Sista januari

(null)
(null)
(null)

Söndag. Sconesfrukost framför nyhetsmorgon är bästa starten på en söndag. Sen gick vi ut på en långpromenad, nästan sex kilometer blev det. Det var sol och -8 grader. Kallt men på nåt sätt gick det bra ändå. På kvällen åkte vi till Köping för att äta söndagsmiddag hos mamma och såklart leka med Casper. Har saknat dom!



Saknade spelkvällar och en solnedgång

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Lördag. Efter frukosten så åkte vi till Hälla för att handla på ÖB, handla på systemet, handla på Ica, slänga skräp och panta. Skönt att få allt det där gjort! På eftermiddagen kom mamma och Mike hit och fikade. Dom hade köpt med sig semlor från Bivur (sa jag att jag älskar semmelperioden??)

När dom åkte hem gick jag och Leo ut på en promenad. Det var kallt och solen hade gått ner. Men vi fick iallafall se en rosa/orange solnedgång. Till middag blev det pannbiff och rödvin (ett steg närmare vuxen när jag dricker rödvin till maten..?) och sen hade vi spelkväll bara han och jag. Kul! Längesen! Blir ju en hel del serier annars. 



Min fredagkväll

(null)
(null)
(null)
(null)

Fredag! Det blev sparrissoppa och vitlöksbröd till middag, och vin! Mmm, nu är det helg! Ni kan min fredagskväll vid det här laget. På spåret såklart! Det blev även en semla från Bageri april till kvällsfikat, och en jordgubbsdrink på det. Bra fredagskväll med andra ord.



Gala och kaka

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

I måndags var det årets bästa gala: Guldbaggegalan. Och jag satt bänkad som vanligt och såg på när dom delade ut alla priser. Blev gladast för att Sven Ljunggren fick hedersguldbaggen. Kvällens vinnare bland filmerna blev ändå Charter och Spring Uje spring, så dom kommer jag se så fort det går. 

Har bakat massa semlor på jobbet och det har kommit ännu mera snö. Idag har jag varit ledig från jobbet men har ändå bakat småkakor hemma. Det blev havrekakor med choklad och dom var väldigt goda. Nu ska jag kämpa (och stressa) två arbetsdagar till och sen är det helg. Tid för att vila upp sig. Behöver det!



Städar och bakar

(null)
(null)

Söndag. Stora städdagen! Så vi har alltså städat hela lägenheten idag och när vi var klara på eftermiddagen gjorde jag vaniljbullar. På kvällen kom familjen hit på söndagsmiddag. Vi åt quesadillas med pulled pork och sen vaniljbullar. Så gott! Och det var den veckan!



Utefika och pizzakväll

(null)
(null)
(null)
(null)

Lördag och soool!!! Att vakna upp till blå himmel, sol och plusgrader var så härligt! Och längesen! Får nästan lite vårfeelings av solen och mina fina tulpaner. JA, det är bara januari men snälla låt det gå fort till april. 

På förmiddagen åkte vi till Ica maxi och storhandlade inför veckan. Sen åkte vi vidare till Björnön för att utefika på Bygdens bageri. Det var mysigt men kallt. På eftermiddagen badade jag några timmar (behövde värma upp mig) och sen gjorde vi egen pizza. Min var med chèvre och päron, mmm! Nu ska jag fortsätta mitt Johan Falk-marathon.



Semmelpremiär på jobbet

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Tack för fredag! Behöver helg! Idag hade vi semmelpremiär på jobbet. Äntligen börjar denna goda period! Fredagsmys blev hamburgare till middag, På spåret på tvn och kanelbullesemla från jobbet till kvällsfikat. Perfekt fredagsmys!!!



Tårtor och sånt

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Jobbat, jobbat, jobbat. Bakat chokladtårta och toscamazariner bland annat. Igår var jag ledig men gjorde inget speciellt förutom att kolla ikapp på serier (åt lyxfrukost och badade också). På kvällen åt vi en jättegod ceasarsallad med parmachips. Mmm, saknar den middagen. 



Min söndag

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Söndag. Sconesfrukost. Kall vinterpromenad. En ny omgång med müsli till mamma. Idag var det Claras tur att ha söndagsmiddag. Det blev hemmagjord kebabpizza. Toppen en söndag! 



TV VÅREN 2021 ÄR HÄR


Äntligen kommer det nya serier på tv. Passar perfekt då vi inte har någonting alls att se just nu. Vi väntar bara på att alla serier ska börja. Den här våren kommer jag att se dessa serier och tv program:

- Tunna blå linjen.
SVTs storsatsning om poliser i Malmö men det är också "mycket mer än bara ett polisdrama" enligt Expressen. Den har premiär idag, 17 januari, på svt 1. 

- Infiltratören.
Dokumentärserie om polisinfiltratören Peter Rätz. Alla avsnitt finns ute nu på svtplay.
 
- Snabba cash. Efter tre filmer så blir det en serie. Är så taggad! Älskar ju snabba cash filmerna så jag tror det här också blir bra. Evin Ahmad spelar huvudrollen som Leya. Premiär på Netflix den 7 april.
 
- Eagles. Såg dom två första säsongerna som var jättebra. Säsong tre har premiär på svt 4 juni.

- Festen. Även den här serien har visats i två säsonger innan och kommer nu tillbaka med en tredje säsong under våren på svt. 

- Helt perfekt. En humorserie med Eva röse och Johan Petersson i huvudrollerna. Säsong fyra har premiär på kanal 5/discovery+ den 24 januari. 

- Lyckoviken. I höstas visades första säsongen av denna serie på Viaplay och jag blev inte helt fast. Gillade varken handlingen eller skådespelarna men nu kommer alltså säsong två av denna serie och jag ska ge den en chans till. Om inte annat för att få svar på många av seriens frågetecken. Det är premiär den 19 januari på Viaplay.

- Huss. Tidigare har det varit en filmserie med namnet Irene Huss men nu kommer en ny filmserie med fem stycken långfilmer som istället kommer handla om Irenes dotter Katarina Huss, spelad av Karin Franz-Körlof, som också är polis. Ser väldigt mycket fram emot dessa filmer. Premiär på Viaplay 19 mars. 

- Jägarna. Äntligen är Jägarna tillbaka. Jag älskar ju både filmerna och första säsongen av serien och nu kommer alltså en andra säsong av Jägarna. I denna säsong ser vi, förutom Rolf Lassgård, även Lena Endre och Simon J. Berger med fler. Premiär blir det den 8 mars på Cmore. 

- Snöänglar. Ny serie i kategorin kriminaldrama med bland annat Eva Melander och Josefin Asplund. Premiär den 28 mars i Svt. 

- Heder. Kanske den bästa svenska serien som gjorts..? Plus i kanten att det är fyra kvinnliga huvudroller. Älskade första säsongen av Heder och ser så mycket fram emot andra säsongen som har premiär 25 april på Viaplay. 

- Maria Wern, säsong 8 har äntligen premiär i vår. Vi tittare har väntat i nästan två år på att denna säsong ska börja sändas. Äntligen! Premiär på Cmore 19 april. 

Andra serier/tvprogram/filmer jag kommer se i vår:
 

- Riverdale säsong 5, Netflix, 21/1
- The baker and the beauty, Cmore, 5/1
- Mandelmanns gård, Tv4/Cmore, 12/1
- Wahlgrens värld, Kanal 5, 28/1
- Red dot (första svenska originalfilmen på Netflix), Netflix, 11/2
- To all the boys: always and forever, Netflix, 12/2
- Bäst i test, Svt, 26/2
- Alla mot alla. Kanal 5, 1/2
- Svenska fall, TV3, 4/2




Hemmadejt

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Lördag. Åkte till Köping vid halv tolv för att äta lunch på Skeppis med mamma och Mike. Vi åt deras hummersoppa som var jättejättegod! Efter lunchen var vi på en husvisning och sen fikade vi hemma hos mamma. Vi hann åka lite pulka med Casper i backen utanför mamma innan vi åkte hem igen. På kvällen åt vi lyxmiddag, vi gjorde en trerätters middag hemma. Leo gjorde sparrissoppa till förrätt, sen kycklingpasta med parmachips till varmrätt och till efterrätt gjorde jag chokladpannacotta. Såå god middag men vi blev lite för mätta. 



Tapasfredag

(null)
(null)

Hej fredag! Hej helg! Det firade vi såklart med tapas och plock från Hatz deli (ost, kex, marmelad och getostmackor) och På spåret. Var såklart också jättetrött efter den här jobbveckan så jag somnade i soffan strax efter tio..



Vardagsbilder i januari

(null)
(null)
(null)
(null)

OJ så det har snöat den här veckan. Och OJ så kallt det varit. Den riktiga vintern är här och jag vill aldrig mer gå ut. Tills april iallafall! 

Okej lite vardagsbilder från veckan:
1. Snöstorm!
2. Gjorde en chokladtårta på jobbet. 
3. Gjorde picklad rödlök för blev så sugen på det.
4. Dagens middag!



Korvgrillning i skogen

(null)
(null)
(null)
(null)

Söndag. Vaknade upp till massor av snö, mysigt men kallt. Åt scones-frukost hos Elin innan vi åkte hem till mamma. Vid lunch gick vi upp till skogen för att grilla korv. Älskar detta! Vill ha det som söndagstradition. Resten av eftermiddagen: kollade på serie hos mamma, somnade i soffan istället för att kolla på serie. Åt söndagsmiddag hos mamma på kvällen (mmm, kalops idag!!) Nu är vi hemma igen, helgen är slut och det är dags att ladda om till en ny arbetsvecka. 



Mål och planer för 2021

Januari 2021. Hög tid för att börja planera året och fundera på vad man vill göra och hinna med i år. Jag kallar det aldrig nyårslöften utan mer "det här vill jag göra i år" och förhoppningsvis så känner jag inte lika mycket press då. Det här är inget jag MÅSTE göra i år. Blir det inte i år så kanske det blir nästa år istället. 

Det här vill jag göra 2021:

- Köpa hus eller få högre lånelöfte. Vi kommer fortsätta kolla efter hus i Köping och även gå på husvisningar om vi hittar något intressant. Hoppas hoppas!

- Spara mera pengar till kontantinsatsen. Inte köpa onödiga saker/mat, tänk efter innan och bara spara spara spara. 

- Läsa/lyssna på 10 böcker. Höjer förra årets bokmål från 8 till 10 böcker. Häromdagen lyssnade jag klart på årets första bok, bara 9 kvar för att nå målet. 

- Tatuera mig igen. Det blev ju en ny tatuering förra året men jag vill ha mer! Hoppas på minst en till i år. 

- Flytta till Köping. Hur det än blir så vill vi flytta till Köping i år. Blir det inte till ett hus så kanske det blir till en lägenhet så länge. 

- Försöka stressa mindre. Min kropp behöver allt annat än stress det här året. Förra året kändes det som om jag inte gjorde annat än att stressa. Speciellt under sommaren på jobbet. Andas!

- Köpa mindre take away mat. Spar pengarna istället! Kanske årets viktigaste mål? Lägg inte pengar på onödig och dyr mat när du kan spara pengarna istället. 

- Laga mer mat utomhus. Och då menar jag inte bara att grilla korv i skogen. Kanske blir 2021 året som jag köper ett stormkök? All mat smakar bättre utomhus. 

 
Planer för 2021: 

- Åka till Kläppen över påsk. 
- Thomas Stenströms konsert på Cirkus. Som skulle varit förra året men fick flyttas fram pga pandemin. 
- Stand up föreställning med Johanna Nordström i Örebro.
Som också skulle varit förra året men fick flyttas fram. 
- En vecka i Västervik. Så taggad! Har inte varit där sen jag och Leo förlovade oss där i juli 2016. 
- En vecka i Haverdal. Mitt älskade Haverdal. Att få spendera en hel vecka till där i sommar ska bli underbart. 
- Håkans konsert på Ullevi i augusti. Även den här konserten skulle varit förra året men fick flyttas fram som allt annat. 




Tjejkväll hos Elin

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Lördag. Sov lite för länge igen. Gick morgonprommis i solen för att köpa frukost på Kopparlundens bageri. På eftermiddagen tog jag tåget till Köping och blev hämtad av Clara. Vi skulle nämligen till Elin på tjejkväll. Det var nästan precis ett år sedan vi samlades alla sist så det var sååå kul att ses alla igen. Elin bjöd på trerätters middag och sen körde vi quiz, spelade spel och tittade på film innan vi somnade vid två inatt. Men så himla rolig och mysig kväll med dom!!!! ❤️



UPPFÖLJNING AV MINA MÅL 2020

Starta en surdeg. Japp, jag startade en surdeg tillslut. Matade den under flera veckor men under sommaren gav jag upp/glömde mata den så den dog och jag fick slänga den. Kanske startar en ny i år men jag vet inte om jag har varken tid eller ork. Det räcker att mata en surdeg på jobbet. 

- Läsa åtta stycken böcker, minst. Hm, ja.. det har inte varit ett bra bokår för mig, inte fysiska böcker iallafall. Jag läste två böcker och sen skaffade jag ett Nextory konto och började lyssna på ljudböcker istället. Trodde först inte att det var något för mig men nu älskar jag det. Lyssnar så ofta jag kan och det blev tillslut 6 stycken ljudböcker bara den här hösten. Så man kan ju säga att jag klarade målet ändå, även fast jag inte läste 8 fysiska böcker. 


- Köpa och sätta upp tavlor i köket och vardagsrummet. Nej, det har inte hänt. Vi har fortfarande bara satt upp tavlor i sovrummet, hehe. 

Plantera avokado. JAAA, såklart. Älskar att plantera! Det blev flera avokadoplantor och chiliplantor men jag planterade även tomat och citron. Fick sååå mycket chilifrukter!


Köpa en soffa + ett litet bord till balkongen. Jaa, det köpte vi ju i våras. Det blev en mysig del av balkongen och där satt jag ibland och läste böcker. 

Börja se Rederiet. Jag har sett ETT avsnitt. Och det gjorde jag i början av året, sen blev det inte mer. Men målet var ju att börja se Rederiet och det gjorde jag!

Tatuera mig igen. Japp!!! Jag, Clara och mamma gjorde varsin likadan tatuering på benet i våras. Är jättenöjd med den och gillar den verkligen. 

 
Upptäcka Västerås och Sandgärdet mer. Ja men det gjorde vi nog. Det blev en hel del sommaräventyr både i Västerås men också runt om i Västmanland. Det blev också en hel del promenader runt Sandgärdet. 




Skål för helg!

(null)
(null)
 
Fredag!!! Lugn dag på jobbet. Det snöade mer och jag tror jag gillar det. Synd bara att snön inte kom för tre veckor sedan så den var här över julen!!!!
 
Superskönt med helg iallafall. Ikväll blir det kebab och På spåret. Bra fredag JAPP!

(Första veckan på det nya året har nu passerat. Bra första vecka ändå! Jag har bara jobbat, sovit och kollat på film.)



Sol, snö och ledighet

(null) (null)
(null)

Onsdag. Både jag och Leo är lediga från jobbet, så skönt med en ledig dag ihop. Vi har ändå inte gjort någonting typ...? Slängt skräp, tvättat och kollat på film. Men det var iallafall sol både idag och igår!!! Och lite lite snö har vi på marken, det är typ vitt iallafall :)

På kvällen åkte vi till Köping för att äta middag hos mamma och Mike. Efter lyxmiddag spelade vi spel och sen åkte vi hem igen. Nu jobbar vi bara två dagar och sen är det helg igen. Bra bra bra. 



Du var solskenet

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Lördag. Jobbade på förmiddagen, åt pizza till lunch och badade med en jätterosa badbomb. Åt fläskfilé till middag och kollade på film.

Söndag. Årets andra sovmorgon. Prommis, städa, baka och laga mat. Sen kom familjen hit, vi kollade först på nya Beck filmen och sen åt vi söndagsmiddag. Det blev fried rice med kyckling och sen världens godaste äppelpaj. 



Årets första dag

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Första januari och årets första dag! Den började med sovmorgon i en skön hotellsäng, sen hotellfrukost och några timmar på spa. Att börja året med spa var kanske vår bästa idé någonsin. Badade i bubbelpoolen lääänge och ville aldrig åka därifrån. Men det gjorde vi tyvärr ändå på eftermiddagen. Vi hade ju tre timmar att köra hem så när vi väl var hemma gjorde vi bara en snabb middag: nachotallrik och kollade på På spåret. 



Vår nyårsafton

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Hej 2021!!! Vilket mysigt nyår vi fick! När vi kom till hotellet började vi med afternoon tea och sen gick vi till spat. På kvällen åt vi en lång sexrätters nyårsmiddag, och herregud vad mycket mat det var. Men sååå gott! Hummersoppan var en favorit!

Efter flera timmars middag så gick vi upp på rummet och vilade innan det blev 12-slaget och vi skålade i champagne och kollade på alla raketer. Sen somnade vi till en film en timme in i det nya året. Tack och hej 2020! Skål för 2021! 🥂