TV HÖSTEN 2021 ÄR HÄR


En sak som verkligen är höst för mig är att alla nya och gamla serier och tv program börjar på tvn igen efter en sommar med, nästan, bara Allsång på skansen. Fast den här sommaren såg jag faktiskt en del bra serier: Max Anger, Young royals och Morden i Helsingör. Jag är en riktig serie och tv-programs nörd. Om jag får välja ser jag helst svenska kriminalserier. Har nog sett nästan alla som finns att se. Men jag gillar också svenska dramaserier. Den här hösten ser jag mest fram emot dom här serierna och tv programmen: 

- Gåsmamman. Äntligen kommer en ny säsong av gåsmamman. En av Sveriges bästa serier. Säsong fem börjar 20 september på Cmore. 

- Agatha Christies Hjerson. En pusseldeckare med Johan Rheborg och Hanna Alström i huvudrollerna. 16 augusti hade serien premiär på Cmore och 24 augusti började den på tv 4. 

- Zebrarummet. En ny serie som utspelar sig på en internatskola. I rollerna ser vi bland annat Henrik Schyffert, Valter Skarsgård och Edvin Endre. Serien hade premiär den 22 augusti på Viaplay. Jag har än så länge bara sett ett par avsnitt men den är bra hitills.

- Det som göms i snö. Jag såg den första säsongen när den kom för några år sedan och nu kommer alltså säsong två av Det som göms i snö. Robert Gustafsson spelar fortfarande rollen som polis och serien har premiär på Viaplay den 19 september. 

- Solsidan. I höst kommer ännu en säsong av succéserien Solsidan. Den behöver nog ingen närmare presentation. Sitt framför tvn 17 oktober då serien börjar sändas på Cmore. 

- Bonusfamiljen. Bra och mysig serie som nu kommer tillbaka med en fjärde säsong. Premiär blir 25 oktober i SVT. 

- Den osannolika mördaren. Ny serie på Netflix om Skandiamannen och mordet på Olof Palme. Netflix beskriver serien som ”en fiktiv tolkning av hur Stig Engström, den grafiska designern som utpekades som den troliga gärningsmannen till mordet på statsminister Olof Palme, lyckades gäcka rättvisan ända fram till sin död genom en kombination av fräckhet, tur och polisens handfallenhet.” I rollerna ser vi Robert Gustafsson, Mikael Persbrandt och Eva Melander med fler. Premiär på Netflix i höst. 

- Dumpad. Ny serie skapad av Therese Lindgren om psykisk ohälsa. Premiär på Discovery+ i höst. 

- Deg. SVTs storsatsning i höst. Ny serie med bland annat Helena af Sandeberg och Bianca Kronlöf i huvudrollerna. Premiär 30 augusti. 

- Två systrar. Ny serie på Viaplay som baseras på romantrilogin av Amanda Schulman och Hannah Widell med samma titel. Julia Ragnarsson och Dilan Gwyn spelar huvudrollerna i serien. Premiär blir 5 september på Viaplay. 

Förutom serierna ovan så kommer jag såklart också kolla på Alla mot alla och Wahlgrens värld. 




Kommentarer

Kom ihåg






Trackback