Första advent

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Söndag. Sov jättebra i hotellsängen och åt sen supergod hotellfrukost. Sen packade vi ihop, gjorde ett stopp på Lager 157 för lite mer shopping och sen åkte vi tillbaka till Köping. Där möttes vi av lite lite snö. Perfekt tajming till första advent ❄️ (även om den lär vara borta redan imorgon). Vi hann också med en husvisning på dagen och efter det började jag och Clara baka pepparkakor och dekorera pepparkakshus. Julbaka, julmusik och julpyssla! JA så mysigt! Ja, för jag hann faktiskt julpyssla lite också. Torkade apelsiner till dekoration och gjorde pappersgranar som fick stå framför pepparkakshuset.  

På kvällen åt vi söndagsmiddag hos mamma, köttfärslimpa och potatis och sen saffranskladdkaka till efterrätt. Dags att åka hem till vardagen igen!



Spa och shopping i Örebro

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Lördag. Direkt efter en snabb frukost så åkte jag, mamma, Clara, Jessica och Emilia till Örebro där vi skulle överraska Elin som bodde på hotell med Bettan. Vi började dagen i Örebro med shopping och lunch på Fratelli. Älskar både deras pasta och pizza! På eftermiddagen var vi på hotellets spa och myste i poolen och bastun i några timmar. När det var dags för middag så beställde vi massa mat till hotellrummet och åt det där. Sen spelade vi spel resten av kvällen. Vilken mysig och lyckad dag! 💕 



Fredagsmys i Köping

(null)
(null)

Fredag!!! Jobbade. Bild på en tårtbeställning till helgen. Efter jobbet hämtade Leo mig och vi åkte till familjen i Köping. Jag gjorde müsli, vi åt middag, kollade på idol och somnade i soffan. En helt vanlig fredag alltså.



Vad jag gjort på mina lediga dagar

(null)
(null)
(null)
(null)

Har varit ledig från jobbet nu tisdag och onsdag, rätt skönt ändå. Men jag har inte gjort något speciellt, bara varit hemma och fixat. Imorse bakade jag frallor som jag hade kalljäst under natten, supergoda blev dom. Jag har börjat plocka fram julpyntet (inte granen än dock, den får vänta lite till). Bakade kakor när jag blev rastlös av att ligga i sängen och kolla serie. Har också gjort en egen chokladkalender till mig och Leo. Så kul! Längtar till första december nu! 

Nu är det onsdag kväll och vi har precis ätit middag. Det har varit så skönt och välbehövligt med två lediga dagar men imorgon är det dags att jobba igen. 



Röda himlar över oss två

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Söndag. Idag är det finare väder och till och med sol. November och sol! Vi åkte och handlade efter frukosten och sen började vi städa lägenheten när vi kom hem. Åt räkmacka till lunch, bakade äppelpaj till söndagsmiddagen, tog ett bad och sen började vi med middagen när familjen kom. Det blev kycklinggryta med ris och sen äppelpajen till efterrätt. Godaste äppelpajen jag ätit iallafall, mmmm!



Försöker stanna upp men våra hjärtan har bråttom

(null)
(null)
(null)

Lördag. Började dagen med att åka till Kopparlundens bageri och köpa frukost. Helglyx! Annars har vi bara tagit det lugnt idag. Det har regnat nästan hela dagen så vi har varit inne och kollat på serie, gått en prommis och varit på en kort second hand runda. Fyndade julpynt och spel. Sov två timmar i soffan när vi kom hem och sen åt vi middag framför en serie. Nu ska vi spela spel (variera oss lite från alla serier).



Pizzafredag!

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Fredag. Åt surdegspizza till middag (med pizzadeg från Kopparlundens bageri). Så gott! På min var det creme fraiche, päron, getost, honung och mozzarella. Mmm, bra kombo med getost och päron! Kollade på idol, drack bubbel, åt godis - det var min fredagskväll det! Toppen! Somnade i soffan sen... 



Julbakar på jobbet

(null)
(null)
(null)
(null)

Den här veckan har vi börjat julbaka på riktigt på jobbet. Igår gjorde jag pepparkakor (på vår egen pepparkaksdeg såklart) och idag gjorde jag över 100 lussekatter. Mmm va gott! Tidigare i veckan gjorde vi också saffransbiscotti och pepparkakscheesecake. Ett steg närmare julen. Detta är den näst bästa tiden på året!!!



En ledig dag mitt i veckan

(null)
(null)
(null)
(null)
(Fick hem bilderna från min engångskamera häromdagen. Använde den på vår roadtrip i somras och älskar bilderna och kvaliteten och färgerna. Över förväntan såklart!)

Onsdag. En ledig dag mitt i veckan? Ja tack! Var alltså ledig och hade hemmamys idag. Sovmorgon, frukost i sängen, stannade kvar i sängen i några timmar framför serier och Håkan dokumentären. På Leos lunchrast från hemmakontoret så åkte vi och hämtade mat som vi beställt från Ica och åt lunch såklart. Tillsammans, vid köksbordet. Det händer inte ofta. 

Efter lunchen fortsatte jag att.... kolla serier! Men somnade och sov i över en timme. Sånt man både kan och får göra en ledig dag. Senare på eftermiddagen åkte vi till Köping för att vi skulle 1. på husvisning och 2. fira Mike med middag på hans riktiga födelsedag. Det blev take away middag från Harrys: getost toast till förrätt, kalvköttbullar med mos/lingon/pressgurka till varmrätt och tårta från bivur till efterrätt. Perf! Till det kollade vi på sista avsnittet av Top dog. Sen åkte vi hem igen!



En söndag i soffan

(null)

Såhär har i princip hela vår dag sett ut. Vi har mest legat i soffan och kollat på serie och sovit förutom en stund på eftermiddagen när släkten kom för att fira Mike i förskott. Sen stannade vi kvar i Köping för att äta söndagsmiddag här. 



Min lördag

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Lördag. Frukost i sängen! Sen bakade jag hela dagen innan vi åkte till Köping vid fyra. På kvällen firade vi Elins 25 årsdag i efterskott. En väldigt rolig kväll! Vi gick hem vid halv två för då höll jag på att somna vid bordet haha. 



Fredagsmys

(null)
(null)
(null)
(null)

Äntligen helg igen! Dricker ny favoritcider och äter god fredagsmiddag framför serie. Sen årets andra lussebulle till kvällsfika. Den här gången provade vi Bageri aprils lussebullar, supergoda!!!



Fars dag

(null)
(null)
(null)

Söndag. Sovmorgon! Åt frukost med familjen innan vi gick till skogen för att gå bingorundan. Ingen bingo idag..! På eftermiddagen gick vi till pappa för att fars dag-fika med han och Camilla. Sen söndagsmiddag hos mamma. Det blev tre rätters idag, mammas goda tomatsoppa till förrätt. Lyxigt!



Klädbytardag

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Lördag. Åkte till Köping efter frukosten för att börja göra alla snittar och plockmat till vår klädbytardag med släkten. Dom kom klockan två och då drack vi bubbel, åt massa plockmat  och bytte kläder. Jag fick lite nytt till garderoben och är mycket nöjd med det! 

På kvällen när dom andra gått så stannade Elin kvar och hade myskväll med oss. Vi kollade på nya Beck (igen) och Så mycket bättre innan jag somnade i soffan. 



Baka baka baka

(null)
(null)
(null)
(null)

Bakat hela dagen på jobbet och direkt jag kom hem fortsatte jag baka till imorgon. Det blev både toscakladdkaka och havrekakor. Sen firade jag in helgen med ett bad och sen middag framför nya Beck filmen. Helg!!!



Soluppgång / solnedgång

(null)
(null)
(null)
(null)

Höst höst höst. Det är november och det är soluppgång när jag åker till jobbet och det är solnedgång när jag åker hem från jobbet. Men det är iallafall väldigt fint när himlen färgas rosa och orange. Idag hade vi premiär för lussebullar på jobbet. Jag provsmakade och insåg hur mycket jag har saknat det. Snart är det jul hörrni. Det ska bara bli vinter först... nej tack!



Höstig söndagsprommis

(null)

En liten bild från dagens höstiga och regniga promenad som vi gick efter att ha vaknat upp hemma hos mamma (kompenserar gårdagens ickesovmorgon genom att sova till halv tio idag) och ätit en sen frukost. Promenaden resulterade i en spontanfika hos pappa och Camilla. Sen åkte vi hem till Västerås för att fixa med mat och baka till söndagsmiddagen som ikväll var hos oss. Älskar vår tradition! Och det var den helgen!



Den här lördagen

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Det var lördag. Det var sista oktober. Började inte dagen med en sovmorgon utan vaknade klockan halv sju. Jaja, det kunde varit värre. Försöker vara positiv ändå. Åt god frukost med surdegsfrallor. Sen började vi städa lägenheten, kastade skräp, hämta paket och såna ärenden. Åt lunch, kokade jordgubbssaft på sommarens sista jordgubbar, duschade. Åkte till Köping för att fira Melker som fyllt 18 år. Åt god mat och lekte lekar med släkten.