Sista september

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Lördag. Så skönt att bara vara ledig egentligen men ännu roligare att hitta på saker en ledig höstlördag. Vi började med frukost på Skeppis med familjen. Bra start på dagen. Sen åkte jag, Leo och mamma till Solby gård i Eskilstuna. En mysig gårdsbutik där vi köpte jordgubbar och annat kul. Dom har även självplock av solrosor som vi köpte med oss hem. Vi åkte sen vidare till en annan gårdsbutik, Smedby i Arboga. Lika kul där. 

När vi kom tillbaka till Köping så stannade vi och handlade på Ica och sen hem och äta lunch (eller ja, ost och kex). Sen var det lördag eftermiddag och jag hade saker att göra men istället somnade jag i soffan och sov i två timmar…. Jaja, får passa på när jag är ledig. Innan middagen bakade jag chokladbollar till söndagens babyshower. Till middag åt vi fläskfilé, potatisgratäng och rödvinssås framför serier. Senare: chokladdoppade jordgubbar som var dom godaste i år. Lördag❤️



Fredagsmyset

(null)
(null)

Fredag! Äntligen helg! Jobbade till klockan 18 idag så när jag kom hem åt vi middag direkt. En supergod pestopasta med burrata. Vi spenderade hela kvällen i soffan framför olika tv-program och serier (bland annat säsongspremiären av solsidan) och godis såklart. Precis en sån här fredag ville jag ha. 



TV HÖSTEN 2023 ÄR HÄR

 
En sak som verkligen är höst för mig är att alla nya och gamla serier och tv program börjar på tvn igen efter en sommar med, nästan, bara Allsång på skansen. Jag är en riktig serie och tv-programs nörd. Om jag får välja ser jag helst svenska kriminalserier. Har nog sett nästan alla som finns att se. Men jag gillar också svenska dramaserier. Den här hösten ser jag mest fram emot dom här serierna: 

- Taelgia. En helt ny serie från SVT där handlingen utspelar sig i Södertälje och familjer, polis och kriminella står mitt i en korseld av lojaliteter, krav och skuld. Premiär 22 september på SVT. 

- Solsidan. Äntligen kommer säsong åtta av denna svenska klassiker. Solsidans åttonde säsong har premiär på Tv4 play den 29 september. Felix Herngren och Mia Skäringer spelar som vanligt två av huvudrollerna och två av gästskådespelarna för säsongen är Johanna Nordström och Måns Nathanaelson.
 
- Maria Wern. Säsong nio av Maria Wern hade premiär redan 14 augusti och nu finns alla åtta avsnitten på Tv4 play. Eva Röse och Jerka Johansson spelar fortfarande två av huvudrollerna. Denna säsongen har även Katrin Sundberg en betydande roll. 

- Strandhotellet. Säsong två av Strandhotellet, skapad av Camilla Läckberg, hade premiär 22 augusti på Viaplay. Denna säsong fortsätter med bland annat ouppklarade mord och rivaliteten mellan dom två familjerna. Kanske inte en favoritserie men måste ju ändå fortsätta kolla för storyns skull. 

- Slutet på sommaren. Den nya serien Slutet på sommaren baseras på första boken med samma namn i deckarförfattarens Anders de la Mottes romansvit Årstidskvartetten. Julia Ragnarsson spelar huvudrollen och Erik Enge spelar en av seriens större roller. Serien har premiär under hösten på Viaplay. 

- Sanningen. "Sanningen är ett emotionellt kriminaldrama som utöver det klassiska mysteriet också handlar om systerskap, föräldraskap, skuld, sorg och hur man går vidare efter ett trauma." Så skriver filmtopp.se om den nya serien som har premiär på Tv4 play under hösten. I huvudrollerna ser vi Sofia Helin och Hedda Stiernstedt
 



Lyxfrukost och kulturnatten

(null)

Lördag. Egentligen en ledig lördag men eftersom det är kulturnatten i Västerås så måste jag jobba extra. Vi började iallafall dagen med frukost på Skeppis. Någon som vet om jag är beroende? Sen åkte vi och storhandlade inför veckan och sen hem igen för vila och lunch. Vid klockan två åkte jag till jobbet och jobbade sen till halv tolv på natten. När jag vanligt viss brukar sova i soffan. Det gick bra iallafall, men ont i benen och ryggen hade jag. 



Septemberdagar

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Glass på Skeppis till mellis en torsdag efter jobbet. Soliga dagar på balkongen ätandes massa plockmat. Bubbel i soffan en fredag. September kan absolut ha några fina dagar. 



SOMMAREN 2023 - SOMMARN SNURRAR FORT NÄR VI BARA SNÖAR BORT


Sommaren 2023 är över. Den gick rekordfort i år, och det mesta regnade bort. Juni: vin - och pizzaprovning på Fallo, Caspers 5 årskalas, midsommar i Herrfallet, lyxmiddag på Franks och årets första dopp. Juli: En helg i Karlstad, en veckas semester i Årjäng, grill, bad, glass, drinkar, några dagar i Stockholm och allsång på Skansen. Augusti: Roadtrip ner till Jönköping, vidare till Ästad vingård (bästa på hela sommaren) och sen en sväng förbi Ullared innan en vecka i Haverdal. Sen var semestern slut och vi började jobba igen. Men sen fyllde jag 27 år och vi spenderade ett dygn i Örebro som var otroligt mysigt. 




Dagsutflykt till Eskilstuna

(null)
(null)
(null)

Söndag. Sovmorgon, bakade frallor till frukost,  gick bingorundan i skogen och vann inget den här gången heller. På eftermiddagen åkte vi till Eskilstuna för att äta lunch på Gröna villan. Vi satt ute även idag när det var helt ok väder. Inget regn iallafall. Hem och chilla igen. Man måste hinna vila lite också. På kvällen åt vi söndagsmiddag med familjen och nu är det dags att sova, även fast jag är ledig imorgon också. Då ska jag äntligen på ansiktsbehandling. 



Lördag, sol och uteservering

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Lördag. Sovmorgon och en lång frukost på Skeppis. Har saknat deras frukost. Chillade i soffan några timmar. En hel dag utan planer blev en liten trip till Örebro för att äta en sen lunch på Smultrongården. Också utelunch, passar på! Så mysigt ställe med jättegoda räkmackor. När vi var hemma igen gick vi ut på en promenad eftersom solen kommit fram och sen bara hamnade vi på Fallos uteservering med en drink i handen. Man får passa på när det är september och sol. Sitta på uteservering!!! Kommer sakna detta om tre månader. 

Promenerade hem, duschade, spelade spel på balkongen, lagade hamburgare till sen middag framför serie och sen pannacotta till efterrätt. Denna lördag!!!!



Första september

(null)
(null)
(null)

Äntligen! Helg! Vi firade med räkor och kräftor till middag. Och sparrissoppa till förrätt. Och en film till det.  Nu tar vi helg!

Vad tycker vi om september? Hatkärlek va? Gillar höst, om den är solig och varm. Annars, nja. Bara den är färgglad.