Hemmagjord daimglass

I söndags gjorde jag ju som sagt egen glass för första gången. Daimglass blev det. Har tänkt att jag ska göra egen glass länge och så hittade jag det här receptet för ett tag sedan som var både enkelt och bara innehöll tre ingredienser. Glassen blev verkligen jättegod och det bästa är att man kan göra med vilken smak man vill. Det är samma grund men man byter bara ut daimen mot vad som helst egentligen. Jordgubbar, choklad, kokos, vanilj, vad som helst. Nästa gång ska jag nog prova göra en chokladglass. Jag vill även prova göra en hallonsorbe, jag ska bara hitta ett bra recept först. Men här kommer iallafall receptet på den här daimglassen: 
 
Du behöver:
 
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk (397 g)
2-3 paket dubbeldaim 
eventuellt mer daim till garnering
 
Gör såhär: 
 
1. Grovhacka daimen, ta gärna lite extra till garnering.
2. Vispa grädden till mjuka toppar.
3. Tillsätt den kondenserade mjölken och blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
4. Ha till sist i grovhackad daim och blanda tills daimen är jämnt fördelad i smeten.
5. Häll upp glassmeten i en form som rymmer ca 1 liter. Garnera med mer grovhackad daim och låt formen stå i frysen i minst 6 timmar innan servering.
 



Kommentarer

Kom ihåg






Trackback