HAVERDAL 2014

 



Den här stan är fördömd du förlorar hur du än försöker

Fyra från gårdagen ^^
 
Igår kom äntligen mamma hem från Spanien!! Så på kvällen hade vi filmmys och sen kom grannarna över en stund. Idag måste jag börja packa för imorgon åker vi ner till Västkusten, yeeeey. Mitt paradis på jorden!



Mini-jordgubbstårta

Igår gjorde jag dom här mini-jordgubbstårtorna och för att göra dessa använda jag dom här recepten: Jordgubbsbakelser och Sverigerullen 



If that's what you wanted

Selfies i svartvitt och en syster på en picknick. Dagarna går för fort, vilket är både bra och dåligt. Snart börjar semestern på riktigt!!! Nu ska jag sova



En midsommarnattsdröm

Hade verkligen en jättebra midsommarafton! Jag och Lusse var på Gammelgården en stund och på kvällen gick jag till kusinerna för midsommarmat och jordgubbstårta (vet inte hur många jordgubbstårtor jag ätit i sommar, men vafan hur ofta är det sommar egentligen?) Idag är det lördag och efter fem timmars sömn och en himla massa midsommarnattsdrömmar är jag redo för denna dag. Vill egentligen bara somna om igen om jag ska vara ärlig. 
 



Västerås

Imorse åkte jag och Lusse till Västerås för att shoppa. Köpte dock bara ett par shorts men vi hade en mysig dag ändå. Har även tränat på kvällen (den glädjen!!!) och nu tänkte jag lägga mig och kolla på någon film. Någon som är taggad till Midsommarafton imorgon? 
 



"That's the thing about pain, it demands to be felt"

Två suddiga bilder från kvällen. Vart ska jag ens börja? Denna film är så bra så inga ord i världen kan beskriver den. Jag satt där, mådde bra och mådde dåligt, skrattade och grät, var ledsen och var glad. Att en film kan påverka en så mycket som denna. SE DEN SE DEN SE DEN!  "That's the thing about pain, it demands to be felt"
 



The fault in our stars

Onsdag. Efter en långsovmorgon gick jag för att köpa frukost som jag sedan åt ute på altan. Om en stund kommer Elin och hämtar mig, vi ska nämligen se "The fault in our stars" (Förr eller senare exploderar jag) på bio i Västerås. Har sett trailern ca 30 gånger och den verkar sååå bra. Är redo att gråta. 



Tisdag

I söndags var det #kentfest och jag var inte där. Nu sitter iallafall denna fina på väggen.
 
Idag är det tisdag och femte dagen av mitt sommarlov. (När ska jag ens förstå att jag har sommarlov?) Började dagen med en timmes morgonpromenad och sen satt jag på altan och läste/skrev. Har inte gjort så mycket annat idag tyvärr (och jag som verkligen skulle ta till vara på detta lov, skärpning Ida) NU SKA JAG IALLAFALL GÅ UT!



Ta mig where the lions sleep tonight




15 juni på Gröna Lund

Sommarlovets andra äventyr blev Stockholm och Gröna Lund. Spenderade gårdagen på Gröna Lund tills de stängde och sedan åkte vi in till stan och turistade. Det slutade med att vi sprang genom halva Stockholm för att hinna med tåget hem. YOLO
 
Idag tog jag sovmorgon (som alltid nu för tiden???) och sen har jag bara suttit i soffan/sängen. Men nu känner jag att jag måste ut, det är ändå sol ute. 



Lördags äventyr

Sommarlovets första äventyr! En roadtrip med familjen till Slagsta glass, Stens choklad och Sundbyholm. Så mysig dag! Har även börjat läsa min näst bästa bok hihi. IMORGON DRAR VI TILL GRÖNAN.



Elin ♥




Studentfirande

Igår kväll firade vi Elin som tog studenten i torsdags. BRA KVÄLL



I skogen

^^ Från en promenad i skogen. Vi skulle plocka blommor men det vart för mycket bilder på oss själva. 



Hej sommarlovet

Jag har alltså sommarlov nu??? Hur sjukt!? Efter våran avslutning mötte jag upp familjen och släkten för att se när Elin tog studenten (BÄSTA ELIIIIN). Sen åkte vi hem och fikade jordgubbstårta. Fick även bästa starten på sommarlovet genom att träna en timmes zumba på kvällen. GRYMT
 



Januari-juni 2014: You never know how strong you are until being strong is you're only choice"

 

”Ge dig själv beröm. Du lever. Du överlevde detta helvetes år. Och du kommer klara nästa. Jag tror på dig.” Det är sånt här jag behöver höra ibland. Men jag kämpar hellre ensam än inte alls.

 

Detta halvår har varit ett helvete på många sätt men efter att ha gått igenom allt det här kan jag bara säga hur stolt jag är över mig själv som lever idag. Utan detta halvår hade jag aldrig blivit såhär stark, jag är starkast av dom alla, jag är en riktig kämpe. Och till er som vägrade tro på mig, ni kan känna er så motbevisade! Jag mår bra, bättre i alla fall. Jag ler! Och glädjetårarna bara rinner, för att jag är så mycket bättre än jag tror. Det är bevisat.

 

Mina mål det här året var främst träningen och skolan. Jag skulle träna och jag skulle höja mina betyg. Jag tränade, helvete vad jag har tränat och kämpat och svettats. Jag har tränat och kämpat tills jag bara ville dö, skrika och spy. Jag lyckades uppnå mitt mål och mer därtill. Träningen har gett mig inspiration och fått mig att bara vilja stanna kvar. Träningen är en av anledningarna till att jag sitter här i min säng idag. 

 

Det andra målet var skolan, jag skulle höja mina betyg. Och guess what? Jag har höjt mig i minst fyra ämnen. Det trodde ni inte om mig och det trodde inte jag heller egentligen, men jag kan om jag vill. Det här är för viktigt för mig för att jag ska kasta bort det, för att jag har en dröm. Och den ska fan bli sann! För en månad sedan, 11 maj, skrev jag en text: ”Idag är det den 11 maj 2014 och om exakt en månad kommer jag att sitta här, dagen innan skolavslutningen, och bara vara sådär jävla lycklig. Att jag har tagit mig igenom ännu ett år. Och jag lovar dig, att vad än mina betyg kommer visa så kommer jag vara så himla stolt över mig själv.” Det är sant, idag sitter jag här och är så himla stolt över mig och mina betyg. IDA, DU ÄR BRA. BÄTTRE ÄN DU TROR. 

 

En annan anledning till att jag sitter här idag är musiken. HÅKAN. Han som räddar mig gång på gång. Jag längtade hela tiden till Ullevi för att kunna bli hel och lycklig igen. Det var i lördags, mitt bland 70 000 personer, som jag insåg att allt jag gjort i hela mitt liv har varit värt det. Att sjunga till ”det är så jag säger det” och vara lyckligare än någonsin. Det slår allt, verkligen allt. Håkan på Ullevi är det största och bästa som någonsin hänt mig. För han bara får mig att hänga kvar. Den där lyckan håller i sig men inte för evigt. Det vet alla. 

 

”You never know how strong you are until being strong is you’re only choice”. Utan det här halvåret hade jag aldrig varit såhär stark. Jag vet att om jag har klarat detta då klarar jag allt, för att jag tror på mig. Till och med när ingen annan gör det. Jag kommer kämpa, alltid. Ni tror att ni känner mig men ni vet inte hur stark jag är egentligen. 

 



Jag bröt mig in i himlen för att stjäla dina tårar

(Min syster och hennes kompisar igår innan deras lärarmiddag) 
 
Dagen innan sommarlovet börjar. Det känns så bra och helt ärligt, jag har aldrig varit såhär lycklig. Välkomnar sommaren och sommarlovet med öppna armar, HIT ME! 



Lite nykter, lite full Under broarna i Skanstull

Tisdag. Jag kan räkna ner timmarna till sommarlov. Efter skolan (betygssnack, fika osv) så käkade jag och Dahl på Café latte. Atm ligger jag i sängen och lyssnar på Krunegårds nya album och ååh älskar det mer och mer för varje dag. Dags att sova nu, är ledig imorgon!!



Av mig

"Jag gick runt i en stad jag inte visste något om. I en stad som snart skulle bli min. En stad att bygga framtid i. Min framtid, i den staden. Ge mig något att tro på, så länge."



Göteborg 7-8 juni

I söndags vaknade vi upp i sköna hotellsängar och åt sedan hotellfrukost. Efter utcheckning spenderade vi dagen  på Liseberg med familjen innan vi åkte hem till Köping igen. Bästa helgen på länge!



Lördagen genom min mobil

 
Bilder från i lördags på konserten. Ang. sista bilden, jag och syrran vart intervjuade av Dagens Nyheter!!!
 



Måndags lycka

 
Och så passerar ännu en dag, en dag närmare sommarlov! Efter två timmar i skolan gick jag och Vickan till hamnen för båthäng, fotbad och massa snack. Har även hunnit träna en timmes zumba på kvällen. Nu ska jag sova och tack för länken + min Håkan bild på blogg.se's framsida. 
 



Håkan, du är mitt hjärtas låga

Håkan Hellström, Ullevi 7 juni 2014 - "I glädje och sorg, Håkan Hellström"
 
Jag var där. Jag var där tillsammans med 69 348 andra glada Håkan fans. Vi slog publikrekord och vi var med om Nordens största spelning. VI VAR DÄR och det finns inga ord som beskriver känslan av att stå i ett publikhav på en Håkan konsert. Fem ord: ni missade något av världsklass. Från första tonerna av Tro och Tvivel till sista raden i Bara dårar rusar in. Allt var så perfekt. I GP får konserten 5/5 gårdakvarnar och för att sammanfatta konserten skriver de "Bäst: Allt. Sämst: Inget". Väldigt bra sammanfattning. Håkan, du är mitt hjärtas låga och det kommer aldrig vara över för dig. 



SNART SNART SNART

Fredag, ledig, sovmorgon <3333   Har varit på stan och fixat saker till imorgon, tränat och övningskört. Nu är det bara 22 timmar tills Håkan går på scenen på Ullevi, kan inte fatta det. Ska nu kolla på film och packa samtidigt. Tidigt imorgon åker vi ner till Göteborg och kommer hem på söndag kväll. Hej nu är jag lycklig!
 



Jag är 2 steg från paradise.

(Alla dessa svartvita selfies, dom är överallt) 
 
Torsdag. Gick jag ens i skolan idag? Jaa, dock bara i två timmar sen tog jag helg. Har sedan handlat, lagat mat, tränat, kollat på film med sis och ätit jordgubbar. OCH jag är dessutom bara 2 steg från paradise, bokstavligen. (För er icke-Håkanfans; jag ser honom om två dagar). Kan inte hantera detta fortfarande men nu ska jag försöka sova. 



Rastlöst blod

Onsdag. Bra dag, seg dag, känslosam dag. ↑ Sådär har jag sett ut idag, jag frös, trodde det var sommar men kom sen på att det är SVENSK sommar. Jag var även jätteglad idag pga att allt skolarbete är nu klart och det känns ASBRA (bara att sitta och vänta på sommarlovet). Ännu en ASBRA sak är att Markus Krunegård släppte sitt album "Rastlöst blod" idag, såå bäst. Har också peppat med Känn ingen sorg inför lördag och sett på en fin rosa himmel. Nu ska jag sova och imorgon börjar jag halv elva yey!
 



För vi lever alla med känslan att falla

De senaste dagarna har jag skrivit Håkan-listan inför konserten på lördagen (ASSÅ NU PÅ LÖRDAG OMG), ägnat alldeles för många timmar åt matte men imorgon får jag mitt E och idag fick jag en halvtimmes massage, vilket lätt var dagens bästa. Imorgon väntar mitt sista prov på över två månader, yey! Det är sååå nära nu, kan inte hantera det. 



sex dagar kvar

OMG vill bara ha lördag nu. 



Helgen

1. Elin och jag gjorde mat i torsdags och hade sedan filmkväll.  2. Igår, lördag, var vi och kollade när treorna körde åracet (samt blev äggade.)  3/4. Var barnvakt åt kusin Emma igår. Tacos, godis och Livet enligt Rosa.  
 
Har inte bloggat på hela helgen och detta var typ de enda bilderna jag tog. Vad händer? Jo, Elin och moster har bott här sen i onsdags, det var Köpingsyran i helgen och var barnvakt igår. Var iallafall på Köpingsyran i fredags med kompisar. Åkte karuseller, kollade på några band och åt glass på max. Det regnade nästan hela kvällen men vafan gjorde det? Jag hade kul ändå! Och idag är det FÖRSTA JUNI, HUR SJUKT??!