TV HÖSTEN 2022 ÄR HÄR


En sak som verkligen är höst för mig är att alla nya och gamla serier och tv program börjar på tvn igen efter en sommar med, nästan, bara Allsång på skansen. Fast den här sommaren såg jag faktiskt några bra serier: Clark och Morden i Helsingör till exempel. Jag är en riktig serie och tv-programs nörd. Om jag får välja ser jag helst svenska kriminalserier. Har nog sett nästan alla som finns att se. Men jag gillar också svenska dramaserier. Den här hösten ser jag mest fram emot dom här serierna: 

- Morden i Sandhamn. En serie som fortfarande håller, såhär åtta säsonger senare. Även om vi är många som saknar karaktären Thomas. Hela senaste säsongen finns att se på Cmore.

- Gåsmamman. Den sjätte och sista säsongen har precis börjat. Även om jag tycker att dom första säsongerna var bättre så är jag ändå så taggad på denna säsongen, såklart! Början på slutet! Spännande. Det var premiär på Cmore 29 augusti och dom släpper ett avsnitt varje måndag.

- Heder. Tredje säsongen och oj vad jag har längtat efter denna serie. Fortfarande en av Sveriges bästa serier genom alla tider. Aktuell serie med bra skådespelare och manus. Tredje säsongen hade premiär 12 september på Viaplay.

- Meningen med livet. Ny originalserie på Viaplay med premiär senare i höst. Om familjeliv, självförverkligande och sociala pressen. Huvudrollerna Ellen och Alva spelas av Helena af Sandeberg och Celie Sparre.

- Tunna blå linjen. Polisserie som är "mycket mer än bara ett polisdrama" som det sas om säsong ett. Med skådespelare som Oscar Töringe, Amanda Jansson och Gizem Erdogan. Premiär på Svt den 18 september

- Försvunna människor. En ny spännande serie som kommer visas på Svt i höst. Om en lastbilschafför som begår ett misstag när han smugglar flyktingar. Med Peter Viitanen i huvudrollen. Premiär 7 november.

- Nattryttarna. Serien Nattryttarna baseras på verkliga händelser och i den ser vi Jonas Karlsson som spelar ridtränaren Tommy och Hanna Ardéhn som spelar Tommys dotter. Men bakom fasaden döljer sig ett helt annat liv. Nattryttarna har premiär på Cmore under hösten.

- Young royals. Säsong två av Young royals har snart premiär, äntligen! Vi får fortsätta följa Wilhelm och Simons liv på internatskolan Hillerska. Premiär i november på Netflix.

- Snabba cash. Säsong två av Snabba cash är snart här. Huvudrollen spelas av Evin Ahmad även denna säsongen. Premiär 22 september på Netflix. 

- Vuxna Människor. Den klassiska filmen med Felix Herngren blir serie med premiär den 6 oktober på Cmore. Såg faktiskt filmen häromdagen men hoppas nog ändå att serien är bättre. Mycket har trots allt hänt sen år 1999. Med skådespelare som Felix Herngren, Carla Sehn och Rakel Wärmländer och regiserar gör bröderna Herngren + Adam Pålsson.

- Cell 8. Författarna bakom boken Box 21 har också skrivit Cell 8 som nu även blivit serie. Om att försöka fly sitt eget dödsstraff. Gillade verkligen denna serie, spännande tills sista scen. Hela serien finns att se på Viaplay.

- Korridoren. Ny ungdomsserie regiserad av Molly Nutley. Om universitetslivet, vänskap och kärlek. Mycket bra och rolig serie och ett plus för bra cast. Alla avsnitt finns att se på Cmore.

 
Kommentarer

Kom ihåg


Trackback