Dubbla knäckkakor


Här kommer ännu ett recept på farmors kakor. Jag har gjort dom en gång förut men nu tyckte jag dom blev ännu bättre. Detta är verkligen barndomsminnen för mig.
Ingredienser:
2 dl socker
1/2 dl grädde
1/2 sirap
1 1/2 dl smält smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Smörkräm:
100 g mjukt smör
2 msk kakao
2 dl florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser i en skål. Klicka ut smet (ca en 1/2 tsk) på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 7-10 min så att kakorna får en fin färg. Låt kakorna svalna helt. Gör smörkrämen så länge. Blanda smör, kakao och florsocker. Bred på smörkräm på hälften av de kalla kakorna och lägg sedan en kaka ovanpå så att det blir en "dubbelkaka" Låt stå kallt så att smörkrämen stelnar lite. ÄT!



Kommentarer
Trackback