ETT ÅR GÅR FORT MELLAN HÖGHUSEN

 
31 december 2019. Årets sista dag. Detta har inte varit ett favoritår. För ett år sedan, på förra nyårsafton, hade jag precis blivit frisk från magsjuka men jag hade också smittat hela familjen så att dom blev magsjuka i början på det här året. Sen dess har jag varit sjuk väldigt mycket. Både ögoninfektion, flera förkylningar och mer magsjuka. Pappa har också jobbat utomlands nästan hela året och därför har vi bara setts ett fåtal gånger. I maj flyttade vi från vårt älskade Värmland. Det var både det bästa och sämsta jag har gjort. Älskade verkligen Karlstad! Men är också väldigt glad för att vi flyttade till Västerås och för att vi bor närmare våra familjer. 

Trots att det här året inte har varit jättebra så är jag ändå väldigt glad för att dessa saker hände:

- Har haft tre olika jobb i år och jag har trivts jättebra på alla tre ställena.
- Vår resa till Lissabon som fick mig att bli kär i staden. 
- Alla kvällar vid Mälaren med en glass i ena handen och en bok i den andra.
- Thomas Stenström konserten och mumford and sons konserten 
- Att vi hittade lägenhet i Västerås så fort. Snabbt och spontant blev den vår och jag älskar den. 
- Fick spendera mer tid med familjen och släkten (och massa mys med Casper) tack vare att vi bor mycket närmare dom nu. 
- En väldigt mysig jul, precis som jag vill ha den.

 Ser nu att jag har haft många bra stunder det här året också. 31 december 2019. Sista dagen på året och jag spenderar detta nyår i Göteborg med Leo. Så glad för det!

Årtiondets bästa:

1. Träffade Leo
2. Tog studenten
3. Resorna till Madrid, Lissabon och Island.
4. Båda Håkan konserterna på Ullevi

 Låtar som får mig att tänka på 2019: 



+ Och alla andra låtar som Thomas släppt i år + senaste albumet (Hemlis: 2019 var året då jag bombade Thomas med meddelanden på Instagram om hur bra dom nya låtarna var, om hur fantastiskt det nya albumet var och om hur lycklig hans texter gör mig. Japp han svarade tillslut!)




Mitt konsertår 2019


Konsertåret 2019 är nu slut och därför kommer här en liten sammanfattning. Den 21 maj var jag och Leo på Mumford and sons konsert i Globen. Saknar ♥

 
Mitt i sommaren, på Cityfestivalen här i Västerås, den 29 juni var jag och Clara på Thomas Stenströms konsert. Så himla bra! Han spelade alla dom bästa låtarna tills solen gick ner. Älskade denna kväll! ♥

 
Musikhjälpen-veckan i december bjöd på många liveartister. Två favoriter som jag såg live var First aid kit och Thomas Stenström (såklart! Är ju hans största fan). 

Få konserter i år men många minnen jag kommer minnas hela mitt liv. Nu ser jag bara fram emot allt som konsertåret 2020 har att erbjuda. Konsertplaner: HÅKAN PÅ ULLEVI i juni och THOMAS PÅ CIRKUS i april!






Årets sista helg

(null)
(null)
(null)

Årets sista helg. Igår tog vi det mest lugnt. Kollade på film hemma, åt lunch på stan hela familjen, spelade spel och åt upp det sista julgodiset. 
Idag tog vi ytterligare en sovmorgon. Mycket sena mornar under den här ledigheten. Idag var vi på kalas hos moster Bettan, åt lunch och fikade. När vi kom hem tittade vi på ännu en film. Det var längesen jag vilade såhär mycket. Nu ska jag börja packa lite för imorgon åker jag till Leo i Stockholm och bor hos hans mamma en natt innan vi åker vidare till Göteborg på tisdag. 



MITT 2019

Hur har ditt 2019 varit? 

- Både bra och dåligt. Kanske mest bra. Blev precis frisk från en jobbig magsjuka när vi gick in i 2019 och sen har året fortsatt med olika sjukdomar hela året. Men flytten till Västerås vägde iallafall upp året. 

Tror du att år 2020 kommer bli bättre?

- Ett helt nytt årtionde och ja, jag tror det kommer bli mycket bättre. Har höga förväntningar på kommande år! 


Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

- Tänkte säga att jag har flyttat till en ny stad men det har jag ju gjort förut. Kommer inte på något annat just nu.

Vilka länder besökte du?

- Portugal! Åh, vad jag saknar vår resa till Lissabon i våras ♥ 

Vilka datum från år 2019 kommer du alltid att minnas?

- 29 maj, dagen då vi sa hejdå till Karlstad och hej till Västerås. 

 

Vad spenderade du mest pengar på?

- Konserter och all inredning/möbler till nya lägenheten.

Gjorde någon/något dig riktigt glad?

-  Leo! Familjen och vännerna! Och sommaren såklart!

Bästa minnet från 2019? 

- Vår flytt till Västerås, Thomas konserten + Mumford and sons konserten, vår semestervecka i Karlsborg och alla dagar vi badat/solat/läst bok/ätit glass vid Lögarängen. Lovade mig själv att minnas dom och tänka på dom dagarna nu när vintern kommer. 




Spelkväll med vänner

(null)
(null)
(null)
(null)

Fredag. Sovmorgon. Läst bok, kollat film och tagit det väldigt lugnt. Måste passa på nu när jag är ledig. På kvällen gjorde jag och Clara middag själva, det blev pasta och en jättegod kycklingsås. Sen kom Lucila och Zoe hit och vi hade spelkväll och åt chips i flera timmar. Så himla kul! Det är inte ofta vi ses vi fyra. Det måste bli oftare. Nu har dom precis gått hem och jag ska sova. 



Annandag jul

(null)
(null)
(null)

Annandag jul. På förmiddagen åkte vi till Eskilstuna och Tuna Park för att shoppa på mellandagsrean. Hittade lite nya kläder till mig själv, mycket nöjd! På kvällen åt vi middag och hade spelkväll hela familjen. Så mysigt! Nu ska jag kolla lite på youtube och sen sova. 



Juldagen

(null)
(null)
(null)
(null)
 
Juldagen! Ätit julmat och fikat i Kolsva hos farmor och farfar. När jag kom hem tog jag ett bad med Casper som sällskap. Nu ska jag äta julmat för andra gången idag och sen kolla på film i soffan resten av kvällen, perf. Imorgon ska vi till Eskilstuna för att shoppa på mellandagsrean. 



Julafton, del 2

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Mer bilder från vår julafton. Vi åt så himla god mat, gott fika och Casper fick träffa två tomtar. 




Julafton, del 1


Åh, vilken mysig dag vi har haft idag. Vi hade grötfrukost hos mamma imorse, sen vidare till Camilla för lunch och paketöppning och till sist hem till moster Jessica efter Kalle. Där blev det mer mat, fika och paketöppning. Har fått så himla fina julklappar! ♥ Nu ska familjen spela spel innan vi går och lägger oss. 



Uppesittarkväll

(null)
(null)
(null)
(null)

Dan före dopparedan. Var nere på stan en snabbis imorse men annars har vi bara bakat bröd, gjort snittar och förberett inför uppesittarkvällen som vi skulle ha med släkten. Det blev snittar, julmat, julgodis, fika och julklappslek. Och såklart så spelade vi bingo! Nu: dags att sova. Ska bli så mysigt med julafton imorgon. 



Fjärde advent: spa och julgodis

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Söndag och fjärde advent. Två dagar kvar till julafton. Vi åkte till Köping direkt efter frukosten, så nu stannar vi kvar här hela julen. Vid klockan elva överraskade vi mamma med att gå på spa några timmar här i Köping. Så mysigt! Badade, pratade och åt chips i poolen. Gillar tid med mamma och syster!! När vi kom hem igen så bakade vi knäck, julgodis med choklad och hasselnötter, slog in dom sista paketen, lyssna på julmusik och annat som man gör dagarna innan julafton. På kvällen åt vi mammas kalops, kollade på Solsidan och åt julgodis. 



Bakar mer julgodis

(null)
(null)
(null)

Lördag. Första dagen på ledigheten = sovmorgon till klockan nio! Kändes väldigt bra med tanke på att jag bara sov fyra timmar natten innan. Idag har jag fortsatt att göra julgodis. Det blev en kola med brynt smör och en kola med julmust. Jag åkte också en sväng till Ica maxi för att handla. Inte en bra idé tre dagar innan julafton, det var såå mycket folk. Så det blev en snabb handling och sen hem till baket igen. Nu ska vi äta middag till ett avsnitt av Riverdale och sen fortsätta packa. Imorgon åker vi till Köping!



Julbord på Ikea

(null)
(null)
(null)
(null)

Fredag. Jobbade sista dagen för i år idag, så nu är jag julledig i 2,5 vecka. Så himla skönt! Åh, vad jag ska vila ut och sova. När jag kom hem efter jobbet så tvättade jag resten av eftermiddagen och började även packa till en jul i Köping. På kvällen åkte vi till Ikea och åt deras julbord. Årets första julbord! Älskar! När vi kom hem igen så kollade vi på På spåret och jag gjorde passionsfruktstryfflar. Nu är det dags att sova!



Bloggen 10 år


Den 12 november fyllde bloggen 10 år!!!! (Japp, glömde såklart bort det då, men bättre sent än aldrig) Hur sjukt att mitt liv har funnits på internet i över 10 år?! Det är nästan halva mitt liv. Det har ju såklart hänt massa saker under den här tiden som till exempel alla resor, alla konserter, studenten, tagit körkort, flyttat till Värmland, flyttat tillbaka till Västmanland, haft olika jobb, förlovat mig, blivit moster och alla våra djur vi haft genom åren. Så fina minnen! Här kommer också en sammanfattning i bilder av mitt bloggliv under dessa 10 år. Kommer samla bilder och minnen här i minst 10 år till! ♥





Årets första julgodis

(null)
(null)
(null)

Det är fullt upp nu när det bara är några dagar kvar till julafton. Efter jobbet åkte jag direkt hem och bakade snickers (topp tre bästa med julen) och slog in resten av julklapparna, tills julpappret tog slut... Då var det bara att åka till ÖB och köpa tre rullar till. Nu ska vi äta middag och kolla på en dokumentär om Vår tid är nu. Imorgon är det sista dagen på jobbet innan jag tar julledigt. Så skönt! Men efter jobbet har jag massor att göra så ingen vila här inte. 



En onsdag mitt i livet

(null)
(null)
(null)
(null)

Onsdag. Jobbade till 14 som vanligt. Efter jobbet tog jag vägen genom Vasaparken för att kolla på solnedgången påväg till tåget. Åkte till Köping och blev hämtad av Clara och Casper. Hem till mamma och fixa fika och göra chokladbollar. Delar av släkten kom och fikade på eftermiddagen. Efteråt stannade vi kvar och åt middag men nu sitter vi i bilen påväg hem igen. 



En vecka kvar till julafton

(null)
(null)
(null)
(null)

Var ledig igår. Det regnade hela dagen så jag var inne och kollade på serier, slog in julklappar (kolla va mysigt det blev under julgranen!) och tog ett långt bad. På kvällen åt vi julmat och kollade på sista avsnittet av Vår tid är nu </3 

Idag är jag i Köping och på eftermiddagen kommer min moster hit och klipper mig och resten av familjen. 1 vecka kvar till julafton! Låt det gå fort, och gärna sakta också. Har mycket att baka innan dess. 



Favoriter från Musikhjälpen-veckan



Några favoriter från alla liveakter under Musikhjälpen-veckan. Så kul att jag har sett en hel del av dom live, på plats, också. Längtar redan till Musikhjälpen 2020!




Tredje advent

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Igår, lördag, var jag på Erikslund och köpte dom (kanske..) sista julklapparna. Känns så bra att vara ute i god tid. Det är alltså 1,5 vecka kvar till julafton och jag är (nääästan) klar. Men känner jag mig själv så kommer jag nog köpa nån julklapp till dagen innan julafton... hehe. Efter Erikslund åkte jag vidare till Köping för på kvällen åkte vi till Bettan och hade tjejkväll med mostrar och kusiner samt hade en liten babyshower för Ullis. Så vi åt en jättegod fisksoppa, lekte lekar, pratade och kollade på gamla bilder.

Söndag: Tredje advent! Nio dagar kvar till julafton! Vaknade upp i Köping efter en lång sovmorgon. Efter frukosten bakade vi pepparkakor och dekorerade dom med kristyr. Mysig jultradition! På eftermiddagen storhandlade vi påvägen hem till Västerås och sen hade vi söndagsmiddag + julfika hemma hos oss. Nu har familjen nyss åkt hem och vi ska kolla på Solsidan.



Lucia

(null)
(null)
(null)
(null)

Torsdag. Jobbade till 14, hängde vid musikhjälpen ett tag, åkte hem och bakade lussebullar (sov när degen jäste). Åt sen middag och sen var det dags att sova.

Fredag. Åkte till Köping tidigt på morgonen. Myste med Clara och Casper. Hjälpte mamma att göra snittar och en apelsintryffeltårta som hon skulle ha med sig på en julfest. Vi kom nyss hem till Västerås igen och hittade den här gulliga julklappen från våra hyresvärdar, så snällt!! Nu blir det fredagsmys till På spåret! Bästa med fredagar!



Onsdagen vid glasburen

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
 
Onsdag. Även idag hängde jag utanför buren både innan och efter jobbet. Såg bland annat First aid kit live, så himla fint! När jag tog paus för att värma upp mig igen så passade jag också på att köpa julklappar. Bara några kvar nu. När jag kom hem så var jag iskall igen så jag gjorde varm choklad och satt under en filt i soffan. Nu är det dags för middag och serie!



Musikhjälpen-veckan

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
 
Musikhjälpen-veckan började igår! Den bästa veckan på hela året. Och i år är den i min stad, Västerås. Så jag ska försöka hänga vid buren så mycket som möjligt den här veckan. Än så länge har jag hunnit vara där både innan och efter jobbet idag. Slutade klockan 14 och sen har jag varit där utanför i flera timmar. Dock med pauser för att värma mig (det var jättekallt, -7 idag) och både äta och dricka något varmt. Såg lite artister och gäster under dagen och en favorit blev Miriam och Viktors version av låten "Stationen". Vid sju kom Clara hit och sen såg vi Thomas Stenström sjunga live i buren. Såklart dagens bästa! Han sjöng två favoritlåtar från hans senaste album "Dreamer". Älskar musikhjälpen, så värt alla frusna fingrar och tår!



Andra advent

(null)
(null)
(null)
(null)

Vaknade upp i en skön hotellsäng och åt sen massa hotellfrukost (våfflor!!). Efter frukosten åkte vi till Marieberg en sväng för att kolla efter julklappar. Sen åkte vi vidare hem till mamma där jag och Clara julpysslade lite. På kvällen åt vi söndagsmiddag hemma hos Clara  och sen åkte vi hem igen. Vi drack glögg och tände det andra ljuset samtidigt som vi kollade på youtube innan vi gick och la oss. 



Spontan hotellövernattning

(null)
(null)
(null)
(null)

Lördag. Tvätta och handla på förmiddagen. Sen ringde vi lite spontant och boka en hotellövernattning (vi hade ett presentkort på First hotell som gick ut nästa helg) så på eftermiddagen åkte vi till Örebro och tog in på hotell. Värsta lyxen ju! På kvällen åt vi hamburgare och pommes (världens godaste från Bastard burgers) i sängen och kollade på serie som dom pensionärer vi är. MEN senare så gick vi faktiskt ut på stan och tog en drink på vår favoritbar: Chilango. Spontan och bra lördag alltså!



Det bästa fredagsmyset

(null)
(null)
(null)

Har varit sjuk en sväng igen, men som tur var så gick det över fort. Idag är det äntligen fredag och vi började helgen på bästa sätt: fisksoppa, julmust, idolfinalen, godis och På spåret premiär. Och såklart var myskläderna på. Ja ni hör ju! Det bästa fredagsmyset! Tänkte göra mig själv en tjänst och lägga mig tidigt ikväll (ganska tidigt ändå) och få många timmars sömn. 



En eftermiddag med Clara och Casper

(null)
(null)
(null)

Jobbade till två och sen mötte jag Clara och Casper på stan. Vi åkte till Leos lekland och lekte med Casper några timmar. Så himla kul! Nu har dom åkt hem och vi ska göra middag.



Snöstorm

(null)
(null)
(null)

1. Alltid glögg och pepparkakor på kvällen! 2. Tisdagens soluppgång. 3. Och senare, tisdagens snöstorm. 

Jaha, roligare än såhär har det inte varit denna tisdag. Har varit inne och kollat på serier eftersom det har varit snöstorm ute hela dagen. Imorgon ska jag iallafall jobba och sen träffa Clara och Casper. 



Första advent

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Det är inte bara första december idag utan också första advent. Jag gick upp tidigt imorse för att börja baka lussebullar med vaniljfyllning, dom blev så goda! När dom var klara så åkte jag och Leo till Vallby friluftsmuseum för att gå på deras julmarknad. Det var väldigt kallt men också mysigt och jag åt ostkaka för andra gången i mitt liv. Det var gott! Efter julmarknaden var vi en sväng på Erikslund innan vi åkte hem till mamma för att äta söndagsmiddag. Vi hann också med att baka mer lussebullar och klä julgranen hos mamma. Nu ska vi kolla på Solsidan!



Första december

(null)
(null)
(null)
(null)

Nej men kolla va mysigt!!! Igår tog vi fram alla julsakerna och pyntade hela lägenheten. Så mysigt att vakna upp till julgran, ljus och snön utanför (som faktiskt är kvar). Jaha, första december. En av dom bästa månaderna är här. Enbart för julen, inte för minusgraderna och snön. Nu ska jag baka lussebullar och kolla på julkalendern!