TV HÖSTEN 2023 ÄR HÄR

 
En sak som verkligen är höst för mig är att alla nya och gamla serier och tv program börjar på tvn igen efter en sommar med, nästan, bara Allsång på skansen. Jag är en riktig serie och tv-programs nörd. Om jag får välja ser jag helst svenska kriminalserier. Har nog sett nästan alla som finns att se. Men jag gillar också svenska dramaserier. Den här hösten ser jag mest fram emot dom här serierna: 

- Taelgia. En helt ny serie från SVT där handlingen utspelar sig i Södertälje och familjer, polis och kriminella står mitt i en korseld av lojaliteter, krav och skuld. Premiär 22 september på SVT. 

- Solsidan. Äntligen kommer säsong åtta av denna svenska klassiker. Solsidans åttonde säsong har premiär på Tv4 play den 29 september. Felix Herngren och Mia Skäringer spelar som vanligt två av huvudrollerna och två av gästskådespelarna för säsongen är Johanna Nordström och Måns Nathanaelson.
 
- Maria Wern. Säsong nio av Maria Wern hade premiär redan 14 augusti och nu finns alla åtta avsnitten på Tv4 play. Eva Röse och Jerka Johansson spelar fortfarande två av huvudrollerna. Denna säsongen har även Katrin Sundberg en betydande roll. 

- Strandhotellet. Säsong två av Strandhotellet, skapad av Camilla Läckberg, hade premiär 22 augusti på Viaplay. Denna säsong fortsätter med bland annat ouppklarade mord och rivaliteten mellan dom två familjerna. Kanske inte en favoritserie men måste ju ändå fortsätta kolla för storyns skull. 

- Slutet på sommaren. Den nya serien Slutet på sommaren baseras på första boken med samma namn i deckarförfattarens Anders de la Mottes romansvit Årstidskvartetten. Julia Ragnarsson spelar huvudrollen och Erik Enge spelar en av seriens större roller. Serien har premiär under hösten på Viaplay. 

- Sanningen. "Sanningen är ett emotionellt kriminaldrama som utöver det klassiska mysteriet också handlar om systerskap, föräldraskap, skuld, sorg och hur man går vidare efter ett trauma." Så skriver filmtopp.se om den nya serien som har premiär på Tv4 play under hösten. I huvudrollerna ser vi Sofia Helin och Hedda Stiernstedt
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback