkert snön vara borta redan imorgon.. Jag har iallafall jobbat hela dagen idag och kommer också jobba hela helgen då vi har julmarknad i Mariebergsskogen. Kommer alltså vara helt slut på söndag kväll. Så idag är jag bara hemma och myser själv (Leo är på julbord med jobbet, är väldigt avis) med tacos och idolfinalen. Och godis såklart!



En solig december dag

(null)
(null)

Har jobbat 3/6 jobbdagar denna vecka och idag såg vi solen för första gången på, vad som iallafall känns som, flera veckor. (Får kompensera det med en svartvit selfie så det inte blir för mycket ljus och färg i mitt liv) Varenda lediga minut myser jag i mina stora stickade tröjor. Helst också titta på en julfilm i ett mörkt rum med en massa tända ljus. Det får bli en del av planen för imorgon när jag är ledig. Men nu blir det istället mys i soffan med glögg och lussebullar.




Första advent: julmarknad och familjemys

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Söndag och första advent. Efter frukost framför julkalendern och städning av lägenheten så kom min familj hit. Vi åkte till Alsters julmarknad och gick runt där och tittade i några timmar. Så mysigt med julmarknad!! Efter en sväng på Ikea åkte vi hem igen för att göra egen pasta som vi åt med köttbullar i tomatsås. Efter maten blev det adventsfika med lussebullar, pepparkakstryfflar och hallontryfflar som jag bakat dagen innan, och glögg såklart! Har saknat glögg! Så mysig dag med familjen. Nu är det dags att sova. 



Första december


Första december. Då är det äntligen dags att ta fram allt julpynt igen. Mysigaste tiden på året! Förutom att julpynta hela lägemheten har jag också bakat lussebullar, pepparkakstryfflar och hallontryfflar. Ja, jag älskar att julbaka. 



Throw back: december 2017


Idag är det första december så då passar jag på att blicka tillbaka på december 2017. Åh! Så mysigt det är med jul, ljus och lussebullar. LÄNGTAR!