Sol och fredagsmys

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Fredag! Jobbade till klockan tre istället för halv fem vilket var väldigt skönt. Kändes som en halvdag. Det var sol ute och en ledig helg väntade. Den känslan ändå! Jag mötte Leo i stan och vi kollade lite i affärer och köpte presenter innan vi promenerade hem i solen. När vi kom hem la jag mig i ett varmt bad i två timmar och sen åt vi middag (fläskfilé, potatisgratäng och bea, åh så gott!) framför På spåret finalen. Hann baka en kaka (jättegoda dumlerutor) mitt i allt matfix som fick bli kvällsfikat. Somnade i soffan innan klockan elva men det gjorde inget för att jag hade haft en jättebra dag. 



Vinter igen...?

(null)
(null)
(null)

Torsdag. Det är vinter igen. Nästan. Men det har iallafall snöat i två dagar och jag hatar det. Vi var ju så nära vår! Har bara jobbat hela dagen och efter jobbet åkte jag hem och la mig i soffan. Nu har Leo också kommit hem och vi ska laga lasagne till middag. 



Semmeldagen

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Årets bästa dag?! Semmeldagen och årets bokrea börjar idag. Två av mina hobbys på samma dag, det måste nog vara årets bästa dag. Efter att ha gjort närmare 90 st semlor under dagen så tog jag tåget till Köping efter jobbet (efter att ha kollat in bokrean en snabbis). Vi åt pizza med familjen och sen åt vi såklart semlor (i år från Skeppis). Så så goda!



När livet kommer emellan

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Här ekar det tomt. Oftast. Livet kommer emellan. Eller jobbet snarare. Är mitt i en jobba-sex-dagar-i-rad period men sen är jag ledig i tre dagar. Kämpa!

Så här kommer lite vardagsbilder mellan alla semlor, powernaps och tidiga mornar:

1. Har börjat odla avokado igen (eller förodlat den i vatten till att börja med). Gjorde två stycken så nu hoppas jag på att se rötterna om några veckor.
2. Gör en himla massa semlor på jobbet.
3. Solnedgång påväg hem från jobbet.
4. Bakade egna semlor hemma som jag sen bjöd familjen på när dom var här på söndagsmiddag igår.
5. Soluppgång påväg till jobbet.
6. Mer pressgurka! Tror jag fått cravings på det! Så gott till allting!
7. Kvällssnacks framför en serie, en vardag. Sånt man får göra när man är vuxen.




Middag med familjen

(null)
(null)
(null)
(null)

Efter jobbet tog jag tåget till Köping, blev upphämtad av Leo och sen åkte vi hem till mamma och Mike som bjöd på grillmiddag. Så gott! Känns ju halvsomrigt iallafall, dock satt vi ju inomhus.. Efter maten kollade vi på tv och åt snacks och ost + kex. Myskväll med familjen helt enkelt! Nu är vi påväg hem till oss igen. 



Bra för att vara måndag

(null)
(null)
(null)

Ledig måndag med två favoriter. Kolla så söta!!! <3 Hann med att både baka brownie och kolla film på förmiddagen innan Clara och Casper kom och hämtade mig. Vi åkte till Ikea och köpte lite småsaker och sen hem till oss igen för att äta lunch och fika. Sen somnade vi alla tre i soffan en stund, så mysigt! Efter lite lek och bus med Casper på eftermiddagen så åkte dom hem och jag lagade middag. Sen var den här måndagen slut. 



Söndagsspa och söndagsmiddag

(null)
(null)
(null)
(null)

Söndag. Spenderade halva dagen på Kokpunktens relaxavdelning med Clara, mamma, Elin, Emilia, Jessica och Bettan. Badade, vilade och åt god lunch. Lyxigt att vara på spa! På kvällen åt vi söndagsmiddag hos Clara med familjen. 



Lördagslunch i stan

(null)
(null)
(null)

Lördag. Sov lite för länge och städade lägenheten efter frukosten. Åkte in till stan, Leo köpte ny jacka och sen åt vi lunchbuffé på Choys garden med mamma, Clara och Casper. Så mysigt att hinna träffa dom en stund. På eftermiddagen köpte vi varsin semla och hade picknick i bilen med utsikt över Mälaren. Det var tyvärr för kallt för att sitta ute så bilen fick duga så länge. Annars ligger jag i soffan och kollar om Maria Wern filmerna. Kul liv osv. Nu ska vi göra hamburgare till middag. 




Alla hjärtans dag

(null)
(null)
(null)
(null)

Fredag. Och alla hjärtans dag. Men mest fredag. Fortfarande lite sjuk och hemma från jobbet idag också. Sover länge och vilar i soffan framför serie resten av dagen. När Leo slutat jobbet så åkte vi och handlade inför nästa vecka. På kvällen åt vi massa tapas och drack champagne samtidigt som vi såg På spåret. Och åt min efterrätt jag hade gjort (brownie botten med vaniljmousse och lingon). Toppen kväll! Senare somnade både jag och Leo i soffan, haha.



Vardagsbilder osv

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

1. Badsnacks! 2. Nybakta kanel- och kardemummasnittar. 3. Är hemma och är sjuk idag. Tittade på ny film på Netflix. 4. Men det var iallafall sol! 5. Fick vårkänslor och öppnade balkongdörren <3 6. Sånt man gör när man är sjuk. 7. Lyxig varm choklad med grädde och kanel, mmmmh! 



Börjar dagen i skogen

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Började söndagen ute i skogen. Det var längesen! Vi gick bingorundan samtidigt som vi fick andas skogsluft och gå en promenad. Ingen fick bingo dock.. När vi var hemma igen blev det våffellunch och sen serie i soffan, handla inför veckan och träffa Lucila en snabbis. Det var söndagsmiddag hemma hos mamma och vi åt quesadillas och fikade. 

Nu är det måndag igen och en ny arbetsvecka börjar. Jag är lite sjuk igen, hostar mest hela tiden. Men jag har asmycket på jobbet och har verkligen inte tid att vara sjuk nu. 



Veckouppdatering

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Glad för att den här veckan ändå gick relativt snabbt, kanske inte när man var mitt i den men såhär efteråt. Förutom att jobba har jag den här veckan:

1. Provat ny glass, supergod! 2. Kollat på Grammisgalan. 3. Spontan fika med Leo i fredags efter jobbet. 4. Shoppade en bok också. Har velat läsa den här i flera år, under tiden har den blivit en klassiker. 5. Idag frågade mamma och Mike om vi ville komma dit på middag och det lät som ett väldigt bra förslag efter att ha jobbat nio timmar en lördag. Komma hem till familjen, duscha och äta årets första grillmiddag. Toppen! Nu ska vi se Mello och äta snacks. Sover över här ikväll också så får umgås mycket med familjen.



Semlor och tårtor

(null)
(null)
(null)

Tre av alla saker jag bakat under veckan. Mycket semlor såklart. Det är ju mitt i semmelperioden. Men även en red velvet tårta och en moussetårta (med vaniljbottnar, hallon/blåbärskompott och vaniljmousse) inför helgen. 



En ledig måndag

(null)
(null)
(null)
(null)
Ny favorittröja! Supermysig och gul?! Gul har aldrig varit min färg...

Måndag. En ledig måndag dessutom. Åkte med Leo in till Köping på morgonen. Var hos mamma på förmiddagen fram tills klockan elva då jag åkte ner på stan för att gå på fotvård. Äntligen! Det var så längesen nu, så det var superskönt och lyxigt på en måndag. Efter fotvården mötte jag Vickan på stan och sen gick vi och åt lunch ihop, det blev asiatisk buffé. Det var längesen jag träffade Vickan också så vi hade massor att prata om som vanligt. Efter lunchen och lite shopping så åkte jag hem till mamma igen. På kvällen stannade vi kvar där och åt middag med dom, vi köpte pizzor som vi delade på, sen åkte jag och Leo tillbaka till Västerås. Nu ska vi börja kolla på ytterligare en ny serie, Tsunami på SVT. Det är väldigt många serier nu samtidigt och jag vet inte ens själv hur jag hinner med alla..



Söndagsmiddag med familjen

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Söndag. Tvättstuge-dagen! Har också: dammsugit, rullat en massa köttbullar och gjort gräddsås till söndagsmiddagen, bakat en sockerkaka med apelsin till söndagsmiddagen, åkt till Poesiparken och träffade familjen + lekte med Casper och hade fikapicknick. Sen åkte hela familjen hem till oss och åt middag (köttbullar, potatis, gräddsås, egna rårörda lingon och egengjord pressgurka. Hade även gjort en ärtpesto som vi hade på mackorna), spelade spel och fikade.

Nu har familjen åkt hem och vi ska kolla på veckans avsnitt av På spåret som vi missade i fredags.



Första februari

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Lördag. Sovmorgon, äntligen! Har handlat, köpt ny "kruka" på Plantagen (äntligen planterat om vårt träd), gått prommis i solen och på kvällen åkte vi hem till mamma och åt trerätters middag + kollade på mello och film. Myskväll med familjen alltså! 

Förresten! Så skönt att det är februari nu och att januari månad gick väldigt fort.



Biodejt

(null)
(null)
(null)

Äntligen var arbetsveckan över! Efter jobbet åkte jag hem och sov. I soffan. I en timme, så skönt! Sen åt vi middag framför en ny serie på Viaplay, Box 21, väldigt bra! Vid nio tog vi bussen in till stan för att gå på bio. Vi såg Knives out och den var faktiskt väldigt bra. Trodde inte att det skulle vara en film jag skulle gilla men blev verkligen positivt överraskad. Efter bion åt vi nattmat på donken (säg nån som blir förvånad så blir jag förvånad) och sen hem för att sova direkt.